SON DAKİKA
Hava Durumu

Siyasette iyi örnekler…

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2021 20:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2021 20:24

Son yıllarda siyaset kısır polemikler ve ucuz algı operasyonları arasında sıkıştı kaldı. Özgün siyaset nerdeyse hiç ortada yok. Özellikle yerel siyasette öne çıkan renkte siyasetçiler bir elin parmaklarını geçmiyor. 
Yerel siyasetçilerin çoğunun sesini hatta cismini vatandaş bilmiyor. Özellikle meclis üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri sadece orada olmak dışında bir hareketliliği oluşturmuyor. Sadece bir yerde olayım. İşlerimi takip edeyim o kadar. 
Üstelik bunun iktidarı muhalefeti yok. Hepsi birbirine uyuyor. 
Kimse kımıldamıyor. Ne yazık ki bu durumda siyasette sığlaşmayı beraberinde getiriyor. 
Sadece yönetenlerin yaptıkları yapmadıkları üzerinden birkaç kişini yalan yanlış ve içeriksiz siyaseti ile iş yürüyor.
Ancak istisnalar yok değil. İşte o istisnaların sayısını artırmak gerek. 
Zaman zaman buradan iyi örnek meclis üyelerinden bahsediyorum. 
Mudanya’da Bülent Erden, Osmangazi’de Ercan Korkmaz, Yıldırım’da Şahin Sevinç… Dağ yöresinden Fethi Yıldız örneğin. 

  


Ercan Korkmaz…
CHP Bursa’da bence en nitelikli isimlerden birisi. Kendi fikirleri ve düşüncelerini sık sık ortaya koyuyor. Siyaseti zaman zaman hareketlendiriyor. 
Fikirlerinin bir kısmına katılır bir kısmına katılmam ancak en azından fikri ve birikimini hamasete kurban etmiyor. Kabul edilsin edilmesin fark etmeden doğru bildiklerini konuşuyor yazıyor. 


En önemlisi sıkça rastladığımız polemik yaparak gündeme gelme kaygısıyla değil doğrularıyla hareket ediyor. 
Yanlış bulduğu uygulamaları yargıya taşıyor. Bildiği alanlarda yorum yapıyor. Öngörü noktasında da hakkını yemeyeyim oldukça başarılı. CHP’nin kemikleşmiş ceberut yapısı tarafından pek kabul görülmediği ortada. 
Ancak iktidar olma iddiasında ya da kenti yönetme iddiasında bir partinin böylesi isimlere sırt çevirmek yerine öne çıkarması gerekir. 
Ercan Korkmaz, başka bir partide olsa en  ön vitrinde yer alırdı. CHP’de ise fak hesapların kurbanı oluyor. Buna rağmen taviz vermeden doğrularıyla yürüyor. Hayata bakışımız bambaşka olsa bile doğrusunu söylemek gerekirse gelecekte ismini çok daha fazla duyacağız. 
Tıpkı Bülent Erden gibi, Fethi Yıldız gibi, Şahin Sevinç gibi Cemil Aydın gibi…


Dahası da var. 


Sosyal medyasından hükümete ayar veren muhalefet temsilcileri, ABD’ye ayar veren Rusya’ya posta koyan iktidar temsilcileri. Kandil , Cuma kutlayıp, hayır ve dua paylaşıp siyaset yaptığını düşünen, sol yumruk gösterip işine bakanlarla. Doğruyu yapanları ayırmak şart.


Kılıçdaroğlu Türkyılmaz’a Yıldıztepe’yi sorar mı?

Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa’da olacak. 3 CHP’li belediyenin açılış programlarına katılacak. 
Programda Mudanya Belediyesi’nin toplu Açılışı var. Bademli Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Taş Mektep, Tirilye Sanatevi, Cumhuriyet Meydanı 1. Etabı.  Yanlış yere yapılan ve çocukların kilometrelerce servisle taşınacağı Bademli Zübeyde Ana Çocuk Akademisi dışında kayda değer bir yatırım yok. Ama yüzyılın projesinden bahis yok. Türkyılmaz’ın  4 Ocak 2017 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirdiği Yıldıztepe Projesi için Kılıçdaroğlu ile de temel atılmıştı. 2021 Mart ayında biteceği vaat edilen proje için açılan çukur var sadece. 
Kılıçdaroğlu Mudanya Programında bu inşaatı inceler mi acaba?

Ya da sorar mı ne oldu Hayri Bey yüzyılın projesi diye. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.