SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'dan, Süleyman Soylu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. İçişleri Bakanı Suleyman Soylu'yla ilgili konu

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan'dan, Süleyman Soylu açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapıyor. İçişleri Bakanı Suleyman Soylu'yla ilgili konuşan Erdoğan, "Arkadaşımızın istifası söz konusu değil" dedi. Salih Müslüm'ün iade süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Gerek Dışişleri Bakanımız gerek Adalet Bakanımız yakın takipte. Takip ediliyor. Orayla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor" diye konuştu.






Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cezayir doğalgaz tedariki bakımından dördüncü sırada. Ziyaret sırasında hem ikili münasebetleri hem de bölgesel konuları ele alacağız. Oradan Moritanya'ya geçeceğiz. Moritanya'nın ardından Senegal'in başkenti Dakar'a ziyarette bulunacağım. Afrika turunun son ayağında Mali'ye geçeceğim. İşadamlarımızın Afrika kıtasında önemli bir rol üstlendiklerini görüyoruz. Taahhütlerini çoğu zaman öngörülen sürelerden önce tamamlıyorlar.

Soruları yanıtlayan Erdoğan, Salih Müslüm'ün iadesiyle ilgili olarak, "Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanımız gerek Adalet Bakanımız yakın takipte. Konunun Interpol ayağı var. Oradan istenmesi ayağı var. Takip ediliyor. Orayla gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor" dedi.

BM'nin Suriye için ateşkes kararını değerlendiren Erdoğan, "BM Güvenlik Konseyi'nin kararı çıkmasına rağmen orada ateşkes uygulanmıyor. Süreç acımasız bir şekilde devam ediyor. Rusya ve İran'la görüşmeleri devam ettireceğiz. Süreci takip edeceğiz" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "İfadem ağır olacak belki ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın konuşmasında belli bir yerinde duygusallık şahsiyle alakalı olabilir. Ben de kendisiyle dün görüştüm. Kabine vesaire falan söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası söz konusu değil" dedi.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.