SON DAKİKA
Hava Durumu

Sorumluluk Bilinci

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2021 20:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2021 20:15

Özellikle büyük şehirlerde insanların gündelik hayatının büyük bir bölümü trafikde seyir halinde geçiyor. Metropollerde hareketli, biryerden biryere giden günlük hareketli nüfusun milyonları geçtiği, yoğun bir trafik akışının olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Bu nüfus ve araç trafiğinin zaman zaman oluşturduğu büyük sıkışıklıklar sürücülerin ve yolcuların sabrını teste tabi tutuyor, varmak istediği yere daha hızlı varabilmek için alternatiflere ve maalesef tehlikeli araç sürmeye sevk edebiliyor.
Biraz olsun zaman kazanmak için, trafiği azda olsa atlayabilmek için sabırsızlık gösteren, direksiyon başında sorumsuzca hareket eden birçok sürücü hergün karşımıza çıkarken maalesef bazen çok kötü senaryolara sebebiyet veriyor. Bu kazalardan doğan can ve mal kayıplarını önleyebilmek adına trafikde sorumluluk bilincine her sürücünün ve yolcunun sahip olması bir zorunluluktur.
Bursa gibi yoğun trafik akışının olduğu illerde direksiyona geçmek her zaman dikkatli olmayı, sadece kendimizin değil karşımızdaki sürücününde hatalarını telafi edebilecek bir sürüş anlayışını kabullenmeyi gerektirir. Bazen tıkanan, biranda açılan ve biranda duraksayan trafikte seyir halinde olmak, sabırları zorlarken buna yenik düşüp hız limitlerini aşan, tehlikeli şerit değişimine kalkışan sürücüler can ve mal kayıplarına sebebiyet verebilmektedir. 
Sürüş halinde can taşıdığımızı ve trafikde diğer hayatlarında olduğunu unutmadan, bunun sorumluluğunu hissederek hareket etmek birçok can ve mal kaybının önüne geçmenin, daha az stresli zamanlar geçirebilmemizin önünü açacaktır. Her sürücü ve yolcu kendi canı ve başkalarının canını düşünerek hareket ettiğinde bu anlayışı tamamen sindirebildiğimizde trafikte herşey bizim için daha az stresli hale gelecek ve oluşabilecek kazaları önleyebilmemiz adına çok şeyi değiştirecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.