SON DAKİKA
Hava Durumu

2018 Dünya Kupası 'Dakika başına 30 dolar teklif ettiler'

2018 Dünya Kupası CONCACAF Elemeleri kapsamında bugün oynanacak maçlar öncesinde El Salvador takımına şike teklifi geldiği, oyuncula

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
2018 Dünya Kupası 'Dakika başına 30 dolar teklif ettiler'
2018 Dünya Kupası CONCACAF Elemeleri kapsamında bugün oynanacak maçlar öncesinde El Salvador takımına şike teklifi geldiği, oyuncuların ise bunu reddettiği ortaya çıktı.


Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Elemelerinde A grubunda yer alan El Salvador takımı, Kanada ile oynayacakları maç öncesinde şike teklifi aldıklarını gazeteci Declan Hill'e bildirdi. BBC'ye konuşan Hill, oyuncuların kendisine aktardığı bilgileri paylaştı.

Teklif kendi vatandaşlarından
Buna göre, Kanada ile deplasmanda oynayacakları maç için otele yerleşen El Salvador takımına sürpriz bir ziyaretçi geldi. El Salvadorlu bir iş adamı olduğu ve takımdaki bazı oyuncuları tanıdığı söylenen kişi, Kanada maçını kazanmaları ya da berabere kalmaları halinde oyunculara sahada kaldıkları dakika başına 30 dolar, 1-0 yenilmeleri halinde de dakika başına 15 dolar teklif etti.

Konuşmayı kaydettiler
Oyunculardan bazıları 11 dakika süren konuşmayı telefonlarıyla kaydetti. El Salvadorlu olmasına rağmen Honduras milli takımıyla da bağları bulunduğu iddia edilen kişi, Honduras'ın ikinci olup gruptan çıkmasını garanti altına almak için kendi ülkesinin oyuncularına para teklif etti.

Neden buna başvurdular?
Gruptan çıkmak için sadece bir beraberliğe ihtiyacı olan Honduras, çoktan liderliği garantileyen Meksika deplasmanına gidiyor. Ne var ki yeri garanti olmasına rağmen güçlü Meksika, Honduras'ı farklı mağlup edebilir ve bu durumda Kanada'nın da sahasında grup sonuncusu El Salvador'u yenmesi halinde Honduras elenebilir. Şike teklif edenlerin bu ihtimali ortadan kaldırmak istediği ve aynı zamanda bahis manipülasyonu da yapmayı amaçladıkları iddia ediliyor.

Oyuncular bunu neden gündeme getirdi?
El Salvador milli takım oyuncuları, yalnızca teklifi reddederek bu işi kapatabilirdi. Ancak 2013 yılında birçok maçta şike yaptıkları gerekçesiyle tüm milli oyuncuları cezalandırılan El Salvadorlular, bu konuda artık hayli hassas davranıyor. Hem ülkeleri hem de kendilerinin üzerinde bu kötü etiketi istemeyen oyuncular, olayın duyulması ve daha derinlemesine araştırılması için yaşadıklarını gazetecilerle paylaşma ihtiyacı hissetti.

Honduras Futbol Federasyonu henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, takımın önceki maçlarının da inceleneceği bir soruşturma açılabileceği belirtiliyor.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.