SON DAKİKA
Hava Durumu

'3 puan için geldik'

İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın Türkiye ile oynanacak maça 3 puan için çıkacakların

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'3 puan için geldik'
İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın Türkiye ile oynanacak maça 3 puan için çıkacaklarını söyledi.
 

İzlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 10. ve son maçında yarın akşam Türkiye ile oynayacakları maç öncesi basın toplantısı düzenledi.Maçın oynanacağı Torku Arena Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Heimir Hallgrimsson, sözlerine Ankara’da gerçekleşen terör saldırısında tüm Türk halkına başsağlığı dileyerek başladı. Yaşanan olayın çok üzücü bir durum olduğunun farkında olduklarını söyleyen Hallgrimsson, insanların birlik ve beraberlik içerisinde olmasını temenni etti.Takımla ilgili konuşan Heimir Hallgrimsson, “Bir önceki maçtan sonra kalecimiz sakatlandı. Omzunda bir sorun yaşaması nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Onun dışında bir sorunu olan oyuncumuz yok. Kaptanımız cezası nedeniyle bir önceki maçta oynamamıştı. Bu maçta sahadaki yerini alacak” dedi.Grupları garantilemiş bir takım olarak Türkiye maçına nasıl bir motivasyonla çıkacakları yönündeki soruya Hallgrimsson, “Biz İzlanda Milli Takımı için buradayız. Başka bir ülkenin maçı için gelmedik. 3 puan için geldik. Takımın gelişimini ve şampiyonaya hazırlanmak adına önemli bir maç. Biz burada sahaya çıkarken diğer takımların durumlarına bakmıyoruz. Biz kendi oyunumuza bakacağız. Letonya maçının 2. yarısında iyi oynamadık. Biz İzlanda milli takımı için buradayız ve İzlanda için oynayacağız” diye konuştu.Yarın oynanacak Türkiye maçında nasıl bir strateji izleyecekleri şeklindeki soruya ise Hallgrimsson, “Bizim burada bir stratejimiz var. Bu değişmeyecek bir strateji. Bu zamana kadar nasıl ilerlediysek aynı şekilde ilerleyeceğiz. Takımın bir sonraki maça kadar daha iyi olmasını istiyoruz. Takımın istikrarı açısından yarınki maçta da gol yememeye çalışacağız. Takım olarak her geçen maçta daha iyi oynayarak ileriye dönük devamlılığı sürdürmek istiyoruz” cevabını verdi.
BLİND’İN TEBRİK MAİLİ
Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind’in İzlanda ve Çek Cumhuriyeti takımlarına mail göndermesiyle alakalı sorulan soruya Hallgrimsson, “Biz gruptan çıkmayı garantiledikten sonra birçok federasyon yetkililerinden ve teknik direktörlerden de tebrik mesajı aldım. Bu doğrudur. Tebrik mesajları atan ülkelerin içinde Hollanda’da var. Şu anda maç için buradayız. Türkiye’de ve Hollanda’da oynayan oyuncularımız var. Burada art niyet aramıyorum. Sadece tebrik mesajı yollanmıştı ama ilk gruptan çıkmamızın garantilendiği zaman” yanıtını verdi.
ARON EİNAR GUNNARSSON: “YARINKİ MAÇA GÜÇLÜ BİR TAKIM OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ”
İzlanda takım kaptanı Aron Einar Gunnarsson, gruptan lider olarak çıkmayı bekleyip beklemedikleri yönündeki soruya, “Gruba bakıldığında bizi favori göstermemiş olabilirler ama biz her zaman takım olarak kendimizi ve takımımızı geliştirme yönünde ilerliyoruz. Biz her zaman kendimize inanıyorduk. Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçında dışında iyi ve istikrarlı bir tablo ortaya koyduk. Bizim için önemli olan bu grubu iyi ve güçlü bir şekilde bitirmek. Yarınki maça güçlü bir takım olarak çıkmak istiyoruz. Çünkü Avrupa Şampiyonasına giderken bu tür maçların önemli olacağını düşünüyoruz. Çünkü istikrarlı olursak daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Gruba baktığımız zaman Hollanda gibi Türkiye gibi çok güçlü takımlar vardı. Zor rakiplerle oynayacağımızın farkındaydık. Ama biz takım her zaman ileriye doğru gelişim ağırlıklı olduğumuz için kendimize inandık ve buna devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.