SON DAKİKA
Hava Durumu

Adaylar vaadlerini açıkladı

Bursaspor’un 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan 51. olağan genel kurulu öncesi başkan adayları, Divan Başkanlık Kurulu üyeleri ile bira

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2015 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2015 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adaylar vaadlerini açıkladı
Bursaspor’un 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan 51. olağan genel kurulu öncesi başkan adayları, Divan Başkanlık Kurulu üyeleri ile biraraya gelerek projelerini anlattı. Yapılan toplantıda Bursaspor’un borçları, sponsorluk anlaşmaları ve futbolcu alımları ile ilgili vaatler konuşuldu.
Kültürpark’ta yapılan toplantıya divan kurulu üyeleri büyük ilgi gösterdi. Toplantıya 381 üyeden, 121'i katılırken başkanlık adaylığından çekilen Mesut Mestan, "6 kez başkan adayı oldum. Bazı dedikodulara son vermek için huzurunuza çıktım. Belgeleri Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'ya teslim edeceğim" dedi.
Kulübün forma reklamının Opel olacağını ve Batalla’yı tekrar kadroya dahil edeceklerini belirten Timur Noyan, "Uzun aradan sonra dostları bir arada görmek beni mutlu etti. Bursaspor'u seven birisiyim. Tecrübelerimi bu camiaya verebilirsem unutulmaz bir hatıra olacaktır. İstanbul takımları birer semt takımı, biz ise kent takımıyız. Birçok zenginliğe sahibiz. Bursaspor'da başkanlık ve yöneticilik yapmak gerçekten çok zor, ben bunu yaşadım. 1996'da kulüplerin yapılan transfer çılgınlığı ile sıkıntı çekeceğini söylemiştim. Bugün doğruluğu ortaya çıktı. Hiçbir kulüp bilançolarını tutturamıyor. İki kez dilekçe vermeme karşın kulübün mali yapısı ile bilgi alamadım. Burada şehir olarak biz olabilirsek, birlikte hareket edersek başarılı olabiliriz. Bursaspor holding gibi yönetilmeli. Tek kişinin yapacağı bir iş değil. Böyle devam ederse kulübün anahtarını Bursa Büyükşehir Belediyesine vermemiz gerekiyor" dedi.

ÖZKAN: "İSİM HAKKI 50 MİLYONA SATILACAKSA ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM"
Başkan olduğu zaman 2 adet sponsorluk imzalaması, bekleyen ödemelerin yapılması, Fernandao’nun bonservisini almak gibi vaatlerde bulunan aday Cüneyt Özkan ise, "Seçimini kazanmamız durumunda önceliğimiz, ön görüşmesini yaptığı 2 sponsorluk imzalarını atıp, kulübün bekleyen ödemelerini yapmak. Etik olmayacağı için Şenol Güneş hocamızla görüşmedik. Görev bize verilirse onunla devam etmek istiyoruz. Fernandao'nun bonservisini almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursaspor'u geleceğe planlayarak yönetmek istiyoruz. Üyelik başvuruları bağımsız kurul tarafından yapılmasını düşünüyoruz. Bursaspor Vakfı'nı aktif hale getirmek istiyoruz. Taraftarların aileleriyle gelebileceği bir Taraftar Evi, kamp merkezleri ve storlarda değişimi ve Vakıfköy'de okul yapmayı düşünüyoruz. Görev bize verilmesi halinde kulübü nasıl teslim aldığımızı herkese göstermek istiyoruz. Stadın ismi 50 milyon dolara verilecekse ben bu yarıştan kulübün menfaati için çekiliyorum. Hatta mevcut başkanın da çekilmesi gerekir" ifadelerini kullanarak 29 adet proje açıkladı.

BÖLÜKBAŞI SERT KONUŞTU: “HAYALLER İLE GERÇEKLER KARIŞMASIN”
Kulüp için çok çalıştıklarını, 250 milyon lira gelir getirecek projeleri olduğunu ve Fernandao, Josue ile anlaşma yapıp, Belluschi ile 1 yıl daha anlaşma yaptıklarını söyleyen Bölükbaşı, "Göreve geldiğimizde sıkıntılı bir kulüp aldık. Sıkıntılar 1-2 ayda gider denildi ama çok çalışarak bu günlere geldik. 1 yıl geçti ve boş gemiyi sağ salim dolu olarak limana getirdik. Timur bey, bu kadar çok paranız vardı niye 1 yıl önce gelmediniz. Başkanlığa aday olmadınız. Hayallerle gerçekler karışmasın. Orası çalışması gereken bir yer. 16 bin üye projesiyle yola çıktık. 2 bin kişi müracaat etti, onları aldık. Haksızlıklara uğramasaydık bugün biz de şampiyonluk adaylarından birisiydik. Türkiye'nin gurur duyduğu bir takım oluşturduk. Bursaspor'da başkan olmak için önce Bursasporlu olmak lazım. Bursaspor'un duruşu her şeyden önemli dedik, yemedik, yedirtmedik. 50 milyon kredi, futbolcu, menajerlik ödemeleriyle birlikte 90 milyon TL borç var. Forma reklamı sıkıntımız yok. Kulübe 250 milyon TL gelir getirecek projelerimiz var. Futbolculardan hiçbirini satmayacağım. Üzerine futbolcular alacağım. Fernandao ve Josue ile anlaşacağız. Belluschi ile 1 yıllık anlaşma daha yaptık. Şenol Güneş'te bizimle çalışacak" İfadelerini kullandı.
Bölükbaşı konuşmasının sonunda Cüneyt Özkan ile Mesut Mestan'ı kendi yönetiminde yer alması için teklifte bulunarak görüşmeye davet etmesi dikkat çekti. Bölükbaşı, "Kongreye tek adayla gidelim. Mesut Mestan, Cüneyt Özkan kardeşim teklifim geçerli" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.