SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Aktaş: 'Hukuki girişimlerde bulunduk'

  Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Kulübü Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Erkekler Voleybol Ligi’nde Pazar günü karşılaşı

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Aktaş: 'Hukuki girişimlerde bulunduk'
 

Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Kulübü Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Erkekler Voleybol Ligi’nde Pazar günü karşılaşılan Beşiktaş müsabakası öncesi idmanlara çıkmayan ve maçta da takımlarını yalnız bırakan Kübalı oyuncular Fernandes Luka ve Raydel Poey Romero hakkında hukuki girişimlerde bulunduklarını belirtti.

 

Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanı Alinur Aktaş, dün Belediye Başkanlığı makamında İnegöl Belediyespor Kulüp Başkan Yardımcısı Nuhi Solak’ın da hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi.

NOTER HUZURUNDA TUTANAKLA TESPİT YAPILDI

İnegöl Belediyespor’un iki yıldır Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde mücadele ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Alinur Aktaş, “Bu sene başında bütçemize uygun bir şekilde hocalarımızın, teknik ekibimizin, yönetimimizin araştırması neticesinde 3 yabancı oyuncu ile anlaşmıştık. Bunlardan bir tanesi Estonyalı Kert Toobal’dı. Diğer 2 oyuncumuz ise İsmael Fernandes Luka ve Raydel Poey Romero’ydu. Fakat Perşembe günü anlaşılmaz bir şekilde bütün hak edişlerini yerine getirmemize, bütün ödemelerini düzenli olarak yapmamıza, ikisi içinde ayrı ayrı ev tutmuş olmamıza rağmen Fernandes ve Poey özellikle Poey’den başladı konu, antrenmana çıkmadılar. Biz noter marifetiyle tutanakla tespit yaptık. Bu durum Cuma ve Cumartesi günü de devam etti. Pazar günü maça da çıkmadılar” dedi.

Cuma günü iki oyuncuyla da yüz yüze 1 saatlik görüşme yaptıklarını belirten Aktaş, “Cuma günü kendileriyle menajerimiz, Başkan Yardımcımız Nuhi Solak ile bir araya geldik. Dilimin döndüğünce bir şeyler anlatmaya çalıştım. Dertlerini anlamaya çalıştım. Ama kendileri ailevi mazeretler öne sürdüler. Aldığımız bilgilerde özellikle Poey’in bir İtalyan takımı ile flörtü olduğu ve bu noktada gitmek adına yol yordam aradığı noktasında bir yaklaşımı vardı. Tabi işin üzücü tarafı şuan biz bir başka yabancı oyuncuyla anlaşmamız mümkün değil. Bunlarla sözleşmemizi bitirmiş olmamız gerekiyor. Tabi bu noktada da takdir edersiniz ki şuana kadar yaptığımız ödemeler var. FIVB’ye, Voleybol Federasyonuna ve kendilerine yaptığımız ödemeler var. Dolayısıyla biz en azından bu ödemelerin sadece yaptıklarımızın getirilmesi kaydıyla bile gidebileceklerini ifade etmemize rağmen bu arkadaşlarımız çok küçük bir bedelle buradan ayrılmak gibi bir konunun peşindeler” şeklinde konuştu.

BU GEMİYİ YÜRÜTMEK DURUMUNDAYIZ

2 oyuncunun tutarsız davranışları neticesinde kazanabilecekleri Beşiktaş maçını kaybettiklerini söyleyen Aktaş, “Dolayısıyla konu hukuki bir süreç ve maalesef biz bu hafta çok rahat yenebileceğimiz Beşiktaş maçında da 2 yabancı arkadaştan mahrum olarak sahaya çıktık. Kendileri de tribündelerdi.  Tabi çok ilginç gelişmeler de oluyor. Sporcu arkadaşlarımız da bu konuya çok üzüldüler, çok tepki gösterdiler ama bu saatten sonra mevcut oyuncularımızla biz yolumuza devam etmek durumundayız. Hukuki sürecin çözülmesine paralel olarak biz bünyemize uygun sporcularla anlaşıp, tabir yerindeyse bu gemiyi yürütmek durumundayız. Çünkü gerçekten 12 takımdan oluşan 2 takımın düşeceği çok zorlu bir ligde yer alıyoruz. Belediyespor’un voleybolla ilgili hedefleri var. İnegöl şehrinin voleybolla ilgili hedefleri var” diye konuştu.

Başlatılan hukuki sürecin çözülmesine kadar mevcut oyuncularla maçlara çıkacaklarını aktaran Aktaş, “Bir iki hafta bu hukuki sürecin çözülmesine kadar mevcut oyuncularla yola devam etmek durumundayız. Bu arada biz bütün tutanaklarımızı tuttuk. Federasyon hukuk kuruluna bildirdik. Biraz Uluslararası hukuku da ilgilendirdiği için açıkçası onların bu noktada vereceği karar da bizim için önemli. Belediyespor’un hem finansal anlamda hem de sportif anlamda hiçbir zarara uğramadan yoluna devam etmesini arzu ediyoruz. İki arkadaşlarımız sakatlıklarında veya başka bir şeyden değil tamamen kendi istekleri doğrultusunda ve 3 gün idmana çıkmamayla birlikle maça çıkmamayla alakalı da kendi tasarrufları doğrultusunda bu hareketi yaptılar. Ben kamuoyunun, voleybol severlerin bu şekilde bilgilenmesini, gelişmeleri yine sporseverlerle paylaşacağımızı, inşallah Belediyespor’u biz voleybolda hak ettiği yerlere getirme adına uğraş ve gayretin devam edeceğini bir kez daha ifade ediyorum” açıklamalarında bulundu. Aktaş, yaptıkları tespitler doğrultusunda bu iki oyuncunun uçak biletlerini temin ettiklerini ve 1 hafta sonra şehirden ayrılacaklarını öğrendiklerini de sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.