SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayrak, Rio'da Türkiye'yi temsil edecek

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, badminton branşında Türkiye'yi temsil edecek tek sporcu olan Bursalı Özge Bayrak, başarılı sonuçla dönmek istiyor. ( Elif Özlem Çelikler - Anadolu Ajansı )

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2016 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2016 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bayrak, Rio'da Türkiye'yi temsil edecek
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda badminton branşında Türkiye'yi temsil edecek tek sporcu olan Bursalı Özge Bayrak, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Özge Bayrak, "Bilmeden ve merak ederek 14 yıl önce başladığım badmintonda, bugün ülkemi olimpiyatlarda temsil edecek olmanın gururunu yaşıyorum" dedi.








 Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 5-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, badminton branşında Türkiye'yi temsil edecek tek sporcu olan Bursalı Özge Bayrak, başarılı sonuçla dönmek istiyor.

Özge Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunları öncesinde antrenörü Çağatay Taşdemir gözetiminde Acemler Spor Salonu'nda yoğun bir çalışma programı içinde bulunduklarını söyledi.

Badminton sporuna ilginç bir şekilde başladığını ve gelinen noktada bugün olimpiyat sporcusu olduğunu vurgulayan Özge, "Badmintona 14 yıl önce Elmasbahçeler İlköğretim Okulunda 3. sınıf öğrencisiyken başladım. Hocamız seçmeler için okula gelmişti. Çok bilindik bir spor değildi. Bana enteresan ve ilginç bir spor geldiği için merak sardım ve seçmelere katıldım." dedi.

O zamandan bugüne çeşitli şampiyonalarda dereceler elde ettiğini anlatan Özge Bayrak, "Bilmeden ve merak ederek 14 yıl önce başladığım badmintonda, bugün ülkemi olimpiyatlarda temsil edecek olmanın gururunu yaşıyorum." diye konuştu.

Özge, badmintonda Türkiye'yi ilk kez 2012 Londra Olimpiyatları'nda takım arkadaşı ve partneri Neslihan Yiğit'in temsil ettiğini hatırlattı.

Kendisinin bu alanda ikinci sporcu olduğunu bildiren Özge Bayrak, şöyle devam etti:

"2012 olimpiyatları için Neslihan ile beraber yarıştık. Kimin gideceği belli değildi. Son anda o geçtiği için o gitti. Şimdi de belli değildi ve son turnuvada belli oldu. Ben önde oldum ve bu sefer de ben gidiyorum. Çok mutluyum. O atmosferde olmak gerçekten çok büyük bir duygu. Olimpiyat sporcusu olmak herkesin hayalini kurduğu bir durum. İnşallah oraya gidip ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum."
"BAŞARILI OLMAK İSTEYEN SPORCU HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMALI"
Badmintona başladığı günden beri ailesinin desteğini her zaman arkasında hissettiğini anlatan Özge Bayrak, "Olimpiyatlara gitmemi ailem de çok istiyordu. Londra olimpiyatlarına gidemediğim için üzülmüşlerdi. Şimdi çok mutlu oldular. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Başarılı olmak isteyen sporcu her türlü fedakarlığı yapmalı. Ailenden, arkadaşlarından uzak kalıyorsun. Her gün antrenman yapıyorsun." ifadelerini kullandı.
 RAKİPLER KORELİ VE İTALYAN
Özge Bayrak, olimpiyat oyunlarında mücadele edeceği grubun belli olduğunu, burada Güney Koreli ve İtalyan rakipleriyle eşleştiğini söyledi.

İtalyan rakibiyle daha önce karşılaştığını ve galibiyet aldığını anımsatan Özge, "İtalyan rakibimi inşallah bu kez yine yeneceğim. Koreli ile ilgili henüz bir bilgim yok. İnşallah onu da yenip grubumdan çıkarım. Ben önce grubumdan çıkıp ilk 16, ondan sonra da ilk 8'e kalmak istiyorum. Daha sonra derece gelir diye düşünüyorum ama önceki hedefim gruptan çıkmak." diye konuştu.
ANTRENÖRÜ SPORCUSUNA İNANIYOR
Özge Bayrak'ın badminton sporuna başlamasını sağlayan ve 14 yıldır da antrenörlüğünü yapan Çağatay Taşdemir, olimpiyat oyunlarında sporcusuna güveniyor.

Taşdemir, Özge'den ilk günden beri çok büyük başarılar bekleyerek bugünlere geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Özge bizi bu konuda hiç mahcup etmedi. Birçok uluslararası derecesi var. Bu sefer de olimpiyatlara katılıyor. İnşallah kendisinden en iyi sonucu bekliyorum. Bu spora dünyada ilgi fazla. Bizim nüfusumuz 78 milyon, Çin'de 80 milyon lisanslı badmintoncu var. Dün kuralar çekildi bizim grubumuzda bir İtalyan bir Koreli rakibimiz var. Koreli rakibimiz dünya sıralamasında 13. sırada. İtalyan rakibimiz daha önce oynadığımız, her defasında da yendiğimiz, tanıdığımız, bildiğimiz sporcu. Bunu geçeceğimizi düşünüyoruz. Koreli rakibimiz güçlü rakip ama yenilmeyecek bir sporcu değil. Onu da yenip bir üst tura çıkmak istiyoruz."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.