SON DAKİKA
Hava Durumu

Beşiktaş Avrupa'da 188. maçına çıkıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında İtalya temsilcisi Napoli'yi konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 188. mücadelesine çıka

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Beşiktaş Avrupa'da 188. maçına çıkıyor
UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında İtalya temsilcisi Napoli'yi konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 188. mücadelesine çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında İtalya temsilcisi Napoli'yi konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 188. mücadelesine çıkacak.


Beşiktaş ile Napoli'nin Vodafone Arena'da saat 20.45'te karşılaşacağı maçı TRT1 canlı verecek.


Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 187 maçın 69'unu kazanıp 39'unda berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 236 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde 264 gol gördü.




En farklı galibiyeti Saraybosna'ya karşı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini, Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna karşısında elde etti.


Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında rakibini deplasmanda 5-0 yendi. Beşiktaş ayrıca, 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini de 5-1'lik skorla geçti.



En farklı yenilgiler

Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki en ağır yenilgisini ise Şampiyonlar Ligi maçında aldı.


2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük kulüp organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde yer alan siyah-beyazlı takım, A Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısındaki ağır yenilgiyi engelleyemedi. Beşiktaş, deplasmandaki mücadelede rakibine 8-0 yenilerek Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.



İç saha karnesi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 93 karşılaşma yaptı.


Siyah-beyazlı takım bu maçların 48'inden galibiyet, 21'inden beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyet ile ayrıldı.



İtalyan ekiplere karşı ilk galibiyeti Napoli maçında aldı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda Napoli ile yaptığı maçı 3-2 kazanarak İtalyan ekiplere karşı ilk galibiyetine imza attı. Aynı zamanda, deplasman maçında ilk kez bir İtalyan rakibine üstünlük sağlayan siyah-beyazlı takım, bu ülke takımları karşısında 5 iç saha mücadelesinde ise bir beraberlik ve 4 yenilgi gördü.



Ricardo Quaresma, gol sayısını artırmaya çalışacak

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanı, Oktay Derelioğlu'nda bulunuyor.


Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde Avrupa arenasında takımı adına rakip fileleri 14 kez havalandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor.


Siyah-beyazlı ekibin mevcut kadrosunda en golcü oyuncu sıralamasında ise Ricardo Quaresma birinci durumda bulunuyor. Dinamo Kiev karşısında attığı golle, 9 gollü Daniel Pancu ile en golcü sıralamasında üçüncülüğü paylaşan tecrübeli oyuncu, bugün de gol veya goller bularak Bobo'yu yakalamayı hedefliyor. Beşiktaş'ta ayrıca Avrupa kupalarında Demba Ba 8, Mehmet Özdilek 7, Feyyaz Uçar ve Metin Tekin ise altışar kez kez rakip fileleri havalandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.