SON DAKİKA
Hava Durumu

Bölükbaşı: 'Milli takımlara damga vurduk'

Bağımsız Bursasporlular Derneği tarafından organize edilen "Türkiye ve Dünya futbolunda altyapı modelleri" adlı panele katılan Bursaspor Kulübü Baş

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2015 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2015 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bölükbaşı: 'Milli takımlara damga vurduk'
Bağımsız Bursasporlular Derneği tarafından organize edilen "Türkiye ve Dünya futbolunda altyapı modelleri" adlı panele katılan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, milli takıma gönderilen oyuncularla Türk futboluna damga vurduklarını belirtirken, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özkan ise, en iyi altyapıya sahip takımın Bursaspor olduğunu söyledi.
Bağımsız Bursasporlular Derneği tarafından organize edilen "Türkiye ve Dünya futbolunda altyapı modelleri” paneli Ördekli Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gerçekleştirilen panele Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursaspor Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ali Turan, Bursaspor Federasyon ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkanı Ali Büyükkurt, Bursaspor AR-GE Proje Grubu Başkanı Kemal Güler, Altınordu Kulübü Başkanı Mehmet Özkan, panelistler Mehmet Tan, Mustafa Gönden, Ilgaz Çınar, Cüneyt Kaşeler, altyapı antrenörleri ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye ve Dünya futbolunda altyapı modellerinin masaya yatırıldığı panelde konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı çok yakın gelecekte altyapı ile ilgili çok güzel bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı panelde yaptığı konuşmada, "İnşallah hep birlikte olduğumuz zaman bana göre altyapısıyla, amatör kulüpleriyle, A takımıyla örnek bir kulüp olarak değerini kat kat gösterecektir. Bu akşam panelde çok değerli insanlar görüşlerini sunacaklar. Bu sezon altyapıdan sorumlu yönetici arkadaşımız Ali Turan, Gençlik Geliştirme Program Sorumlumuz Mesut Ünal Hocamız ile birlikte çok güzel işlere imza attılar. U21, U19 takımlarımız şuanda gruplarında üst sıralarda yer alıyor. En güzel tarafı da bu yıl Türkiye’de Milli takımlara damga vurduk. Alt yaş gruplarında 18 futbolcumuzun yanı sıra 6 tane de A Milli Takım’a oyuncu verdik. Büyük bütçeleri olan İstanbul takımlarını geride bıraktık. Bu başarı bizim için çok büyük gurur kaynağı. İnşallah bu başarılarımız artarak devam edecektir. Vakıfköy’ün çevresinin değiştiğini görmek bana Bursaspor Başkanı olarak gurur veriyor. Ali Turan ve Mesut Ünal ve diğer altyapı da çalışan tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir projemiz var. Bu projeyi İstanbul’da bir üniversite ile beraber hazırlıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu projemizi hayata geçireceğiz ve Türkiye’de bir ilk olacak. Bununla ilgili bir etkinlik yapacağız. Şehir dışından gelen tüm misafirlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZKAN: “BURSASPOR’U ÖRNEK ALIYORUZ”
Altyapıya verdiği büyük önemle tanına Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özkan panelde yaptığı konuşmada uzun yıllardır Bursaspor’u gıptayla takip ettiğini ve kendine örnek aldığını belirtti. Özkan, “Bursaspor gibi yıllardır hayranlıkla gıpta ettiğim ve kendime örnek aldığım bir camianın panelinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Geçmişten gelen futbolculuk bilgim ile futbola yatırım yapıyorum. Bildiğiniz gibi ülkemizde antrenörlerimiz altyapıda çok düşük ücretler alıyorlar. Altyapılar var, sahaları yok. Okullarından antrenmana gençlerin nasıl geldiği bilinmiyor. Karnı aç olan oyunculardan başarılar bekleniyor. Çocuğun duygularını ölçmeden performans bekliyoruz. Rahmetli Hasan Doğan ile TFF Başkanı olduğu zaman bu konuları uzun uzun konuşmuştuk. Hasan Doğan yaşasaydı gerçekten Türk futbolunda gelişim olacağına inanıyordum. Çok kötü günler geçirdik. Bu kadar dibe vurduktan sonra Türk futbolu öz kaynaklarına yatırım yaparsa ancak o zaman üretken bir yapıya bürünecektir. Şuanda sadece tüketen bir yapıdayız” sözlerini kullandı.

“BURSASPOR GERÇEK FUTBOL İHTİLALİNİ YAPACAK TEK TAKIM”
Bursaspor ile geçmişten bugüne kadar çok güzel ilişkiler içerisinde olduklarını belirten Özkan, "Bursaspor’a ben ne kadar yakın olursam o kadar doğru iş yaptığımı düşünüyorum. Bursaspor gerçek futbol ihtilali yapacak tek takım. Hem İstanbul’a yakın hem de Balkan göçmenlerinden oluşan yetenekli insanların bulunduğu 3 milyonluk bir kentin takımı. Eğer birlik olursanız şu İstanbul hegomanyasını yıkabilirsiniz. Kalıcı ve sürdürebilir bir kulüp haline gelebilirsiniz. Edirne’den dışarıda güçlü takımlarımızın olması lazım. Taşıma suyla bu olmaz. Mutlaka altyapının iyi olması lazım. Türkiye’de altyapısı en üretken ve organize kulüp Bursaspor" ifadelerini kullandı.

"SOKAK FUTBOLU ÇOK ÖNEMLİYDİ"
Artık yetenekli oyuncuların çıkmadığından vurgulayan Özkan, "Bunun en büyük nedeni çocuklarımızın boş zamanlarında futbol oynayacakları alanlar kalmaması. Sokak futbolu bitti. Çocuklarımız hafta sonları futbol okullarında 1 saat futbol oynayarak bir yerlere gelemezler. Biz mutlaka bu eksikliği giderebilmek için sistemler oluşturmalıyız. Çocuklarımızı okullarda yarışmacı yaptık. Her şeyi ailesinden isteyen, bilgisayar bağımlısı nüfuslar geliyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ İLE YAKINDAN İLGİLENMELİYİZ”
Altınordu takımında altyapıdan yetişen çocuklar ile A takımda mücadele etmek için çalıştıklarını belirten Özkan, "Takımın 3’te 2’sinin altyapıdan olmasını arzu ettik. Geri kalanları da futbolcu yerine, kulüp çalışanı yapalım dedik. Çocuklarımıza iyi bakıyoruz. Sporcu beslenmesini uyguluyoruz. İlköğretim 8. sınıfa kadar eğitimlerine dikkat ediyoruz. Zayıf not alan çocuklarımıza ceza olarak o hafta maç kadrosuna almıyoruz. Daha ileri ki yaştaki çocuklarımızı ise açık öğretim üzerinden okullarına devam ettiriyoruz. Futbol toplumu uyutacak bir enstrüman değildir. Tam tersi toplumu daha hareketli sportmen yapacak olan bir spordur. Futbol okulunda çok büyük tecrübeye sahibiz. Spor eğitimi 5 yaşında başlamalı. İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganıyla hareket ediyoruz. Çocuklarımız sosyal yaşamın içerisinde olmalılar. Onları yaşlılar yurduna, sinemaya, tiyatroya götürüyoruz. Biz hediye olarak sadece kitap kabul ediyoruz. U12 - U14 yaş aralığındaki çocuklarımızdan okudukları kitapların özetlerini istiyoruz. Sosyal aktiviteler için yıllık 250 bin TL ayırıyoruz. Bizim ülkemizde en büyük sorun profesyonellik. Sizler çok şanslısınız. 1998 yılından beri bu işi yapıyorum” şeklinde konuştu.

TURAN: "ALTYAPIMIZ İLE GURUR DUYUYORUZ”
Bursaspor Altyapıdan Sorumlu Yöneticisi Ali Turan ise yaptığı açıklamada katılımcılara Bursaspor’un altyapısında bu sezon yapılan çalışmalardan bahsetti. Turan, Bursaspor akademisinin hedefinin Türk futboluna Bursaspor markası altında ahlaklı futbolcular yetiştirmek olduğunu vurguladı.
Bu sezon Vakıfköy Tesisleri’nde U21’den U13 takımına kadar 180 sporcunun futbol eğitimi aldığını ve 30 sporcunun tesislerde konakladığını belirten Turan, "Bu sezon 13 gencimizi profesyonel yaptık. Milli takımlara en çok sporcu veren altyapıların başında geliyoruz. Göreve geldiğimizde acil eksiklikleri çıkardık ve hemen işe koyulduk. Tesisin istimlak duvarlarından, ışıklandırmaya kadar tesislerde bir takım düzenlemeler yaptık. Beslenme uzmanlarımızın denetiminde günde 3 öğün yemek vermekteyiz. Tüm futbolcularımıza kitap hediye edilmektedir ve deplasmanlara giderken bu kitapları okuduklarını gözlemliyoruz. Bursa’daki tüm imkanlarımız dahilinde amatör kulüplerimize kapımızı açtık. İlk defa bu sene kapsamlı şekilde, yaklaşık 250 amatör maçı yakından takip ettik ve gözlemler sonucunda yetenekli oyuncuları kulübümüze kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Panel diğer konuşmacıların dünya ve ülkemizde yer alan altyapılar hakkındaki değerlendirmeleri ile sona erdi.
Panelin sonunda Bağımsız Bursasporlular Derneği Başkanı Murat Çalıkapan, Altınordu Başkanı Mehmet Özkan, Lig Radyo temsilcileri Cüneyt Kaşeler ve Ilgaz Çınar’a katılımlarından dolayı günün anısına Bursaspor forması hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.