SON DAKİKA
Hava Durumu

Bölükbaşı'ndan 'Sağlam' eleştiri

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Bursaspor - Eskişehirspor maçının ardından soyunma odasınd

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bölükbaşı'ndan 'Sağlam' eleştiri
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, geçtiğimiz Pazar günü oynanan Bursaspor - Eskişehirspor maçının ardından soyunma odasında yaşanan gerginliğe açıklık getirdi.
Maçın sonrasında yaşanan gerginliğin ve tartışmaların ardından Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini belirten Bölükbaşı “Ertuğrul Sağlam bizde 4 yıl görev yaptı. Onun tutumu yanlıştı, taraftarın tutumu da yanlıştı. Yardımcı hoca Özhan Pulat bağırıyordu, 'Bu kulübün ekmeğini yedin, terbiyesizlik etme' dedim. O da 'bana terbiyesiz diyemezsin' diyerek cevap verdi. Kayda alınmış hukuk kanalıyla Disiplin Kurulu'na sevk ettiler. Önemli değil savunmamızı yapacağız" dedi.
Şeffaflık ilkesini en üst seviyede tutmayı hedefleyen yeşil-beyazlı takımın yeni yönetimi sabah saatlerinde kahvaltılı toplantı ile basının karşısına çıktı. Kulübün mali yapısından, son haftalardaki kötü gidişe, devre arasında alınacak futbolculardan, gönderilecek futbolculara, Passolig’ten bitmeyen Timsah Arena inşaatına kadar her konuya cevap veren Bölükbaşı, Bursaspor tarihinde bir ilk yapıp her ay düzenli olarak iletişim toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Bölükbaşı, "Biz bu koltuktan güç almaya değil, güç katmaya geldik. Bursaspor tüm şehrin takımıdır. Bu takımı tüm şehirle birlikte yöneteceğiz. Her ay bu toplantılarla görüş ve önerilerinizi alacağız" dedi.

"HÜKÜMETE NASIL KARŞI GELELİM"
Sezon başından bu yana Passolig tepkisi devam eden Bursaspor taraftarının maçlara gelmemesi ile ilgili olarak konuşan Bölükbaşı, ”Passolig bizim çıkardığımız bir şey değil. Bu bir futbol anayasası. Bunu değiştirmek maalesef mümkün değil. Bizim şampiyonluk yarışı içerisinde olduğumuz diğer takımlara baktığımızda Passoligli taraftar sayısı Galatasaray’ın 90 bin, Fenerbahçe’nin 70 bin, Beşiktaş’ın 50 bini buldu. Geçtiğimiz hafta Eskişehir misafir takımdı ama taraftar sayısı bizim taraftardan daha fazlaydı. Biz görevimizi yapıyoruz taraftarımız da görevini yapmalı. Passolig bir kenara bırakılmalı. Arma ön plana çıkarılmalı. Passolig bir anayasa. Futbol anayasası. Hükumete karşı duramazsın ki. Küme düşmeye kadar gidersin. Bu yasaya uymazsak ilk etapta 100 bin lira ceza verirler ama sonrasında ligden ihraç ederler. Maçlara gelmiyorsanız benden kimse başarı ve şampiyonluk beklemesin. Bugüne kadar taraftar maçlara gelseydi, kaybettiğimiz Beşiktaş maçını alırdık. Eskişehirspor maçı 5-0 olurdu. Biz göreve gelirken 'bedava bilet' yok dedik. Benim gece yatarken sarıldığım yorganım nevresimim bile yeşil-beyaz. Herkes görevini yapmalı, taraftarımızla ilgili güzel şeyler duymak istiyoruz” diye konuştu.

"KULÜBÜN EKMEĞİNİ YEDİN TERBİYESİZLİK ETME"
2-2 biten Eskişehirspor maçının ardandan soyunma odası koridorlarında yaşanan gerginliğe açıklık getiren Recep Bölükbaşı, olayların ardından PFDK’ya sevk edildiklerini söyledi. Bölükbaşı şöyle konuştu: “O günkü maçta 2-0’da mutluyduk. Sonra 2-2 oldu. Ancak 2-2 olduktan sonra ben toplantı odasından izledim maçı. Penaltı pozisyonunu gördüm. Kol açıktı. Bunun yorumu da yok. O kol açık olmasaydı o top kaleye gidebilirdi. Geçtiğimiz haftalar boyunca her maçta bizim penaltımız oldu. Sonuçta hepimiz üzülüyoruz. Ben bu kulübün başkanı olduğum için hepinizden fazla üzülüyorum. Haksızlığı da gelemiyorum. Hemen aşağıya indim. Saha dışında bir takım olaylar oldu. Bunu da tasvip etmiyorum. Ertuğrul hoca ile 4 yıl beraber çalıştık. Özhan dediğimiz arkadaşımız da bizde yetişti. Onlarında da tutumu yanlıştı. Bizim taraftarımızın tutumu da yanlıştı. Koridorda bir takım bağrışmalar oldu. Bunlardan önce ben yatıştırmaya indiğimde hakemlere söylediğim şu 'Hocam penaltıyı neden görmediniz.' O el açıktı. Daha nasıl olacaktı. 'Ben görmedim' dedi. 'Akşama lütfen izleyin' dedim. 'Eğer penaltı ise ben hakkımı helal etmiyorum' dedim. Daha sonra Özhan’a söylediğim şey 'Özhan lütfen maç bitti bu kulübün ekmeğini yediniz. Terbiyesizlik etme' dedim. Bunun üzerine sesler yükseldi. Kayda alınmış hukuk kanalıyla bu nedenle PFDK’ya sevk edildik. Önemli değil, savunmamızı yapacağız. Bizim maçlarımızda en az 2 penaltımız gitti. Ben tabii ki haklı olarak tepki göstereceğim. Küfür kelimesi ağzımızdan çıkmadı. Biz ne yapıyorsak Bursaspor için yapıyoruz. Biz her gün Bursaspor için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eleştirilerinizden muhakkak faydalanmak istiyoruz. Bizim kapılarımız herkese açık. Şu ana kadar kimse geri dönmedi. Genel Müdürümüz burada, Yönetim Kurulu arkadaşlarımız burada. Hep beraber şu dönemi geçirelim."

"BULGAR BASINI NEREDEN DUYMUŞ BİLMİYORUM BİZE BİLDİRİLEN BİR ŞEY YOK"
Geçtiğimiz hafta Bulgaristan basınında yer alan Bursaspor’a UEFA’dan finansal fair-play cezası geldiği şeklindeki iddialara da değinen Bölükbaşı, “Araştırdık böyle bir haberi bulamadık. Bu konuda bize gelen bir şey yok. UEFA’da da yok. Avukatlarımız araştırdı. Ancak böyle kesilmiş bir ceza yok. Eylül ayında 13 milyona yakın vadesi geçmiş borcumuz var. Bizim de 2015’e kadar UEFA’ya borcumuz yoktur yazımızı yazmamız lazım. Gerekli çalışmaları yaptık. Yazımızı yazdık" açıklamasını yaptı.

"OZAN TUFAN İKİ MİLLİ MAÇ OYNADI MENAJERİ İKİ AYRI SÖZLEŞME YOLLADI"
Devre arasına kadar futbolcularla yaptıkları birebir görüşmelerin ardından gidecek ve yeni gelecek futbolcuları belirleyeceklerini belirten Bölükbaşı bu ikili görüşmeler sırasında hiç beklemediği durumlarla karşılaşıp hayal kırıklığına uğradığını anlattı. Bölükbaşı sözlerine şöyle devam etti:
"Ben fedakarlık yapıyorsam herkes yapacaktır. Bursaspor’dan kimse büyük değildir. Bursaspor’da kimsenin alacağı kalmamıştır. Ama geç ama erken mutlaka almıştır. Ben bu konuda Bursaspor’a destek vermeyen kimseyi Bursaspor’da barındırmam. Çekineceğim bir şey yok. Bursaspor benim çiftliğim değil. Bursa halkının her şeyi bilmesi lazım. Ozan Tufan iki mili oldu hemen menajerini gönderdi. İki maçta menajer iki ayrı sözleşme ile geldi. Böyle bir şey kabul edilemez. Bize güvenin. İddia ediyorum inşallah Allah’ın izniyle sizlerin desteği ile Bursaspor’u borçsuz bir şekilde limana yanaştırıp yolumuza devam edeceğiz.”

"AYDIN YETER Kİ İYİLEŞSİN AFFETMEMİZ GEREKİYORSA EDERİZ"
Sakatlığı nedeniyle menisküs ameliyatı olan ve teknik direktör Şenol Güneş tarafından antrenmanlardaki formsuzluğu nedeniyle PAF takımı antrenmanlarına gönderilen Aydın Karabulut ile ilgili de konuşan Bölükbaşı, "Aydın herkesin çok istediği rüştünü ispatlamış bir futbolcumuz. Özünde çok iyi niyetli bir kişi ancak gurbetçi futbolcularda farklı bir algı söz konusu. Bir zamanlar Sergen’in de dediği gibi 'ben antrenman topçusu değilim' diyebiliyorlar. Sağ ayağında bir güçsüzlük vardı. Ayakta da menisküs vardı Şenol hoca söyledi. Aydın şimdi ameliyat oldu. Tedavisi devam ediyor. Beni de çok seviyor. Yeter ki o iyi olsun, iyileşsin. Affetmemiz gerekiyorsa affederiz. Göndermemiz gerekiyorsa da göndeririz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.