SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da puanlar paylaşıldı

Spor Toto Süper Lig'de Bursapor, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Yeşil-beyazlıların golü Sestak'tan gelirke

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2011 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2011 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da puanlar paylaşıldı
Spor Toto Süper Lig'de Bursapor, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Yeşil-beyazlıların golü Sestak'tan gelirken, Trabzonspor'un tek sayısını penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti.

Hafta içinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında CSKA Moskova'ya deplasmanda 3-0 mağlup olan Trabzonspor, Bursa'da alacağı 3 puan ile moral peşindeydi. Geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasaray'a mağlup olan Bursaspor ise sahasında kazanarak üst sıralara tırmanmak istiyordu.

Karşılaşma Trabzonspor'un kontrolünde başladı. İlk dakikalarda topun kontrolünü elinde bulunduran bordo-mavili ekip, Bursaspor'un ilk 15 dakika sonrasındaki etkili oyununa ilk yarı boyunca cevap veremedi.

Sestak ve Ozan İpek ile yakaladığı tehlike pozisyonlarda gol üretemeyen ev sahibi Bursaspor, rakip kalede devre sonuna kadar gol arayan taraf oldu. Trabzonspor ise golcüsü Burak Yılmaz ile kontra atak şansı aradı.

Düşük tempoda oynanan ilk 45 dakika, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda ise daha tempolu bir mücadele varsı Bursa Atatürk Stadı'nın zemininde. 51'inci dakikada soldan ceza sahasına giren Ozan İpek, pozisyonu adeta yoktan var etti. Ozan, Trabzonspor'un savunma oyuncuları Serkan Balcı ve Giray Kaçar'a rağmen ortasını yapmayı başardı. Kaleciyi aşıp, arka direğe giden topa kafayı vuran Sestak, ev sahibi Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. Sestak'ın kafa vuruşunda direğe çarpan top, ardından Tolga'ya çarptı ve ağlarla buluştu.

Golün ardından ise Trabzonspor, beraberlik golü için Bursaspor kalesine yüklenmeye başladı. Ancak kontrolü kaybeden Karadeniz ekibi, Bursaspor'un hızlı atakları karşısında çok zor anlar yaşadı.

İkinci golü bulamayan Bursaspor, dakikalar ilerledikçe oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Savunmanın Kolaybet arkasına atılan topta Serdar Aziz, kalecisine geri pası vermek isterken inanılmaz bir hata yaptı. Hatalı pasta araya giren Burak Yılmaz, kaleci Carson'u geçtikten sonra yerde kaldı ve hakem Süleyman Abay, penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topun başına geçen Burak Yılmaz, net bir vuruşla maça denge getirdi. 71'inci dakikada maçta durum 1-1 oldu.

Maça denge gelmesinin ardından iki takım da daha kontrollü oynamaya başladı. Son dakikalara kadar orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın son dakikasında İbrahim Öztürk, Batalla'nın kullandığı serbest vuruşta müsait durumda üstten auta attı. Son dakikada Bursaspor'un yakaladığı pozisyondan da gol çıkmadı ve karşılaşma Sestak ve Burak Yılmaz'ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'deki puanı 10'a çıkarken, Trabzonspor'un puanı ise 12 oldu.

BURSASPOR: 1 - TRABZONSPOR: 1
Stat: Atatürk
Hakemler: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık
Bursaspor: Carson, Serdar, İbrahim, Vederson, Basser (Dk. 37 Svensson), N'Diaye, Adem, Ozan, Turgay (Dk. 79 Tagoe) Batalla, Sestak (Dk. 88 İsmail Haktan)
Trabzonspor: Tolga, Giray, Glowacki, Serkan, Celutska (Dk. 70 Ferhat), Zokora, Colman, Halil (Dk. 62 Mustafa), Alanzinho, Adrian (Dk. 62 Brozek), Burak
Goller: Dk. 50 Sestak (Bursaspor), Dk. 71 Burak (Penaltıdan)(Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 44 Serdar, Dk. 70 Carson, Dk. 77 İbrahim, Dk. 84 Svensson (Bursaspor), Dk. 55 Serkan, Dk. 74 Glowacki, Dk.90+1 Mustafa (Trabzonspor)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.