SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da spora 4 yılda 215 milyon liralık yatırım

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Mü

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da spora 4 yılda 215 milyon liralık yatırım


Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, önemli projelerin hayata geçirildiği Bursa'ya 4 yılda 215 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti.







Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından başlatılan sporda tesisleşmede Bursa'nın önemli yatırımlar aldığını söyledi.

İlde birçok vizyon projenin başlatıldığını ve yatırımların hayata geçirildiğini dile getiren Şahin, bunlardan en önemlisinin ise 45 bin seyirci kapasiteli Büyükşehir Belediye Stadı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla 50 milyon liralık bir desteğin sağlanması olduğunu anlattı.

Şahin, son 4 yılda Bursa'nın spor yatırımlarında aslan payı alan illerden olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bursa'ya bu dönemde yaklaşık 215 milyon liralık yatırım yapıldı. Yıllarca Bursa'nın özlemini çektiği uluslararası nitelikli ve 7 bin 500 seyirci kapasiteli Nilüfer Tofaş Spor Salonu ve 5 bin kişilik Cengiz Göllü Voleybol Salonu, bu süreçte hizmete girdi. Bu tesisler sayesinde kent, birçok uluslararası ve ulusal organizasyona ev sahipliği yapabilir hale geldi. Bu yatırımların meyveleri hemen alındı ve gelecekte de alınmaya devam edecek."

 Ülkenin ikinci atletizm salonu Bursa'da

Bakan Kılıç'ın destek ve talimatlarıyla Bursa'da yeni nesil spor ve gençlik tesislerinin başlatıldığına dikkati çeken Şahin, bu kapsamda Türkiye'nin ikinci Bursa'nın ilk atletizm salonunun yapımına 20 milyon lira yatırımla başlandığını aktardı.

Şahin, uluslararası nitelikteki Buz Pateni-Hokeyi Salonu'nun Kestel ilçesinde tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Gürsu ilçesinde de Spor Fabrikası'nın inşaatının sürdüğünü söyledi.

Orhangazi'de yapımına başlanan kapalı yüzme havuzunun son aşamada olduğunu ve Osmangazi'deki 200 yatak kapasiteli Türkiye'nin en modern Sporcu Kamp Eğitim Merkezi'nin tamamlandığını ifade etti.

Mustafakemalpaşa ilçesinde 20 yıldır yapımı beklenen, içinde sinema, sergi ve konferans salonları, gençlik ve eğitim merkezleri, spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kapalı tenis kortları ve açık spor tesislerinin bulunduğu dev bir kompleksin inşaatına 28 milyon yatırım bedeliyle başlandığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yıldırım ilçesinde 33 dönümlük araziye dev bir gençlik ve spor kompleksinin yapımı için ihalesi tamamlandı. Tam donanımlı gençlik merkezleri, ilçe spor salonları, yüzme havuzları ve UEFA kriterlerinde sentetik zeminli futbol sahaları gibi onlarca tesis de Bursa'ya kazandırıldı. Tüm bu tesislerle Bursa, spor ve gençlik faaliyetlerinde marka kent olacak. Tesisleşmenin yanında Bursa, birçok ulusal ve uluslararası spor müsabakalarının ev sahipliği için de öncelik verilerek destekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 20 ilde kurulan Olimpik Hazırlık Merkezleri'nden birinin de Bursa'da olması ayrıca önemlidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.