SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor: Ertuğrul Sağlam talihsiz açıklamalar yaptı

Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kulübün eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 'Kulüpten 700 bin Euro alacağım

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2013 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2013 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kulübün eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 'Kulüpten 700 bin Euro alacağım var' açıklamasını ‘Talihsiz’ olarak değerlendirildi.

 



 

Sağlam'ın istifasını sadece medya organlarına duyurduğunu, kulübe yazılı beyanı olmadığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Kendisine görev süresince 14 milyon 500 bin lira ödeme yapılmıştır. Kulübümüzün hiçbir futbolcusuna ve teknik ekibe ihtilafsız bir kuruş borcu bulunmamaktadır. Ertuğrul Sağlam ile de gereken maddi mutabakat yapılmamıştır. Ancak Şampiyonluk apoletli, manevi açıdan da her zaman gönül bağı ile bağlı olmayı arzu ettiğimiz Sayın Ertuğrul Sağlam ile bu tarz bir ihtilafı yaşamamaya azami ihtimam ve özeni göstermek, bize düşen önemli bir manevi sorumluluktur.”

Bursaspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Sağlam’ın 9 Şubat 2013 Cumartesi akşamı bir TV kanalına canlı telefon bağlantısında bir takım açıklamalar yapıldığı hatırlatıldı. Sağlam’ın açıklamasında, kulübü töhmet altında bırakabilecek ve yanlış algılara sebebiyet verebilecek sadece talihsiz olarak adlandırılabilecek ifadelerin yer aldığı belirtildi. Yeşil - beyazlı kulübün yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Ertuğrul Sağlam söz konusu bu bağlantıda, özetle 28 Ocak 2013 tarihinde istifasını açıkladıktan bir hafta sonra kendisine kulüpten ihbarname geldiğini, gelen ihbarnamede istifa hususu ile birlikte antrenmanlara çıkılmadığının Noter tutanakları ile saptandığı ifadelerinin yer aldığını belirtmiş, açıklama sonunda kulüpten 700 bin Euro civarı alacağı bulunduğunu da beyan ederek kulüp yönetimine karşı sitemkâr ifadeler kullanmıştır.

Öncelikle sayın Ertuğrul Sağlam’a gönderilen ihbarname kanuni bir zorunluluktur, zira sözleşme feshini kulübümüze yazılı olarak bildirmemiş, bu konudaki sözlü talebimizi yerine getirmemiş ve TFF talimat ve kurallarına göre kulübümüzün sözleşme feshini gerek TFF'ye gerekse kendisine yazılı biçimde bildirmesi zorunluluğu doğmuştur. Her kulüpte yaşanan sıradan bir prosedür işleminin kulübümüzün, ailenin içerisinde kalmasını ve basına yansımamasını arzu ederdik. Bu tartışma veya konunun ulusal basında yer almış olması imajımız ve değerlerimiz açısından şüphesiz ki olumsuz hal oluşturulmuştur.”

CEVAP VERMİYORUZ; KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİYORUZ

Açıklamada, polemiğe sebep olacak açıklama ve cevaplardan özenle kaçınmak, herhangi bir tartışmayı başlatmak veya herhangi bir tartışmanın içinde olmamak için de azami özeni göstermenin Sağlam’a karşı manevi borç olduğu vurgulandı.

Başta kulüp başkanı ve yönetim kurulu olmak üzere de bu kadar gereksiz polemik içerisinde olmanın hiç bir Bursalının ve Bursasporlunun tat almayacağı bir durum olduğunun dile getirildiği açıklamanın, akıllarda soru işaretleri doğurabilecek bu açıklamalara cevap mahiyetinde olmayıp tamamen kamuoyu ve taraftarları bilgilendirme amaçlı olduğu vurgulandı.

İSTİFASINI SADECE MEDYAYA BEYAN ETTİ

Bursaspor kulübünden yapılan açıklamada, Ertuğrul Sağlam’ın istifasını 28 Ocak 2013 tarihinde sadece medyaya beyan ettiği kulübe ise her hangi bir yazılı istifa beyanını vermediği kaydedildi. Kulübün bu anlamda kanuni olarak prosedürler karşısında zorda kaldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Kulübün Türkiye Futbol Federasyonu’na istifa ile ilgili olarak bildirim yapması talimatlar ve kurallar gereği kaçınılmaz ve süreye tabi bir zorunluluktur. Bu bildirimin bir nüshasının ise istifa eden teknik direktöre gönderilmesi yine kanuni bir zorunluluk, gerekliliktir. Bu zorunluluk için toplam sekiz gün beklenmiş, sekizinci gün olan 5 Şubat'ta TFF ile Sayın Ertuğrul Sağlam’a feshin gerçekleştiğini bildiren ihbarnamenin birer örneği gönderilerek tebliğ edilmiştir.

Sözleşme; 28 ocak tarihinde Sayın Ertuğrul Sağlam tarafından, istifa ile sona erdirildiğinden bu tarihten sonra Ertuğrul Sağlam için noter de dahil olmak üzere antrenmanlara çıkmama ile ilgili olumlu olumsuz herhangi bir tutanak tutulmamıştır. Böyle bir iddianın hukuki zeminde yeri de yoktur. Bu konuda kendi ifadelerine göre TFF ilgilileri tarafından kendisine yanlış bilgi verilmiştir. Yine kendisine her hangi bir tutanak da gönderilmemiştir. Maalesef sitem kaynağı olarak ileri sürülen bilgi veya algı yanlıştır.”

SAĞLAM’A 14 MİLYON 500 BİN LİRA ÖDEDİK, İHTİLAFSIZ BORCUMUZ YOK

Açıklamada, Ertuğrul Sağlam’a ekibi hariç çalışmaları için toplam 14 milyon 500 bin lira ödeme yapıldığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sağlam’ın istifası sonrası kulüple alacağı ve borcu için bir araya gelinerek sözleşme ve kanundan kaynaklanan maddi hükümlerin görüşülmesi ile maddi konularda düzenlenecek karşılıklı ibraname düzenlenmesi şansı olmadan sıcağı sıcağına bu talihsiz açıklama olayı yaşanmıştır. Kulübümüzün hiçbir futbolcusuna ve teknik ekibe ihtilafsız bir kuruş borcu bulunmamaktadır.

Ertuğrul Sağlam ile de gereken maddi mutabakat yapılmamıştır. Ancak Şampiyonluk apoletli, manevi açıdan da her zaman gönül bağı ile bağlı olmayı arzu ettiğimiz Sayın Ertuğrul Sağlam ile bu tarz bir ihtilafı yaşamamaya azami ihtimam ve özeni göstermek , bize düşen önemli bir manevi sorumluluktur.”

Bursaspor Kulübü’nün kurumsal yükümlülükleri ve zorunlulukları her kim olursa olsun, kişilerden önce geldiğinin belirtildiği açıklamada, camia ve taraftarların kulübün sorumluluklarını yerine getirmediği zaman hesap sorabileceği anlatıldı.

Açıklamada, Ertuğrul Sağlam’ın istifa kararını açıkladıktan günler sonra bir çok TV kanalına ve şahsen yönetime, yönetimle çok iyi ilişkiler içerisinde ayrıldığını, yönetimden ve Bursa’dan gayet memnun olduğunu çalıştığı süreçte hemen hiç bir sorun yaşamadıklarını, ayrılış sebebinin sadece sportif gerekçeler olduğunu defalarca dile getirdiğine dikkat çekildi. Açıklamada şu görüşe yer verildi:

“Sağlam, kendisine talimatlar gereği göndermeye mecbur bırakıldığımız ihbarnameye, bizce yerinde olmayan biçimde acele ve aşırı tepki göstererek noter kanalı ile kulübümüze cevap ihtarnamesi göndermiş, bu ihtarnamede talihsiz biçimde özetle ayrılış nedeni olarak “ücretlerinin bir kısmını alamadığı için sözleşmesini feshettiğini” belirtmiştir ki, bu şaşırtıcı tavır ve durum bizi derinden üzmüştür.

Bazı çevrelerce de konu tek taraflı ve kasıtlı ele alınmakta, ileri sürülen istifa veya feshin yönetimle sorunlar varmış veya istifanın ardında maddi hususlar varmış gibi suni kavram kargaşası, kasıtlı algı yaratılmaya gayret edilmektedir. Dikkatle bu gayretleri de izliyor, hakikatler ışığında maksatlı ve kötü niyetli yaklaşımları kınıyoruz. İçten ve dıştan hiçbir art niyetli kişi veya kuruluşun bu tarz sportif hayatın olağan akışına uygun prosedürleri, kendi amaç ve hevesleri için kullanmasını taraftarlarımızın ve camiamızın da bu heveslilere prim vermemesini özenle rica ediyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.