SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'da formayı unuttu

Bursaspor’un devre arasında kadrosuna kattığı İngiliz stoper Anton Ferdinand, forma şansı bulamıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2013 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor’un devre arasında kadrosuna kattığı İngiliz stoper Anton Ferdinand, forma şansı bulamıyor. 


Yeşil-beyazlı ekibin devre arasında Queens Park Rangers takımından satın alma opsiyonuyla kiraladığı Anton Ferdinand, ligde sadece Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında forma giydi. Yabancı oyuncu kontenjanı sebebiyle yedek kulübeye mahkum kalan İngiliz stoper, yeşil-beyazlı takımda Spor Toto Süper Lig'de 6 maçta kadroya girerken, yalnızca 2 mücadelede sahada yer aldı.

SPOR TOTO SÜPER LİG’DE 2 MAÇTA OYNADI
Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında sarı-kırmızılı ekip ile oynanan karşılaşmanın 59. dakikasında oyuna dahil olan Ferdinand, 25. haftada oynanan Fenerbahçe mücadelesinde ise 90 dakika sahada kalmıştı. Yeşil-beyazlı takıma geldiği günden bu yana ligde 121 dakika forma şansı bulabilen yetenekli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Sivasspor mücadelesinde ise 90 dakika sahada kalmıştı. Ferdinand’ın Fenerbahçe karşılaşmasının ardından oynanan iki mücadelede de forma şansı bulamaması taraftarların da tepkisini çekti.

“OYNAMAYACAKSA NEDEN ALINDI?”
Özellikle defans hattının formsuzluğundan şikayetçi olan yeşil-beyazlı taraftarlar, Premier Lig'de 8 sezonda 217 maça çıkan ve 17 bin 938 dakika forma terleten Ferdinand’ın takımlarında forma şansı bulamamasına tepki gösterdi. Oluşturdukları internet sitesi aracılığıyla açıklamada bulunan taraftarlar, “Geride bıraktığımız son 3 sezonda takımımızın en güvenilir bölgesi olan geri dörtlünün bu sezon oynanan maçlarda tel tel dökülmesi ve bu bölgedeki oyuncularımızın maç skorlarına etki edecek derecede hata yapmaları 'Artık yeter' dedirtecek duruma geldi. Anton Ferdinand’ın savunmada yaşanan tüm hatalara rağmen kulübede oturmasına taraftarlarımız bir anlam veremiyor. Yarım sezon için kiralık olarak transfer edilen Ferdinand oynamayacaksa neden alındı?” ifadelerini kullanıldı.

YABANCI KONTENJANINA TAKILIYOR
Anton Ferdinand’ın forma şansı bulamamasındaki en büyük sebep ise yabancı oyuncu kontejyanı. Yeşil-beyazlı takımda, Carson, Basser, Edu, Belluschi, Batalla ve Pinto gibi isimlerin ilk 11'in vazgeçilmezleri olması, Ferdinand'ın saha içindeki 6 yabancı oyuncu kontenjanına takılmasına neden oluyor. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın ise defans hattında yer alan Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk’ün formsuzluğunu göz önüne alarak, Beşiktaş maçında kadroda değişikliğe gitmesi bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.