SON DAKİKA
Hava Durumu

Çalı güreşlerinin şampiyonu...

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen '52. Çalı Yağlı Güreşleri' sona erdi. Kıran kırana geçen müsabakalarda 2013 Kırkpınar Başpehliv

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çalı güreşlerinin şampiyonu...
Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen '52. Çalı Yağlı Güreşleri' sona erdi. Kıran kırana geçen müsabakalarda 2013 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban şampiyon oldu.

Geleneksel 52. Çalı Yağlı Güreşleri; baş, baş altı, deste, deste küçük boy ve tozkoparan başta olmak üzere 14 ayrı kategoride yapıldı. Güreşlere başta Antalya, Samsun, Karamürsel ve Balıkesir olmak üzere pek çok bölgeden 335 pehlivan katıldı. Sert geçen müsabakalarda sporcular sakatlıklar yaşadı. Gün boyu çekişmeli mücadelelerin yaşandığı er meydanında zaman zaman yağan yağmura rağmen güreşler büyük ilgi gördü. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çalı'da yarım asırdan fazladır güreş müsabakaları yapıldığını belirterek, "Kırkpınar'dan sonra Çalı gelmekte. Bizleri yalnız bırakmayan güreşseverlere, organizasyonda emeği geçenlere ve bu geleneğe sahip çıktıkları için iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Başpehlivanlık finalinde Antalya'dan İsmail Balaban ile Manisa'dan Hüseyin İyican mücadele etti. Rakibini kendi oyunuyla yenen Antalya bölgesinden İsmail Balaban şampiyon oldu. Öte yandan, ağalık ihalesine 6 aday katıldı. Yapılan ihalede 200 bin TL ile geçen yılın ağası Fuat Alpaslan yeniden ağa oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.