SON DAKİKA
Hava Durumu

Çocuklara oyunlu terapi

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çocuklar oyunla tedavi oluyor. Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çocuklara oyunlu terapi
Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çocuklar oyunla tedavi oluyor.


Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde oyun terapi birimi açıldı.Kamu hastanelerinde bir ilk olma özelliği taşıyan birim için açıklama yapan Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Erkan Yıldırım, oyun terapisinin 3-12 yaşlara arasındaki çocuklara uygulandığını söyledi.
Uzman Psikolog Ebru Behçel Çelebi, “Oyun terapisi, yeme ve uyku bozukluğu, kaygı bozukluğu, kayıp ve yas süreci, okula uyum problemi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite durumlarında uygulanmaktadır. Amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamak ve çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemlere ilişkin çözüm üretme becerilerini kazandırmaktır" dedi.
Çocukların, yetişkinler gibi kendilerini rahatça ifade etme becerilerini henüz geliştiremediklerini söyleyen Uzman Psikolog Esen Orhan ise, "Onlar düşüncelerini, duygularını, ihtiyaçlarını, beklentilerini, yaşadıkları çatışmaları ve iç dünyalarını oyun yoluyla ortaya koyarlar. Oyun terapisi seansı yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Terapiden sonuç alma süresi; çocuğun yaşadığı probleme ve onu nasıl algıladığına, ailenin yaklaşım biçimine göre değişir" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.