SON DAKİKA
Hava Durumu

Demirtaşspor şampiyonluklara doymuyor

BURSA AMATÖR 1. KÜME’DE LİGİN BİTİMİNE 4 HAFTA KALA EN YAKIN RAKİBİNE 12 PUAN FARKLA ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN EDEN DEMİRTAŞSPOR’UN GENÇ, YILDIZ VE MİNİK TAKIMLARI DA AĞABEYLERİ GİBİ KENDİ KLASMANLARINDA SEZONU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Demirtaşspor şampiyonluklara doymuyor
 Bursa Amatör 1. Küme’de ligin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibine 12 puan farkla şampiyonluğunu ilan eden Demirtaşspor’un genç, yıldız ve minik takımları da ağabeyleri gibi kendi klasmanlarında sezonu şampiyonlukla taçlandırdı.

 

 

 
Sezona Metin Altepe başkanlığında başlayan ve A takımla haftalar öncesinden şampiyonluğa uzanan lacivert-mavi-beyazlıların alt yapısı da göz kamaştırıyor. Sezon başından bu yana A takım teknik direktörü Sedat Razı, altyapı sorumlusu İhsan Tozaklı ve altyapı antrenörü Tolga Tez yönetiminde çalışmalarını sürdüren Demirtaşspor’un minik kramponları, 4 klasman liginde şampiyon olmanın sevincini yaşadı. 10 takımın mücadele ettiği U17 klasman ligi 3. grupta sezonun bitimine 2 hafta kala Romanspor’u 2-0 ile geçerek şampiyonluğunu ilan eden Demirtaşspor’un gençleri, A takıma göz kırparken Elit Lige yükseldi.

 

 

 

BURSA AMATÖR 1. KÜME’DE LİGİN BİTİMİNE 4 HAFTA KALA EN YAKIN RAKİBİNE 12 PUAN FARKLA ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN EDEN DEMİRTAŞSPOR’UN GENÇ, YILDIZ VE MİNİK TAKIMLARI DA AĞABEYLERİ GİBİ KENDİ KLASMANLARINDA SEZONU ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRDI. (İHA/BURSA-İHA) )

10 takımın mücadele ettiği U16 1. grubu 2. olarak tamamlayan Demirtaşspor’un elitleri ise son maçlarında Fetihiyespor ile 1-1 berabere kalarak ligi 3. sırada tamamlayan rakiplerine 5 puan farkla adını Türkiye Şampiyonasına yazdırdı. U14 klasman ligi 1. grubu namağlup olarak tamamlayan ve son maçında Altınokspor’u 3-0 gibi farklı skorla geçen lacivert-mavi-beyazlıların minik futbolcuları en yakın rakibine 10 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. 8 takımın mücadele ettiği U13 klasman ligine de Demirtaşspor damga vurdu. Minik kramponlar Osmangazi derbisinde Zaferspor’u 2-0 ile ve Elmasbahçeler’i 2-1 lik skorla geçerek namağlup şampiyonluğunu ilan etti. U15 Elit ligde mücadele eden Demirtaşspor’un bir diğer alt yapı takımı ise zorlu ligde tutunmayı başardı. Demirtaşspor’un alt yapı takımları kendi klasmanlarında büyük bir başarıya imza atarken, lacivert-mavi-beyazlıların B lisanslı Altyapı Antrenörü Tolga Tez, Elit ligde mücadele eden U15 haricinde tüm yaş gruplarında oynadığı tüm maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Alt yapı takımlarının başarısının Bursa ve Türk futbolu açısından kendilerini umutlandırdığını ifade eden Başkan Metin Altepe, “Demirtaşspor olarak gençlerin spora teşvik edebilmek adına eldeki tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Sezon başında Bursaspor alt yapısına U11 ve U13’ten iki futbolcu verdiklerini ifade eden Altepe, bunun A takım şampiyonluğu kadar değerli olduğunu söyledi. Altepe, “Biz yola çıkarken Bursa futboluna bir şeyler katmanın derdindeydik. Öncelikli hedefimiz başta Bursaspor olmak üzere Türk futboluna genç yetenekleri kazandırmak. Bunun için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.
Demitaşspor’un Bursa’nın en eski ve köklü kulüplerinden biri olduğuna işaret eden Altepe, gelecek yıl Süper Amatör Lig’te mücadele edecek A takıma ilişkin transfer çalışmalarının ikinci başkan İhsan Tozaklı yönetiminde sürdüğünü, öncelikle takımın iskeletini korumayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Altepe, bir sezonda 5 şampiyonluk sevinci yaşatan sporcularına ve özveriyle çalışan teknik kadro ve yönetim kuruluna teşekkürlerini iletti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.