SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolmabahçe'de derbi ateşi

Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray yarın karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta oynanacak 2017 yılının son derbisi saat 1

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2017 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dolmabahçe'de derbi ateşi
Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray yarın karşı karşıya gelecek. Vodafone Park'ta oynanacak 2017 yılının son derbisi saat 19.30'da başlayacak.

Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig’de yarın oynayacakları maçla birlikte 342. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan karşılaşmalarda 120’ye 108 sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor.  22 Ağustos 1924 yılında başlayan Beşiktaş - Galatasaray rekabeti, yarın saat 19.30’da Vodafone Park’ta tekrar yaşanacak. İki takım o tarihten bugüne kadar toplam 341 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda 120 kez sarı-kırmızılılar sahadan galip ayrılırken, 108 kez de siyah-beyazlılar rakibini mağlup etti. 113 maçta kazanan taraf çıkmadı. Aslan 480 gol kaydederken, siyah-beyazlılar da 448 golle karşılık verdi.

GALATASARAY LİGDE DE ÖNDE

Beşiktaş ile Galatasaray arasında profesyonel liglerin kurulduğu 1959 yılından beri 118 karşılaşma yapıldı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 43 kez, siyah-beyazlılar da 33 kez camialarını sevindiren taraf oldu. 42 maçta taraflar yenişemedi. Galatasaray 146, Beşiktaş ise 123 gol attı. İki takım arasında son olarak ligde geçen sezon Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan maçı Beşiktaş, Talisca'nın golüyle 1-0 kazandı.

TOLGA CİĞERCİ VE LATOVLEVİCİ YOK

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile ameliyat edilen Iasmin Latovlevici, derbi maçta forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı olan Jason Denayer'in durumu ise yarın yapılacak antrenmandan sonra netlik kazanacak. Aytemiz Alanyaspor maçında aldığı dirsek darbesi nedeniyle yüz kemiğinde kırık oluşan Serdar Aziz'in ise özel maske ile maçta görev yapması bekleniyor.

TOSİC VE MEDEL'İN CEZASI BİTTİ

Beşiktaş'ta sarı kart cezaları biten Dusko Tosic ve Gary Medel, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde derbi karşılaşmasında görev alabilecek. Öte yandan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında savunmanın göbeğindeki eksik oyuncuların çokluğuyla sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta stoper Pepe de hazır duruma geldi.

 

MUHTEMEL 11

GALATASARAY

Fernando Muslera, Mariano Filho, Maicon Roque, Serdar Aziz, Martin Linnes, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli (Yasin Öztekin), Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Gomis

BEŞİKTAŞ

Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca (Oğuzhan Özyakup), Babel ve Cenk Tosun muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.