SON DAKİKA
Hava Durumu

E.Sağlam neden gitti?

Geçtiğimiz hafta Bursaspor camiası Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın   istifasıyla büyük bir şok yaşadı. Bu istifanın arkasında yatan

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2013 22:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2013 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
E.Sağlam neden gitti?
Geçtiğimiz hafta Bursaspor camiası Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın   istifasıyla büyük bir şok yaşadı. Bu istifanın arkasında yatan gerçekler neydi? Şehir Gazetesi sizler için araştırdı.



Bursaspor Kulübü küme düştüğünde takıma sahip çıkan ve takımı birinci lige hatta şampiyonluğa taşıyan ekibin mimarı Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifası geçen hafta şehir ve ülke gündemine bomba gibi düştü. Çünkü Sağlam’la ilgili her zaman ‘ Ertuğrul Hoca gideceğim dese bile her şeyden önce taraftar hocayı bırakmaz’ diye bir görüş hakimdi kamuoyuna. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında alınan 4-1’lik yenilginin ardından aynı günün akşamı istifasını duyuran ve ertesi günde öğlen yaptığı basın toplantısıyla Bursa’ya, futbolculara, taraftara ve herkese veda eden Teknik Patron gitmesine gitti ama arkasında da birçok soru işareti bıraktı. Herkes istifanın nedenini bir şeylere bağlamaya çalıştı ama ne yöneticilerden ne de Sağlam’ın ağzından istifayla ilgili net bir açıklama gelmedi. Kimileri Sağlam’ın her ay aldığı ücretin artık kulübe ağır gelmeye başladığını, kimileri başarılı teknik adamın Portekiz’de bir kulüple anlaştığını ve bunun için istifa ettiğini ve kimileri Twente maçından sonra art arda gelen başarısızlıkların ve transferde yaşanan olumsuzlukların Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticilerle arasını açtığını ve Sağlam’ın uzun bir süredir kulüpte rahatsız olduğunu ve kimileri de kulübün 61 milyon lirayı bulan vergi borcunun ödenmemiş olmasının yönetimin üzerinde büyük baskısının olduğunu söyledi. Gerçi istifanın ardından Kulüp Başkanı ve yöneticilerin de başarılı teknik adamı bu kararından vazgeçirmek için ısrarcı olmamaları da akıllara soru işaretleri bıraktı. Peki bu istifanın arkasında yatan gerçek neden neydi acaba? Şu sıralar konuşulan da Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve bazı eski yöneticilerin yargılandığı zimmet davasında davanın seyrinin karar aşamasına geldiği ve 14 Şubat’taki duruşmada karar çıkacağı. Başkan Yazıcı’yı dava seyri boyunca hiç yalnız bırakmayan ve ad       liyeye her gidişinde Yazıcı’ya eşlik eden Sağlam’ın 14 Şubat karar duruşması öncesinde gitmesinin manidar olduğu piyasada dönen kulisler arasında. Peki Ertuğrul Hoca devre arasında niye gitmedi; tam da Galatasaray maçına ramak kala istifasını duyurdu? Bu futbolda centilmenliğe sığar mıydı? Bir de gözlerden kaçmayan bir nokta da istifanın ertesi günü 1461 Trabzon maçına takımın başında gideceğini duyuran Sağlam’ın yardımcısı Mutlu Topçu’nun da bu açıklamanın hemen akabinde hocayla karar aldıklarını ve Sağlam’la birlikte ayrılacaklarını söylemesi  ve Trabzon deplasmanına gitmemesiydi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.