SON DAKİKA
Hava Durumu

Eker 'I Run Koşusu'nun galibi Abdelilah Cherkaoui oldu

13 Eylül sabahı Eker Meydan’dan start alan Eker I Run Koşusu ulusal ve uluslararası sporseverleri bir araya getirdi. Eker’in sponsorluğunda

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eker 'I Run Koşusu'nun galibi Abdelilah Cherkaoui oldu
13 Eylül sabahı Eker Meydan’dan start alan Eker I Run Koşusu ulusal ve uluslararası sporseverleri bir araya getirdi. Eker’in sponsorluğundaki koşuya yaklaşık 1000 sporcu katıldı. 15K Koşusu’nu erkeklerde Abdelilah Cherkaoui kadınlarda Yayla Kılıç, 5K Koşusu’nu erkeklerde Mestan Turhan, Çiğdem Gezici de kadınlarda birinci olarak tamamladı.
 Eker’in sponsorluğunda, “Sağlıklı Yaşam İçin Koş” sloganı ile hayata geçirilen koşuya yapılan her yetişkin kayıttan 7.5 TL , minik adımlar koşusu gelirinin ise tamamı Koruncuk Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlandı.Eker spora olan desteğini sürdürüyor. İlki geçtiğimiz yıl yapılan Eker I Run Koşusu, tüm Türkiye’den koşu severleri Bursa’da bir araya getirdi.Eker’in sponsorluğunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Bursa-Orhaneli yolunda düzenlenen Eker I Run Koşusu, 15 kilometre, 5 kilometre ve 500metre Minik Adımlar şeklinde 3 ana kategoride bir yol koşusu olarak düzenlendi.“Sağlıklı Yaşam İçin Koş” sloganı ile hayata geçirilen Eker I Run Koşusu, Minik Adımlar ile başladı. Yaklaşık 400 çocuğun katıldığı koşuda tüm miniklere madalya verildi. Dereceye giren miniklere ayrıca peluş oyuncak ve hediye çeki verildi.Amatör ve profesyonel yarışçıların katıldığı 5 kilometrelik 5K etabında ise erkekler kategorisinde Mestan Turhan kadınlar kategorisinde Çigdem Gezici birinci olarak tamamladı.Koşunun Uludağ yamacında gerçekleşen en keyifli ve en uzun etabı olan 15 kilometrelik 15K Koşusu’na ise daha çok profesyonel sporcular katıldı. 15K Koşusu’nu erkeklerde Abdelilah Cherkaoui kadınlarda Yayla Kılıç Birinci olarak bitirdiler. 7’den 70’e yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yarışların sonunda toplam 20 bin TL ödül dağıtıldı. Geçtiğimiz sene olduğu gibi koşunun sosyal sorumluluk partneri Koruncuk Vakfı oldu.  Yapılan her kayıttan 7.5 TL ve minik adımlar koşusunun gelirinin tamamı Koruncuk Vakfı’na bağışlandı.Aynı zamanda birçok farklı aktivite ve eğlence alanını da barındıran Eker I Run Koşusu, katılımcılara ve özellikle çocuklara keyifli bir Pazar günü yaşattı. Ödül töreninin ardından, meydanda kurulan alanda katılımcılara Eker ayran ve sütlü tatlı dağıtıldı.Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü Ahmer Eker 5 K ve Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker de 15K koşusunda yarıştılar. Koşuya katılım sayısının her sene artmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Nevra Eker, gösterilen bu ilginin kendilerini daha da çok heveslendirdiğini, Eker I Run Koşusu’nu her yıl tekrarlamak istediklerini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.