SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelli yüzücüler Milli Takım için kulaç attı

Zihinsel ve Otizm engelli çocuklar, Bursa'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında milli takıma seçilmek için kıyasıya mücadele etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Engelli yüzücüler Milli Takım için kulaç attı
Zihinsel ve Otizm engelli çocuklar, Bursa'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında milli takıma seçilmek için kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Türkiye Zihinsel ve Otistik Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonasına ülke genelindeki 50 kulüpten 66 sporcu katıldı. Şampiyona, Atıcılar Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapıldı. Engelli sporcular kendi kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Sporcular, Soma'da yaşanan faciayı da unutmayarak, açtıkları pankartla onların yanında olduklarında gösterdiler.
Engelli sporcular, yüz, elli ve iki yüz metre serbest, sırt üstü ve kurbağalama kategorilerinde yarışıyor. İlk günkü yarışlar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. İki gün sürecek yarışmaların ardından milli takımlara seçilecek sporcular, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında milli takımı temsil edecek. Engelli sporcuların kendi bölgelerinden seçilip Bursa'da düzenlenen şampiyonaya katılma hakkı kazandığını belirten Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "Şampiyonaya kendi bölgelerinde başarılı olmuş sporcular katıldı. Engelli sporcularımız burada gösterdikleri başarılar sayesinde milli takıma yükselecekler. Böylece onları Avrupa ve dünya Şampiyonalarına da hazırlamış olacağız. Türkiye'nin her ilinden sporcular var. Bursa'da düzenlenen şampiyonanın ardından Rio'da düzenlenecek olan paralimpik oyunları için sporcu seçeceğiz. Biz engellilerin eve kapanmasını istemiyoruz. Devletimiz engelli kardeşlerimize birçok imkan sağlıyor. Engelli çocuklarımızın ve ailelerinin sevinçlerini görmek bizi de mutlu ediyor" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.