SON DAKİKA
Hava Durumu

FIFA'ya yolsuzluk operasyonu

İsviçre polisi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) kongresi öncesinde üst düzey 6 yöneticiyi yolsuzluk suçlamasıyla gözal

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FIFA'ya yolsuzluk operasyonu
İsviçre polisi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) kongresi öncesinde üst düzey 6 yöneticiyi yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına aldı.
FIFA Kongresi için Zürih'te bulunan yetkililerin kaldığı lüks otele, İsviçre polisi tarafından operasyon düzenlendi. Son 20 yılda kara para aklamak, şantaj ve yolsuzlukla suçlanan 6 üst düzey yetkili gözaltına alındı. Barışçıl bir şekilde gerçekleştirildiği söylenen operasyonda, üniformasız polislerin otele gelerek resepsiyondan oda anahtarlarını aldığı ve misafir odalarına çıkarak yetkilileri gözaltına aldıkları belirtildi.
Tutuklanan yetkililer arasında FIFA Başkan Yardımcısı ve Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler konfederasyonunun başkanı Jeffrey Webb ile Costa Rica futbol federasyonu Başkanı Eduardo Li'nin yer aldığı belirtilirken, diğer yetkililerin kim olduğuna dair bilgi verilmedi. FIFA Başkanı Sepp Blatter'in ise tutuklanan yetkililer arasında yer almadığı kaydedildi.
Öte yandan, New York Times gazetesi, 10'dan fazla FIFA yöneticisi hakkında dava açılmasının beklendiğini yazdı. Söz konusu kişilerin ABD'ye teslim edileceği ileri sürüldü. Aynı iddia Wall Street Journal'da da yer aldı. Gazete, ABD yargısının FIFA yöneticileri hakkında dava açma hazırlığında olduğu bilgisine yer vererek, söz konusu kişiler arasında halihazırda FIFA'da yöneticilik yapanların da bulunduğunu belirtti.
FIFA'nın Zürih'te Cuma günü yapılacak kongresinde, birliğe uzun yıllardır başkanlık eden Sepp Blatter yeniden bu göreve aday olacak. Blatter'in rakibi olarak ise FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin adaylığını koymuştu. Eski futbolcu Luis Figo ise seçimlerin adil bir şekilde yapılmadığından şikayet ederek adaylıktan çekilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.