SON DAKİKA
Hava Durumu

Futbol kaybetti, ırkçılık kazandı!

Avrupa’daki ırkçı kafa bir kez daha kendisini ortaya koydu. Türkiye aday olduğu için zorla aday yapılan, Almanya’da hükümetin ve vatand

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Futbol kaybetti, ırkçılık kazandı!
Avrupa’daki ırkçı kafa bir kez daha kendisini ortaya koydu. Türkiye aday olduğu için zorla aday yapılan, Almanya’da hükümetin ve vatandaşın istemediği Avrupa Futbol Şampiyonası’nı EURO 2024,  3. kez Almanya’ya verildi. Türkiye’nin tüm teknik altyapısının hazır olmasına ve hükümetin garantilerine rağmen, organizasyonu düzenleme şansı tanınmadı.
-Alpaslan YILDIZ

Türkiye’nin düzenlemek için her türlü altyapıyı kurduğu ve çok istediği EURO 2024, UEFA’nın yaptığı oylamada Almanya’ya gitti. Toplam 1 milyar 500 bin avroluk bir ekonomi oluşturacak olan EURO 2024’ün ülkemize verilmemesi büyük hayal kırıklığı oluşturdu.
TÜRKİYE’NİN KALBİ İSVİÇRE’DE ATTI
Türkiye ve Almanya'nın düzenlemek için aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) ev sahibi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen oylama sonucunda belirlendi. İki aday ülkenin temsilcilerinin gerçekleştirdiği sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu tarafından yapılan oylama sonucunda Almanya, EURO 2024'ün ev sahipliğini üstlenme hakkı kazandı.


UEFA’YA BÜYÜK ÖFKE
Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiği için  devlet kurumları ve NAZİ kalıntısı kafalar tarafından adeta linç eden, Türklere ve yabancılara karşı ırkçılığın sürekli arttığı, Türklerin evlerinin ve iş yerlerinin kundaklandığı Almanya’ya organizasyonun verilmesi  “No to Racism-ırkçılığa hayır” sloganını kullanan UEFA’nın samimiyetini de ortaya koydu.
ALMANYA ZORLA ADAY YAPILDI
Almanya’da bir çok stadyumda “Bu statta turnuva istemiyoruz” pankartları asılmasına ve Alman hükümetinin adeta istemiyorum diye bağırdığı bir ortamda adeta baskı ile son gün EURO 2024’e aday yapılan Almanya, haçlı kafasıyla Türkiye’ye tercih edildi. Avrupa’da yükselen ırkçılık ve Hıristiyan yobazlığı,  Türkiye’yi bir kez daha Müslüman olduğu için bir turnuvayı düzenlemesine engel oldu.
“TÜRKİYE'NİN KAYBETTİĞİ BİR ŞEY YOK”
EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülkenin belirlendiği toplantıyı, Manisa Şehzadeler Gençlik Merkezi'nde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kararın ardından açıklamalarda bulundu. EURO 2024'ün ev sahibi ülkesinin açıklandığını belirten Kasapoğlu, şöyle konuştu: "Onca güçlü yanlarımıza rağmen ülkemize verilmemesi UEFA açısından ve EURO 2024 açısından üzücü bir durumdur. Bizim ülke olarak organizasyonlar noktasındaki gücümüz, kalitemiz, standartlarımızın yüksekliği bellidir. Tesislerimizin, statlarımızın kalitesi, yeniliği ortadadır. Bu anlamda bizim ülke olarak kaybettiğimiz hiçbir şey yoktur. Bundan sonraki süreçlerde bunlar göz önünde bulundurarak, ülkemizin konukseverliği noktasındaki tecrübeyi EURO 2024 o anlamda kaybetmiştir. Bu coğrafyada, bu topraklarda bu organizasyonun yapılması bu organizasyon adına çok kazandırıcı bir durum olacaktı ancak ifade ettiğim gibi ülkemizin kaybettiği hiçbir şey yoktur."
UEFA BAŞKANINDAN KÜSTAH AÇIKLAMA
Kararı duyurmak için gelen ve elindeki zarfı açıp Almanya’nın ismini açıklayan UEFA Başkanı  Aleksander Ceferin’in vücut dili ve yüzündeki ifade de zaten kararın Avrupa’nın baronlarının isteğiyle alındığını itiraf eder gibiydi.  12'ye karşı 4 sonuçlanan oylamanın ardından konuşan Ceferin, "Prosedür şeffaftı. Oylama demokratik oldu. Her demokratik karar, haklı bir karardır. Söyleyebileceğim tek şey; fantastik bir EURO 2024 bekliyorum." dedi. Türkiye'nin adaylığını değerlendiren Ceferin, haddini aşan ifadeler kullandı. Türkiye'nin insan hakları aksiyon planının eksik olduğunu iddia eden Ceferin, şu küstah sözlere imza attı:  "Değerlendirme raporu sonucunda Türkiye'de düzenlemenin bazı riskleri vardı, otel kapasitesi limitliydi. Birçok şehir için bazı endişeler vardı."
HER SEFERİNDE BAŞKA OYUN
Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliği için daha önce 4 kez aday oldu.

2016 seçimini Fransa karşısında 1 oy farkla kaybetti. Oylamanın ardından tekrar kolları sıvayan Türkiye, 2020 için yine yola çıkıldı. Ancak UEFA yönetimi Türkiye'nin hem 2020 olimpiyatlarına hem de EURO 2020'ye aday olması üzerine bir kural ve format değişikliğine gitti. EURO 2020’de maçlara 13 ayrı ülkenin ev sahipliği yapacağı açıklandı. Bu da Türkiye’yi yıldırmadı.  Türkiye, daha sonra 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliği için yeniden devreye girdi. EURO 2024 için adaylığını 15 Şubat 2017 tarihinde açıkladı. Adaylık başvurusu da 2 Mart 2017'de yapıldı. Bir gün sonra da UEFA EURO 2024 için Türkiye ile Almanya'nın aday olduğunu açıkladı.
ŞIK VE DÜNDAR’DAN İHANET
Türkiye, EURO 2024 yolunda milletçe bütünleşirken, Avrupa’da dolaşık kendi vatanına iftiralar yağdıran terörist Can Dündür, organizasyonun ülkemize verilmemesi için lobi çalışması sürdürdü. Bir başka ihanet ise HDP Milletvekili Ahmet Şık’tan geldi. Avrupa’yı gezen terör örgütü destekçisi partinin ihanet ağzı, Türkiye’ye organizasyonun verilmemesi için elinden geleni ardına koymadı.

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.