SON DAKİKA
Hava Durumu

Hedef Avrupa

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bu sezon ki hedeflerinin 4. kez Avrupa kupalarında mücadele eden bir Bursaspor oluşturabilmek olduğunu

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2013 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bu sezon ki hedeflerinin 4. kez Avrupa kupalarında mücadele eden bir Bursaspor oluşturabilmek olduğunu söyledi. 


Yeşil-beyazlı ekibin tecrübeli teknik patronu Hikmet Karaman, Bursaspor Dergisi’ne açıklamalarda bulundu. Bursaspor’un hedefi kovalayacağını ifade eden Karaman, “Ben buraya geldiğimde yönetim kurulumuz bana, Avrupa Kupaları'na katılmamızın yanı sıra şampiyonluk beklediklerini ilettiler. Ben de bu hedefi yakalayacağımıza inandığım için geldim. Bursaspor, hedefi mutlaka kovalayacak. Ben artık Süper Lig'de şampiyon olmak istiyordum. Hatta bu şampiyonluğun dışında Avrupa Kupaları'nda bir şeyler yapmak istiyordum. Bu hedefime, şampiyonluk yaşamış, kurumsal yapısını oturtmuş ve geleceğe büyük hedefler koyan Bursaspor camiasında ulaşmayı çok istiyorum. Bu yolda kendime ve teknik ekibime güveniyorum. İnşallah Bursaspor'da önemli işlere imza atacağız" şeklinde konuştu.

"YAPTIKLARIMIZIN FARKLILARI ORTAYA ÇIKACAK"
Futbolcularınızı maçlara nasıl motive ediyorsunuz? şeklinde ki soruyu değerlendiren Karaman, “’Hikmet Karaman motivasyon ustasıdır’ diyorlar. Futbolculara, ‘Vatan, Millet, Sakarya’ demekle bu işler olmuyor. Ben oyuncunun bana güvenmesini sağlıyorum. Biz objektifiz. Mutlaka Okan'a vereceğim dersle, Batalla'ya vereceğim ders veya hitap şekilleri farklıdır. Futbolcular bir kere, ‘Bu adaletli hoca’ demeli. Ben kimseyi örnek almıyorum. Kendimi örnek alıyorum. Yakın zamanda yaptıklarımızın farklılıkları ortaya çıkacak" dedi.
Bursaspor’un hücuma gitmeyi seven oyunculardan kurulu olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bursaspor kadrosunda kaliteli, potansiyeli yüksek, bireysel yeteneği, oyun içerisinde taktik ve grup çalışmasında inisiyatif koyabilen oyuncular var. Takım oyunu içerisinde bu tür oyuncuların olması avantajdır. Bursaspor takımı hücuma gitmeyi seven oyunculardan kurulu. Fakat topu kaptırdığınız zaman dönen topu karşılayacak futbolcular da önemli” diye konuştu.

"BURSA FUTBOLU BİLEN BİR KENT"
Bursa’nın futbolu bilen bir kent olduğunu ifade eden Karaman, “Kafamda düşündüklerimi yapabileceğim bir kulübe geldim. Maddi olarak düşünmedim. Bursa'da numarası 16 olan yani bizim en büyük desteğimiz, 12. adamımız, taraftarımız var. Böylesine önemli bir taraftar topluluğu önünde oynayan bir takım var. İçeride, dışarıda taraftar seni yalnız bırakmıyor. Bu çok önemli bir etken. Burası Bursa. Futbolu bilen bir kent. Tribündeki kimseyi kandıramazsın. En az sizin kadar maçı yakından takip ediyorlar. Biz dersimize iyi çalışacağız. Arada hata da yapabiliriz. Ama Bursaspor son 3-4 sezondur zirve takımı oldu. Biz çok çalışıp başarıya gideceğimize inanıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.