SON DAKİKA
Hava Durumu

'HİKMET KARAMAN'A DESTEK OLUN'

 Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, yeni teknik direktör Hikmet Karaman’a destek çağrısında bulunarak, “Sayın Hikmet Karaman, ge

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2013 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2013 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, yeni teknik direktör Hikmet Karaman’a destek çağrısında bulunarak, “Sayın Hikmet Karaman, gerek profesyonelliği, gerek başarıları, gerekse hedefleri itibariyle yolu Bursaspor’la kesişmeyi hak eden bir teknik adamdır” dedi. 


Yeşil-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden açıklamada bulunan Yazıcı, “Bizim neden olmadığımız, ancak yönetmek ve yönlendirmek mecburiyetinde olduğumuz bir ‘son dakika’ gelişmesinin ardından, en ince ayrıntısına kadar düşünerek verdiğimiz bir kararın, Bursaspor paydaşlarının bir bölümü tarafından tam anlaşılamadığını görmek, bu açıklamayı zorunlu hale getirmiştir. Fair-play unsurlarıyla tescillenmiş tertemiz bir şampiyonluğa imza atarken de dikkatli ve özenliydik, herkesin izlediği son genel kurulda Türk futbol kamuoyunun takdirini kazanmış hamleleri gerçekleştirirken de. Uluslar arası arenada UEFA’nın bileğini bükerken de profesyonelce yönetmiştik süreci, küme düşmenin travmasını yaşamış bir camiayı, Anadolu devrimini gerçekleştirmeye hazırlarken de. Bunca badire atlatmış bir yönetimin, bir teknik adam seçiminde, gerek isim gerekse usul konusunda yanlış yaptığını düşünenler, tarihi yanılgı içindedirler” şeklinde konuştu.

“BAŞARIMIZI KISKANANLARIN TUTUNABİLECEĞİ ÇÜRÜK BİR DALDIR”
Bursaspor’un, her teknik direktörünün, hangi konumda olduğuna bakmaksızın ve kimseye hesap vermeden bünyesine katabilecek bir cazibeye ve kuvvete sahip olduğunu savunan başkan Yazıcı, “Bursaspor bu açıdan bakıldığında, Anadolu’nun makus kaderini değiştirmiş, cesaret ve kararlılığın sembolü olmuş bir camiadır. Ancak her fırsatta Türkiye’ye ahlak dersi vermiş bu camianın, son teknik adam seçiminde, hararetle savunduğu ilkelere ters düştüğünü iddia etmek, sadece Bursaspor’un önlenemez yükselişini durdurmaya çalışmak isteyen rakiplerimizin ve başarımızı kıskananların tutunabileceği çürük bir daldır” diye konuştu.

“HİKMET KARAMAN'LA KULÜBÜ İLE İLİŞKİSİNİ KESTİKTEN SONRA GÖRÜŞTÜK”
Hikmet Karaman ile Gaziantepspor ile ilişkisinin kesildikten sonra görüşüldüğünü ifade eden Yazıcı, “Eğer biz iddia edildiği gibi, sayın Hikmet Karaman’la görevdeyken görüşmüş ve anlaşmış olsaydık, görevinden ayrıldıktan 3-5 hafta sonra ya da sezon sonunda sözleşme imzalar, hatamızı örtbas etmeye çalışırdık. Ancak biz kendimizden emin olduğumuz ve bu süreçte söylediğimiz her sözü samimiyetle sarf ettiğimiz için, en küçük bir endişeye kapılmadan, sayın Karaman’la, kulübü kendisiyle ilişkisini kestikten sonra bir araya gelme ve görüşme kararı verdik” ifadelerini kullandı.

“PLANSIZ ATILACAK ADIM ERSEL UZGUR’A ZARAR VERECEKTİR”
Taraftarların Ersel Uzgur’a destek vermesini değerlendiren Yazıcı, “Taraftarlarımızın bir bölümün Bursalı bir teknik adam arzusunu anlayışla karşılıyor, ancak bunun için gerekli altyapının oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Ersel Uzgur hocamızın çocukluğunu bilen ve Bursalı antrenörlere bundan 25 yıl önce de güvenen bir başkan olarak, plansız-programsız bir şekilde atılacak böyle bir adımın, önce Ersel Uzgur, sonra da Bursa antrenörlüğü için büyük bir risk içerdiğini, dolayısıyla altyapısız bu girişimin onlara zarar vereceğini anlamak ve görmek gerekir. Bu konuda sürecin iyi planlanması gerektiğini düşünüyor ve kendi öz kaynağından oyuncu yetiştirme kudretine sahip kulübümüzün, bizim önderliğimizde kendi teknik adamlarını da hazırlayabileceğine yürekten inanıyorum” ifadesinde bulundu.

KARAMAN’A DESTEK ÇAĞRISI
Hikmet Karaman’ın, profesyonelliği, başarıları ve hedefleri itibariyle yolunun Bursaspor’la kesişmeyi hak eden bir teknik adam olduğunun altını çizen Yazıcı, “Takımını emanet ettiği bir teknik adamı, yaşadığımız son örnekte olduğu gibi, isterse Türkiye’nin gıptayla izlediği bir figür haline getirmeyi başarmış bu camianın, sayın Karaman’a hak ettiği desteği verdiği takdirde yine yanılmayacağını önce paydaşlarımıza, sonra bütün kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.