SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik Gölü'nde şenlik var

Orhangazi Su Sporları Kulübünce düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2013 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2013 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Orhangazi Su Sporları Kulübünce düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.



Orhangazi Su Sporları Kulübü tarafından "İznik Gölü Temizlik ve Su Sporları Şenliği" yapıldı.

İznik Gölü Orhangazi sahil şeridinde yapılan şenliğe, Orhangazi Su Sporları Kulübü, Karamürsel Sualtı Topluluğu, Değirmendere Sualtı Topluluğu, Burgaz Yelken Kulübü, Gemlik Yelken Kulübü üyeleri katıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, burada yaptığı konuşmada, İznik gölünün temiz tutulması ve gölün doğal dengesine zarar verilmeden su sporlarına kazandırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bunun, gölü koruma adına dikkati çeken bir etkinlik olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Bu sayede iki yıl aradan sonra dalış yapma imkanı buldum. Burada başta İstanbul olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelecek sporcularla su sporları şenliği ve yarışmaları yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda Yelken Federasyonu ile görüşmelerimiz, gölün Orhangazi sahilinde incelemelerimiz oldu. Amacımız burada güzel bir tesis yapıp su sporlarını burada faaliyete geçirmek."

Orhangazi Su Sporları Kulübü Başkanı Tuna Çokgüler de İznik gölünün su sporları için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Kulüp olarak yaptıkları organizasyonlarla hem bölgenin hem de Türkiye'nin dikkatini çekmek istediklerini dile getiren Çokgüler, şunları kaydetti:

"Dünya Çevre Günü dolayısıyla bu organizasyonu yaptık. Tabii ki göl hep temiz kalmaz, temiz tutmak, korumak gerekir. Biz de bu noktada tüm enerjimizi buna veriyoruz. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz bu organizasyonu, gelecek yıllarda çok daha kapsamlı bir hale getirip buna göre çalışmalar yapmayı planlıyoruz."

Daha sonra katılımcılar, gölde temizlik ve su sporları yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.