SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaman 4 yabancı istiyor

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Avusturya kampının ilk haftasında transferi bitirmeyi hedeflediklerini ve 4 yabancı oyuncuyu kadrosunda

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2013 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2013 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karaman 4 yabancı istiyor
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Avusturya kampının ilk haftasında transferi bitirmeyi hedeflediklerini ve 4 yabancı oyuncuyu kadrosunda görmek istediğini söyledi. 

Yeşil-beyazlıların tecrübeli teknik adamı Hikmet Karaman, yerel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Avusturya kampında yapılacak çalışmaların önemine değinen Karaman, “Burada oynayacağımız hazırlık maçları ve yapacağımız fiziksel, teknik, taktik anlamdaki çalışmalar bizim Avrupa'da başarılı olmamız yolunda önemli bir yer teşkil edecek" diye konuştu.
"SABIRLI OLMALARINI BEKLİYORUM”
Başarı için yönetim ve teknik heyetin bir bütün olduğuna dikkat çeken tecrübeli çalıştırıcı, “Avusturya kampı öncesinde yönetim kurulu ile bir değerlendirme yaptık. 4 tane nokta atışı yapmamız gerekiyor. Taraftarımız, Bursa şehri, medya, camia kısacası herkes bir haber bekliyor. Net bir şey ortaya çıkmayınca da haklı olarak zaman zaman tedirginlik, eleştiri ortaya çıkıyor. Ben sabırlı olmalarını diliyorum. Çünkü iyi işler yapacağız. Bunun için yönetimiyle teknik heyetiyle bir bütün olduk" dedi.

“KAMPIN İLK HAFTASINDA TRANSFERİ BİTİRMEK İSTİYORUZ”
Yeni transferler Şamil Çinaz ve Yasin Pehlivan’ı değerlendiren Karaman, “Her ikisi de görev oyuncuları. Hemen hemen Edu'ya yakınlar. Hatta Türk olma avantajları takımın lehinde olan bir durum. Zaten 6 artı 0 yabancı kuralı çıktı. Ne olacağı belli değil. Elimizde 11 yabancı var. Şimdi ben 4 tane oyuncu istiyorum ve 4'ü de yabancı. Başka da şansımız yok. Olmazsa olmaz denilen mevkiler var. Düşündüğüm bir mevkiye de alırsak 5 yabancı ediyor. İnsanlar dışarıdan bakınca pek göremiyor ama biz olayın içindeyiz. Tercih yapmak zorundayız. Transferi ona göre yapmamız gerekiyor. Kamp etabının ilk haftasında transferi bitirip, rahat bir şekilde hazırlık maçlarını oynamak, Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi'ne hazır hale gelmeyi arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
"17 GENÇ OYUNCU İLE KİMSE KAMPA GİTMEZ”
Hiçbir takımın 17 genç oyuncu ile kampa gidemeyeceğini savunan Karaman, “Geçmiş yönetime altyapıya verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum. Erkan Körüstan yönetimi de altyapı konusunda bir devrim yaptı. 17 genç oyuncuyla hiç kimse kampa gitmez. 3-4 tane alırlar. Bu çocuklar Avusturya'da ciddi maçlar oynayacak. Çünkü bunlar tam araya sıkışmış grup. Ya oynayacaklar, ya kiraya verilecekler ya kaybolup gidecekler. Faruk Hoca'yı kampa götürdük. Antrenmanları ayrı yapacağız. Bende başlarında olacağım" şeklinde konuştu.
"ALTYAPIYA LAF OLARAK DEĞİL, İCRAATLA ÖNEM VERİYORUZ”
Genç oyuncuları takıma katmaya çalışacaklarını ifade eden Karaman, sözlerini şöyle tamamladı: "Kulübün altyapıya verdiği önem ortada. Ben fikrimi söyledim, kulüp yönetimi uyguladı. Götüremediğimiz 3-4 tane oyuncu var, içim parçalandı. 3 tane oyuncu milli takımdaydı. Sakin olsunlar, sabırlı olsunlar. Onların yaş grubu biraz daha aşağıda. Onlar hep benim kafamdaki insanlar. Aynı şans devre arasında yada bir daha ki sene onlara da gelecek. Avusturya'da ki maçlarda 11 kişi oynayacak, 5-6 tane değişecek. Altyapıya laf olarak değil icraatla önem veriyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.