SON DAKİKA
Hava Durumu

Karaman:Kendimden utandım

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, altyapıda gösterdiği performans ile Avrupa takımlarının gözdesi olan Enes Ünal ile ilgili yaptığ

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2013 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2013 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, altyapıda gösterdiği performans ile Avrupa takımlarının gözdesi olan Enes Ünal ile ilgili yaptığı açıklamada, “Chelsea istiyor, Manchester United ve diğer kulüpler çocukla ilgileniyorlar ve ben tanımıyorum. Kendimden utandım” dedi. 


Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik patronu Hikmet Karaman kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Kasımpaşa ile oynayacakları 27. hafta maçına değinen Karaman, “Herkes bu yarışın içinde. Kasımpaşa maçı çok önemli. Taraftarımızı mutlaka bekliyoruz. Kale arkasını olduğu gibi alacağız. Kilit maç Kasımpaşa. İkinci kilit maç ise Beşiktaş. İkili averaj söz konusu olacak. 3 puanı alıp gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“CHELSEA İSTİYOR BEN TANIMIYORUM”
Yeşil-beyazlı ekibin U16 takımında forma giyen ve gösterdiği performans ile bir çok Avrupa takımının gözdesi haline gelen genç oyuncu Enes Ünal ilgili düşüncelerini de aktaran Karaman, “Altyapıda futbolcularımız var. Enes Ünal var. Onu göreyim dedim. Chelsea istiyormuş. Manchester United ve diğer kulüpler çocukla ilgileniyorlar ben tanımıyorum. Kendimden utandım. Nasıl bir teknik adamsın sen dedim. Altyapıdaki herkese sesleniyorum. Schalke maçında 17-18 yaşında 2 çocuk oyuna girdi. Fizik olarak hazırlarsa oynarlar. Hazır değilmiş, çok gençmiş. O nedenle devrim yapmak şart diyorum. Ama sansasyon yapmak için bir tarafa çekiyorlar” dedi.

“PARA İÇİN GELMEDİM"
Para için gelmediğini dile getiren Karaman, “Ben başarı için geldim. Burada başarıyı yakalayacağıma inandığım için geldim. Taktik anlayışın gelişmesi lazım. Birden bire oturmuyor. Yabancı sayısı belli. Mükemmel bir tesisimiz var. Personelimiz, her şey burada mükemmel. Maaşlar, primler ödeniyor. Sorunumuz yok. Teknik adam olarak bizim görevimiz takım” diye konuştu.

“RAKİBE GÖRE TAKTİK”
Rakibe göre taktik anlayışını değiştiren bir teknik adam olduğunu söyleyen Hikmet Karaman, “Kasımpaşa’ya karşı Trabzonspor gibi oynayamazsınız. Beşiktaş’a da farklı olacak. Verilen ara bize ilaç gibi gelecek. Sakatların aramıza dönmesi önemli. Yediğimiz gol nedeniyle kendimizi eleştiriyorum. Oyuncularımla tartıştık. 2’nci gol gelmeseydi Trabzonspor maçı farklı olurdu. Yenen 2 golde defans olarak hatalıyız. 1-0 galipsin, 2-1 geriye düşmüşsün beraberlik olunca niye sevineceksin. O gole sevinmemek lazım. Ama üçüncü golde hepimiz sevindik” dedi.

“TAKIM RUHU ÇOK ÖNEMLİ”
Takım ruhunun önemli olduğuna dikkat çeken tecrübeli teknik adam, “Takım ruhu çok önemli. Taraftarda bir canlılık, coşku, ruh var. İnanılmaz tribün coşkusu. Takım olarak sahadaki mücadelemiz, yardımlaşmamı pozitif. Zamana ihtiyacımız var. Yarışmacısın beklenti çok. 4 sene şampiyon olan takımın doğruları ile şimdiki çok farklı. Duygusal bakıyoruz” diye konuştu.

“FİT OLMAK LAZIM”
Oyunculara çok görev düştüğünü ifade eden Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Başarılı olmak istiyorsak çok fit olmamız gerekiyor. Oyuncularıma çok görev düşüyor. Çok iyi beslenip dinlenecekler. Fizik olarak hazır olacaklar. Benim değil takımla birlikte aynı düşünmemiz gerekiyor. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Mutlu sona ulaşmak istiyorsak takım oyununda herkes olmalı. Müzik eşliğinde çalışıyoruz. İnanılmaz koordinasyon var. İsteyerek yapıyorlar. Farklı oluyor. Müzik, ritim koordinasyon eşliğinde olunca motivasyon yükseliyor. Maç içinde bunun faydasını görüyoruz. Yeniliklere devam edeceğiz. Koordinasyonun özelliği kollar ayaklar çalışıyor. Takım halinde hareket etme. İdman sonrası herkes birbirini alkışladı. Memnuniyet var. Farklı antrenman metodlarına yeniliklere herkes alışkın olmalı. Süregelenlerle devam edecek diye bir şey yok.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.