SON DAKİKA
Hava Durumu

Madalya bekliyorlar

HALTER FEDERASYONU BAŞKANI TAMER TAŞPINAR, BİR YIL ÖNCESİNE KADAR HALTERDE OLİMPİYATTAN HİÇBİR BEKLENTİ OLMADIĞINI BELİRTEREK, ŞİMDİ MADALYA BEKLENTİSİNİ OLDUĞUNU VURGULADI. (CEM GEÇİM/ANKARA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Madalya bekliyorlar
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, bir yıl öncesine kadar halterde olimpiyattan hiçbir beklenti olmadığını belirterek, şimdi madalya beklentisini olduğunu vurguladı.

 

 
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, zorlu bir dönem geçirdiklerini vurgulayarak, 2016 Rio Olimpiyatları'nda madalya beklediklerini söyledi.Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, zorlu bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, "Olimpiyatlar için iki tane Dünya Şampiyonası'nda puan toplamamız gerekiyordu. Bunlar da Kazakistan ve ABD'de yapılan Dünya Şampiyonası. 2013'te göreve gelişimizi biliyorsunuz. Doping illetine bulaşmıştık. 51 sporcu dopingden yakalanmıştı. Elimizde sporcu yoktu. Kazakistan'da 9 puan alarak 45. olduk. Ama şimdi burada 17. olduk 68 puan aldık, toparlandık. Bayanlarda geçen yıl takım fena değildi. O bakımdan bayanlarda 3 kota almayı başarabildik. Erkeklerde başaramadık. 68 puan almamıza rağmen, eğer bu yılki puan geçerli olsa 4 kota alıyoruz. Fakat ikiye bölündüğü için yeterli olmadı."Nisan ayında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda milli takım olarak ilk 7'ye girilmesine kesin gözle baktıklarını vurgulayan Taşpınar, sözlerine şöyle devam etti: "Orada bir kota alacağız. Diyelim bir aksilik oldu. Daniyer İsmailyov'un dünya şampiyonasında aldığı birinci ve üçüncülükten dolayı bize bir kotayı verecekler. Biz Halter Federasyonu olarak bir, iki yıl öncesine kadar olimpiyattan hiçbir beklentisi yok iken, şu anda olimpiyatlarda madalya beklentimiz var. 4 sporcuyla da 10 sporcuyla da gitsek iki madalya beklentimiz var. Bu önemli bir hedef. Çok büyük bir şans yakalamış olduk."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.