SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli gülleci Mihriban: 'Hedefim altın madalya'

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) mental atleti Mihriban Kaya, gülle branşında çok yol katettiğini b

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Milli gülleci Mihriban: 'Hedefim altın madalya'
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) mental atleti Mihriban Kaya, gülle branşında çok yol katettiğini belirterek, "Çok farklı bir yerdeyim. Önceki Mihriban ile şu anki Mihriban arasında bayağı bir fark var." dedi.

Milli gülleci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evde oturan Mihriban herhalde el işi falan yapıyordur, diye düşünüyorum. Şu anki Mihriban ise Türkiye'nin gündeminde. Diğer sporcular da benim gibidir. Bunları tek başıma yapmadım. Hocalarım, beni destekleyenler, Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız, Genel Müdürümüz, Federasyon Başkanımız ve herkes sağ olsun." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği destekten övgüyle bahseden Mihriban, "Cumhurbaşkanımızın bizim yanımızda olması bizim için çok gurur verici bir şey. Cumhurbaşkanımız bizi önemsiyor. O da bizimle gurur duyuyor ve seviyor. Biz de ona madalya götürmekle gurur duyuyoruz. Daha çok olmasını isterim. Çünkü bizden daha çok çocuk var. Daha fazla Mihribanların çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.



 Avrupa Şampiyonası'nda beklentisi yüksek

Mihriban Kaya, Fransa'nın başkenti Paris'te ilk kez düzenlenen Avrupa Oyunları'nda altın madalya beklediğini ancak gümüşte kaldığını söyledi. Avrupa Oyunları'ndaki son atışında bocaladığını ve altın madalyayı kaçırdığını belirten Mihriban, şöyle devam etti: "INAS Avrupa Oyunları'nda gümüş madalya aldım ama altın madalya bekliyordum. Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyorum. Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'ndan çok şey bekliyorum. Artık birinciliği hedefliyorum. Çıtayı yükselttim. INAS Avrupa Oyunları'nda altın olmadı ama Avrupa Şampiyonası'nda inşallah altın madalya olacak. Buna inanıyorum." Şampiyonalara 'madalya alacağım' diyerek hazırlandığını belirten milli sporcu, "Bu tür şampiyonalar öncesinde açıkçası uykularım kaçmıyor. Hocam bana bir heyecan ve güven alıştırması verdi. Hocam beni bu konuda motive etti. Bu nedenle heyecanım düştü. Daha önceden olmuş olsaydı böyle bir heyecan yaşıyordum ama şimdi artık eskisi gibi yok." değerlendirmesini yaptı. Günde iki saat olmak üzere haftanın 6 günü çalıştığını anlatan Mihriban, sözlerini şöyle sürdürdü: "Madalya alamam korkusu illaki oluyor ama o korkuyu yenebilmek de benim elimde. Çalışıyorum, emek veriyorum ve onu da orada göstermem gerek. Bunu bildiğim için de hiç korku yaşamıyorum. Türk bayrağının göndere çekilmesi, İstiklal Marşı'mızın okunması gurur verici. Diğer ülkelere 'biz de buradayız' diyoruz. Biz coştukça o bayrak daha fazla dalgalanacak. Bayrağın dalgalanması ve İstiklal Marşı'nın okunması bile çok güzel bir şey. Herkes orada o gururu yaşıyor." Milli gülleciMihriban, madalya kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirerek, "İlk madalyamı kazandığımda birinci olduğumu düşünmüştüm ama sonra dedim ki ikinci de olabilirim. Kaybettiğim anlamına gelmez. Daha çok üzerine gitmem gerektiğini anladım. İlla hep birinci diye bir şey olamaz. İkinci de olmak varmış. İkinciliğin de şöyle bir avantajı var: Birinci olmak için daha çok hırslanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.