SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik tekvandocular şampiyonluğa koşuyor

Uludağ Üniversitesi Tekvando Topluluğu tarafından hazırlanan 'Olimpiyatlara Koşuyorum' projesi kapsamında Nilüfer ilçesindeki beş mahalleden s

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2014 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Minik tekvandocular şampiyonluğa koşuyor
Uludağ Üniversitesi Tekvando Topluluğu tarafından hazırlanan 'Olimpiyatlara Koşuyorum' projesi kapsamında Nilüfer ilçesindeki beş mahalleden seçilen ortaokul öğrencilerine tekvando dersi verildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından da desteklenen proje 2013 Eylül ayında başladı. Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi Tekvando Topluluğu tarafından belirlenen Nilüfer bölgesindeki Kayapa, Hasanağa, Ürünlü ilköğretim okulları ile Hasan Güney ve Akşemsettin ortaokullarında 6. ve 7. sınıflarda okuyan öğrencilerin tekvando konusunda yetişmeleri sağlandı. Minik öğrenciler aldıkları 8 aylık eğitim sonunda öğrenciler Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde küçük bir gösteri sundu. Ailelerin katıldığı gösteride minik tekvandocular hünerlerini sergiledi. Çocuklar, yaptıkları hareketlerle salonda bulunanlardan alkış aldı.
Uludağ Üniversitesi Tekvando Topluluğu Başkanı Mustafa Aslan, "Nilüfer'in beş bölgesinden öğrenciler seçtik. Bu çocuklara tekvando topluluğu olarak sekiz ay boyunca çeşitli eğitimler verdik. Sadece tekvando endeksli değil, birçok branşta çocuklara eğitim vermeye çalıştık. Böylece bu çocuklarda spor refleksi oluşturmak istedik. "Olimpiyatlara Koşuyorum" projesi Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından da destekleniyor. İlk etapta 65 sporcuyu eğitip müsabakalara hazırlıyoruz. Şimdiye kadar iki sporcumuz Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonasında derece yaptı. Maksadımız minik tekvandocuları Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara hazırlamak. Destek aldığımız sürece en iyi yerlere mutlaka geleceğiz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.