SON DAKİKA
Hava Durumu

'Nevin'in açıklamalarını cahilliğine veriyorum'

Milli atlet Nevin Yanıt'ın eski antrenörü Cüneyt Yüksel, sporcunun bazı medya organlarına yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ettiğini s

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2015 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2015 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Nevin'in açıklamalarını cahilliğine veriyorum'
Milli atlet Nevin Yanıt'ın eski antrenörü Cüneyt Yüksel, sporcunun bazı medya organlarına yaptığı açıklamaları üzüntüyle takip ettiğini söyledi.
 

Yüksel, kadınlar 100 metre engellide Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra olimpiyat beşinciliği bulunan ancak doping cezası nedeniyle 28 Haziran 2012'den bu yana elde ettiği dereceleri silinen Nevin'in, kendisini suçlayan açıklamalarıyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu."Birlikteyken iyiydi, şimdi kötü mü olduk" diyen Yüksel, "Nevin'in açıklamalarını cahilliğine veriyorum. Dopingle ilgili benim onu kandırdığımı söylüyor. Kendisi üniversite mezunu, defalarca Avrupa şampiyonu olmuş, olimpiyat görmüş bir insan. Böyle bir insanı kandırmak söz konusu olabilir mi? Buna kimse inanmaz" diye konuştu.Nevin ile doping cezası yüzünden değil, özel nedenlerden dolayı ayrıldıklarını dile getiren Yüksel, "Biz ayrıldıktan sonra tekrar geldi, çalışmaya devam etmek istediğini söyledi. Bir müddet çalıştık, sonra yine ayrıldık. Madem beni suçluyor, o zaman aklı neredeydi? Bu açıklamaların Nevin'in gerçek duyguları olduğuna inanmıyorum. Ödüllerin geri alınmasıyla ilgili çıkan haberlerden sonra sanırım endişelendi, suçlayacak birini arıyor" ifadelerini kullandı.

"Elimde büyüdü"

 

Nevin'i 15 yaşından beri çalıştırdığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:"Elimde büyüdü. Bilgi birikimim ve tecrübem olmasa Türkiye şampiyonu bile olamazdı. Onca güzel başarıyı beraber yaşadık. Şampiyonlukları sayesinde ismi bir piste verildi, devlet memuriyeti aldı, her gittiği yerde saygı gördü. Bunlar neyle nasıl oldu, biraz vefa gerek insanlara. Nevin'i hala seviyorum, fotoğrafı asılı evimde ama bir an önce bu cahilliğinden dönmesini ümit ediyorum." 2012 Avrupa şampiyonluğu sırasında Nevin'in 27 yaşında olduğunu vurgulayan Yüksel, "O yaştaki bir insana kimse bilgisi dışında bir şey içirtemez. Buna atletizm camiasında kimse inanmaz. Zaten bu suçlamalarla ilgili Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) aklandım. Öyle olsa suçlu bulunurdum" dedi.Milli atletin "fakir edebiyatı" yaptığını savunan Yüksel, "Nevin'in maddi anlamda zor durumda olduğunu düşünmüyorum. Herkes bizi para kazanıyoruz sanıyor ama Avrupa şampiyonluğundan benim aldığım ödül, 11 bin 960 lira. Bunun için mi bu kadar zorluk çekeceğim" diye konuştu.Yüksel, milli atletin daha önce de kendisini suçladığını ancak geri gelip özür dilediğini anlatarak, şunları söyledi:"Ben ona ilaç vermişim, ne olduğunu bilmiyormuş. Madem beni ona doping yaptırmakla suçluyor, o zaman ceza almadığı dönemlerdeki dereceleri geçersiz demektir. Demek ki ben başından beri onu dopingli koşturuyorum. Yaptığı açıklamaların hakaret içerdiğinin bile farkında değil. Yarın mahkemeye gidilse bunlar hakaret sayılır."

- "Nevin bir değerdir, kaybedilmemeli"

Nevin'in federasyon tarafından desteklendiğini, antrenmanlara devam ettiğini belirten Yüksel, "Desteklensin. Nevin bir değerdir, kaybedilmemeli. Umarım yeni başarılara da imza atar ama Cüneyt Yüksel de bir değer. Cezadan sonra kimse bizim yüzümüze bakmadı. Biz çıkıp kimseyi suçladık mı?" şeklinde konuştu.Yüksel, 4 kişilik bir sporcu grubu olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçen yıl bir sporcum Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda yarı final koştu. Sessiz sedasız işime devam ediyorum. Birkaç yıl içinde yeni dereceler gelecek. Sporcular gelip geçicidir, hizmetlerini yapar kenara çekilirler. Antrenörler ise ölünceye kadar hizmet ederler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.