SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de Bir Ay Spor Rüzgarı Esecek

BURSA’DA 15 YILDIR DÜZENLENEN NİLÜFER ULUSLARARASI SPOR ŞENLİKLERİ BAŞLADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Nilüfer'de Bir Ay Spor Rüzgarı Esecek
Bursa’da 15 yıldır düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri başladı.
 

 

 

Bursa’da 15 yıldır düzenlenen Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri başladı. Kaymakamlık himayesinde Nilüfer Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından bu yıl 15. düzenlenen Uluslararası Spor Şenlikleri, TVF Cengiz Göllü Spor Salonu’nda açılış seremoniyle başladı. Çok sayıda okuldan yüzlerce öğrencinin yer aldığı açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
İşitme engelli öğrencilerin İstiklal Marşı ile başlayan Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin sunuculuğu Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Kayra Smirna Kaymaz yaptı. Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu öğrencilerinden Elif Serra Mazlum da gençlerin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Bozbey, çocukların barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’ni düzenlediklerini kaydetti. Bozbey, “Nilüfer’deki çocukların birbirleriyle kaynaşmasını sağlayan ve onların sporu şenlik ve barış içerisinde kardeşçe yapabileceğini gösteren dolu dolu 14 yılı birlikte geçirdik ve şimdi de 15’incisine başlıyoruz” dedi.
Bozbey, “Ulusal egemenliğimizi ilan ettiğimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayramı da gururla kutluyoruz” şeklinde konuştu.
Nilüfer Belediyesi olarak her yıl belediye bütçesinin önemli bir bölümünü eğitime ayırdıklarını kaydeden Bozbey, yapılanlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi.
Yurtdışından ve Türkiye’den Nilüfer’in kardeş kentlerinin de şenliklere katılacağını kaydeden Bozbey, “Nilüfer’den sporun birleştirici gücüyle yayılacak bu enerjinin tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Muharrem Tüfekçi de Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin binlerce genç öğrenci ve sporcuyu ağırlayacağını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri açılış töreni minik öğrencilerin gösterileriyle devam etti. Açılış töreninin sonunda öğrenciler Nilüfer Halk Danslar Topluluğu ile birlikte dans ederek gönüllerince eğlendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.