SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbek: 'Seçimler Galatasaray'ın bayramıdır'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: “Galatasaray’da seçime girmenin korku vesilesi olması mümkün değildir. 500 yıldan bu yana gelen kültüre

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özbek: 'Seçimler Galatasaray'ın bayramıdır'
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: “Galatasaray’da seçime girmenin korku vesilesi olması mümkün değildir. 500 yıldan bu yana gelen kültürel yapısı korku ortamını her zaman dışlamıştır. Bizde seçimler bayram havasındadır. Kim seçilirse seçilsin, herkes birbirini tebrik eder” dedi. 

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Igor Tudor’un gönderilmesi kararının ardından olağanüstü seçimli genel kurula gidileceğinin açıklanmasının ardından medya mensuplarının sorularını yanıtladı.  Basın toplantısında 2 önemli karar aldıklarını belirterek sözlerine başlayan Dursun Özbek, “Teknik Direktör Igor Tudor’la olan birlikteliğimizi sona erdirdik. Diğer kararımız ise 13 Ocak’ta birincisi, 20 Ocak’ta da ikincisi olmak üzere seçimli genel kurul kararı aldık. Bunun hayırlı olmasını diliyorum. Galatasaray genel kurul üyelerinin yüksek katılımını ve iradelerini ortaya koymalarını bekliyorum” dedi.

“FATİH TERİM’İ YIPRATMANIN MANASI YOK”

Teknik direktör konusunda Fatih Terim isminin geçmesi ile ilgili konuşan Özbek, “Fatih Terim, benim de çok sevdiğim, Galatasaray’a muhteşem hizmetler vermiş bir isim. Bunda hiç tereddüt yok. Dolayısıyla bu periyotta, 1,5 aydan bu yana Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma sürüyor. Sevgili Fatih'e bu durumun zarar verdiğini düşünüyorum. Neden Galatasaray’ın sembol bir ismini yıpratmaya çalışıyoruz. Galatasaray’a hizmet aşamasında yönetim kurulu en iyi tercihi yapacaktır. Bu isimlerin artık yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bırakın yönetim kurulu kendi kararını alsın” diye konuştu. Tudor’a son güne kadar da destek verdiğini dile getiren Özbek, “Fakat Tudor öyle bir linç edildi ki 9 puan öndeyken tartışmalar başladı. Tudor, Galatasaray’a hizmet etme seviyesinden uzaklaşmaya başladı. Bu tartışmalardan etkilendiğini düşünüyorum. Buradaki en önemli husus Galatasaray’ın menfaatleri. Yönetim kurulu da, antrenörler de Galatasaray’ın başarısı için çalışıyor. Bu çizgiden uzaklaşıldığı zaman kimse kusura bakmayacak, yönetim de gider, antrenör de gider. Bu kriterden sapma olursa, kimse Galatasaray’ın bünyesinde kalamaz” açıklamasında bulundu.

“SEÇİMLER GALATASARAY’IN BAYRAMIDIR”

Seçime gitmekten çekinip çekinmediği sorulan Özbek, “Seçimler ve genel kurullar Galatasaray’da bayram havasında yapılır. Bütün genel kurul üyeleri bir araya gelir ve birbirlerini görüp iradelerini ortaya koyarlar. Galatasaray’da seçime girmenin korku vesilesi olması mümkün değildir. 500 yıldan bu yana gelen kültürel yapısı korku ortamını her zaman dışlamıştır. Bizde seçimler bayram havasındadır. Kim seçilirse seçilsin, herkes birbirini tebrik eder” dedi.  (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.