SON DAKİKA
Hava Durumu

Özkan: Yabancı teknik direktör taraftarı değilim

Bursaspor Kulübünün 23 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresi için başkan adaylığını açıklayan Cüneyt Özkan, "Seçilirsek teknik dire

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2014 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2014 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Özkan: Yabancı teknik direktör taraftarı değilim
Bursaspor Kulübünün 23 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongresi için başkan adaylığını açıklayan Cüneyt Özkan, "Seçilirsek teknik direktör olarak öncelikle İrfan Buz ile görüşeceğiz." dedi.

Özkan, yaptığı açıklamada, kongrede iddialı olduklarını, adaylığını ilan etmesinin ardından geçen kısa süredeki çalışmalarıyla gösterdiklerini söyledi. Yeşil-beyazlı kulüpte yöneticilik deneyimi bulunmamasının bazı kişilerce handikap olarak gösterildiğini belirten Özkan, buna karşı kendisi ve ekibinin, görüştükleri kongre üyelerinin ciddi teveccühüyle karşılaştığını anlattı. Bursaspor'un, belli noktalardan icazet alan başkanlarca idare edilmesini istemedikleri ve bağımsız bir yönetim anlayışı getirmek için aday olduklarını dile getiren Özkan, kulübün ancak gerçek Bursasporlular tarafından iyi yönetilebileceğine inandıklarını bildirdi.

İcazet verilen, işaret edilen kişilerin kazanması için Bursasporlu olmayanların genel kurul üyesi yapıldığını ileri süren Özkan, "Böylece karar mekanizması yani Bursaspor'un doğru başkan adayına, yani doğru yönetime kavuşması zor oluyor. Çünkü iradesini göstermeyen, işaret edilen tarafından o yöne manipüle edilen oylar, başarılı olacak ekibin Bursaspor'un başına gelmesini engelliyor. Bu nedenle yola çıktık." ifadesini kullandı.

- "Bursaspor Koleji yapmayacağız"

Kulübün mali tablosunun hiç iyi olmadığını savunan Özkan, göreve seçilmeleri halinde bunu kısa vadede düzeltmeye çabalayacaklarını aktardı. Forma göğüs ve sırt ile şort reklamları için ön anlaşma yaptıklarını, ligde 17 deplasman giderlerini de sponsorlar aracılığıyla karşılayacaklarını kaydeden Özkan, şöyle konuştu: "Bursaspor'a performans anlamında katkısı olmayan yabancı oyuncularla yolları ayırmak için masaya oturacağız. Bursaspor'un 50 milyon lira borcu olduğu söyleniyor. Frey, Civelli ve Taiwo'nun toplam bedeli 50 milyon lira. Yani 3 futbolcunun maliyeti, kulübün borcuyla eş değerde. Ayrıca önümüzdeki dönem için kulübü mali bakımdan zor duruma düşürecek, takım içindeki dengeleri sarsacak transferlerden kaçınacağız. Mali tabloyu çözmesi halinde Bursaspor'un aşamayacağı sorun yok. Kombine kart satışlarında, forma ve dergi aboneliğini de vereceğiz. Bu sayede hem 30 bin forma satmayı planlıyoruz. Ayrıca 30 bin aboneye kavuşacak derginin, reklam sorunu yaşamayacağı düşüncesindeyiz. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen benzinlik alanlarını çok önemsiyoruz. Bu sayıyı daha da artırmak için görüşmeleri hızlandıracağız ancak Bursaspor Koleji yapmayacağız. Çünkü bu, sadece söylemekle olmaz. Bir İstanbul kulübü, kolej işine soyundu ve zarar etti. Kulübe kısa vadede gelir getirecek projelerle ilgileneceğiz."

Özkan, sportif anlamda profesyonel olarak Mustafa Gönden ve Serkan Reçber ile çalışmayı planladıkları belirtti. Yabancı teknik direktörle çalışmaya karşı olduğunu anlatan Özkan, "İrfan Buz hocanın son haftalarda hatta geldiği günden beri oynattığı futboldan hiç kimse şikayetçi olmadı. Bursaspor ile dokusu uyan insanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Seçilirsek teknik direktör olarak öncelikle İrfan Buz ile görüşeceğiz. Görüştüğümüz oyuncular var ama bunu seçime malzeme yapmak istemiyoruz. Bursaspor'a faydalı olabileceğini düşündüğümüz oyuncular var. Elimizde ciddi bir portföy var" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.