SON DAKİKA
Hava Durumu

Özlüce'ye maliye kıskacı

Hazine tarafından 2001 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve Bursaspor’un kullandığı Özlüce’deki iki arazinin sözle

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hazine tarafından 2001 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen ve Bursaspor’un kullandığı Özlüce’deki iki arazinin sözleşmeye aykırı olarak Bursaspor’a devredildiği ortaya çıktı.



Milli Emlak denetmenleri tarafından tutulan raporda yeşil-beyazlı kulübün tesisleri kullandığı 5 yıl için 10 milyon lira ödenmesi istendi. Sayıştay da Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açtı. .
İlk etabı, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in desteği ile 7 Kasım 2007 tarihinde bitirilen ve hizmete açılarak Bursaspor’a tahsis edilen Özlüce Tesisleri ile ilgili şok bir gelişme yaşandı. Halka açık spor tesisi için Büyükşehir’e verilen Özlüce’deki arazinin Bursaspor’a kullandırılmasına Milli Emlak denetmenlerinin raporunda itiraz edildiği öğrenildi.

TESİSLER HALKA AÇIK DEĞİL
Denetmenlerin, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 28.06.2001 tarihinde kamunun kullanımına açık spor tesisleri yapması için tahsis edilen 72 bin 739 metrekare ve 18 bin 235 metrekarelik iki arazinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaspor Kulübü’ne devredildiği tespit edilerek rapor tutuldu. 12.02.2011 tarihinde tutulan raporda ise, devredilen tesislerin halka açık olmaması sebebiyle arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin kaldırılmasının istendiği, Sayıştay tarafından bu durum sebebiyle soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

10 MİLYON LİRA CEZA
Maliye Bakanlığı’nın bünyesinde bulunan Milli Emlak denetmenleri, yeşil-beyazlı kulübün halen kullandığı Özlüce Tesisleri’nin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisin iptalini ve 5 yıllık kullanım için yaklaşık 10 milyon lira ödenmesi gerektiğini ifade etti. Bursaspor ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri meselenin çözümü konusunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten yardım istediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.