SON DAKİKA
Hava Durumu

Rüzgarın çocukları nefes kesti

Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Motokros Yarışları Ş

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Rüzgarın çocukları nefes kesti
Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Gemlik Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği Doğu Avrupa ve Türkiye Şampiyonası 2. Ayak Motokros Yarışları Şahintepe Parkurunda yapıldı. İki gün süren yarışlarda 10 ülkeden Doğu Avrupa’nın en iyi sporcuları yarıştı. Yarışmayı motoseverlerin yanısıra Şahinkaya ve Kumla'nın kadınları da merakla izledi.
Şahin Tepe’deki Gemlik Belediyesi Motokros Parkurunda (1.870 mt.) yapılan şampiyonaya 26’sı yabancı 113 yarışçı katıldı. Gemliklilerin de büyük ilgi gösterdiği yarışmalarda rüzgârın çocukları tozu dumana katarken, heyecan fırtınası içindeki Şahintepe Parkuru unutulmaz görüntülere ev sahipliği yaptı. İki gün süren şampiyona sonunda Türkiye takım halinde ikinci oldu. Bulgaristan birinci sırada yer alırken, Romanya üçüncü sırada kaldı.
Uludağ, İznik Gölü ve Gemlik Körfezi’ne hâkim Şahintepe’de yapılan yarışlarda; MX1 sınıfında Todor Totev (Bulgaristan) birinci, Denislav Angelov (Bulgaristan) ikinci ve Kaloyan İliev (Romanya) üçüncü oldu. MX2 sınıfında Valentin Roglev (Bulgaristan) birinci, Kristian Angelov (Bulgaristan) ikinci ve Hakan Halmi (Bulgaristan) üçüncü olurken, MX2 Juniorda ise Valentin Roglev (Bulgaristan) ilk sırada yer aldı. Bu sınıfta Hakan Halmi (Bulgaristan) ikinci ve Toni Tsvetkov’da (Bulgaristan) üçüncü sırada kendine yer buldu.
MX sınıfında Bulgar sporcu Julian Raychev (Bulgaristan) birinci olurken, Şakir Şenkalaycı ikinci ve Murat Başterzi’de üçüncü oldu. 40 yaş üstü sporcuların mücadele ettiği Veteran sınıfında Bulgar yarışçılar ilk üç sırayı paylaştı. Bu sınıfta Veselin Malinov, Vasil Stoyanov ve Atanas Petrov kupaların sahibi oldular. 85 cc sınıfında Bulgar sporcular Julian Georgiev ve Alex Dimitrov’u yarışçımız Can Öncü takip etti. 65 cc sınıfında ise Öncü kardeşler ilk iki sırayı paylaştı. Deniz Öncü birinci olurken, Can Öncü bu sınıfta ikinci sıranın sahibi oldu. Dimitar Grazdanov’da (Bulgaristan) üçüncülük kupasını elde etti. ATV sınıfında ilk iki sırayı Türk yarışçılar aldı. Mehmet Saygın birinci olurken, Saygın’ı Volkan Özgür ve Martin Milev (Bulgaristan) takip etti.
Yarışları; Bursa Milletvekili İsmet Su, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar da takip etti. Yarışmalara Ak Parti Bursa Milletvekili adayı Bennur Karaburun da katıldı. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.