SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlam: Hedefimiz Avrupa

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2011 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2011 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlam: Hedefimiz Avrupa


UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Belarus ekibi FC Gomel ile karşılaşacak Bursaspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, rakibin hiçte kolay lokma olmadığını ifade ederek, "Rakip çok koşan ve izin verildiği takdirde futbolun doğrularını yapan bir takım" dedi.
Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısına Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve kaptan Ömer Erdoğan katıldı. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde tecrübe kazandıklarını sürekli söylediklerini söyleyen Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Bu, o zaman önümüzü koyulan bir mazeretti. Yarın bugünkü tecrübeleri kullanma vaktinin geldiği zaman. Yarından başlamak kaydıyla geçtiğimiz sezonki tecrübeyi içine katarak öncelikle turu geçmek ve daha sonra oynayacağımız dönüm maçlarını kazanarak lige
katılmak istiyoruz" diye konuştu.

"YARIN SEVENLERİN BULUŞMASI OLACAK"
Gomel maçının geçtiğimiz Mayıs ayından, Kasım'a kadar taraftarları ile buluşacakları tek karşılaşma olduğunu hatırlatan Sağlam, ayrı olacaklarını ifade eden Sağlam, "Hem tribün coşkusu hem sevenlerin buluşması. Bununla beraber görsel şovlarla beraber saha içinde ortaya koyacağımız futbol kalitesini eklersek güzel bir şekilde değerlendirmeliyiz. Taraftarlarımızın stadı tam anlamıyla dolduracağı, çok coşkulu bir ortam içinde futbolcularımızın o atmosfere ayak uydurarak güzel bir şov geçireceğimizden
eminim" şeklinde konuştu.

"KOMBİNE VE FORMA SATIŞLARI BÜYÜK TAKIMA YAKIŞIR DÜZEYDE"
Avusturya kampında kombine satışları konusunda taraftara ufakta olsa bir sitemde bulunduğunu belirten Sağlam, "Bugünde çok teşekkür etmek istiyoruz. Son dönemde kombine ve forma satışlarında takıma sahip çıkmaları büyük takıma yakışır düzeyde. Daha fazlasını yapacaklarına inanıyorum. Bursaspor taraftarı iyi günde, kötü günde, takımının yanında olmuştur. En kötü zamanında bile forma aşkıyla, Bursaspor sevgisiyle takımlarına sahip çıkmışlardır. Hiç bir zaman onların Bursaspor sevgisi, alınan galibiyet,
mağlubiyet, yıldız oyuncular ve teknik adam ile sınırlı kalmamıştır. Onlar her zaman takımlarını, renklerini sevdiklerini için sahip çıkmışlardır" dedi.

"GOMEL ÇANTADA KEKLİK DEĞİL"
Kura çekimlerinin ardından FC Betmoon Gomel ile eşleştiklerini ve "Kolay rakip, çantada keklik" şeklinde yorumlar yapıldığını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Bu benzetmeler ile hem rakibi hırslandırırken bir taraftan kendi kendimizi motivasyon düşüklüğü içine sokuyoruz. Olay hiçte öyle değil. Karşımızdaki takım çok mücadele eden, koşan, izin verildiği takdirde futbolun doğrularını yapan bir takım. Önümüzdeki sezon kupayı almaları bunun göstergesi. 10 beraberliği olması ev sahibi takım için bir olumsuzluk
oluşturabilir. Ama biz bütün olumsuzlukları ortadan kaldırıp bir üst tura çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sonunda telafi edemeyeceğiz sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Biz oyuncularımız ile bunu paylaştık. Takımımız iyi durumda. Mevcut kadro içinde performansı öne çıkan daha iyisini yapabileceğimizi düşündüğümüz bir 11 ile çıkacağız. Yeni arkadaşların uyumu gayet iyi" diye kaydetti.

"İKİ OYUNCU ALACAĞIZ"
Transfer ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, "Bangura'yı ben izledim. Gündemimizde olan bir oyuncu. Avrupa'da bir çok takımında gündeminde. Biz kendilerine şartlarımızı bildirdik. Kulübünde bir ekonomik gerçeği var. Bunları zorlayan başkanımız ve yöneticimize teşekkür ediyorum. Bir Anadolu takımın şartlarının yukarıya çıktığı bir transfer olacak eğer olursa. Olacaksa olur, olmayacaksa alternatiflerimiz var. Bir orta saha bir forvet olmak üzere 2 transfer yapmak istiyoruz.
Oyuncular bir çok takımın kadrosuna katmak istediği oyuncular. Bu şartları oluşturup iki oyuncuyu kadromuza katmaya çalışacağız" şeklinde kaydetti.
Başarılı teknik adam Romaric ile ilgili bir sıkıntının olmadığını ifade ederek, "Çoktan bu iş bitti gibide bir görüntü yok. Konuşuyoruz, şartları oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"OZAN'DAN OLUMLU DÖNÜŞ ALDIM"
Tecrübeli teknik adam sözleşmesini uzatması gündemde olan Ozan İpek ile ilgili ise, "Turgay'la anlaşma sağladık. Dün Volkan Şen'in sözleşmesinde iyileştirme yaptık. Gelecek adına bir Ozan söz konusu. Onunda bir kaç gün içinde kesinleştireceğiz. Ozan'dan olumlu bir dönüş aldım. Oyuncunun kafasını rahatlatmak adına bu işin bir an önce bitmesini istiyoruz. Ozan İpek çok samimi bir şekilde Bursaspor'da mutlu olduğunu dile getirdi" dedi.

KAPTAN ÖMER: YARINKİ MAÇ İÇİN ÇOK HEYECANLIYIZ
Takımın kaptanı Ömer Erdoğan ise uzun bir aranın ardından taraftarların önüne çıkacaklarını söyleyerek, "İyi başlamak istiyoruz. Çok şükür sakatımız yok. Tüm arkadaşlarımız heyecanla yarınki maçı bekliyor. Uzun bir aradan sonra kendi taraftarımız önünde kazanıp, inşallah avantajlı bir şekilde oraya gideceğiz" dedi.

"LİGLERİN ERTELENMESİ BİZİM İÇİN AVANTAJ"
Liglerin ertelenmesinin kendileri için bir avantaj olduğunu belirten Ömer, "Biz tamamen bu maça göre hazırlandık ve artık sürekli maç oynayacağız. Maçlarımız olsaydı haftada iki maç yaparsak bu sıcaklarda zorlanacaktık. Sezon başında takımlar tam kapasiteyi yakalayamıyor. Bizim için iyi bir fırsat oldu. İnşallah bizim için bu arada lig hazırlığı daha iyi olacak" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.