SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlam'dan duygusal veda

  Bursaspor'daki görevinden istifa eden Teknik

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 



Bursaspor'daki görevinden istifa eden Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, "Bu bir veda değil. İlerleyen dönemlerde hayatımızın en güzel günlerini geçirdiğim bu camiaya yenide gelmek adına bir ara vermektir. Evet ileride yeniden gelmek için şimdi gidiyoruz. Hakkınızı helal edin." dedi.

 


Sağlam, istifasıyla ilgili Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Duygulu bir konuşma yapan başarılı teknik adam, zaman zaman gözleri dolarak konuştu. Basın toplantısına katılan Bursasporlu futbolcular da Sağlam'ın veda konuşmasını üzgün gözlerle takip etti. 2 Ocak 2009'da başladığı Bursaspor teknik direktörlüğü görevi süresince çok büyük başarılara imza attıklarını belirten Sağlam, kırılması güç rekorlar kırdıkların dile getirdi.

CAMİA İLE KURDUĞUMUZ GÖNÜL BAĞININ YOK OLMASINDAN KORKTUM

Genç çalıştırıcı şöyle konuştu: "Beni bu başarılar kadar mutlu eden bir konu daha vardı. Bursa şehri ile ve Bursaspor camiası ile kurduğumuz gönül bağı. Birbirimize karşı kurduğumuz karşılıklı sevgi ve saygıyla büyüyen bir bağdan söz ediyorum. Koca bir şehir bize kucak açtı. Biz de bu güvene layık olmaya çalıştık. Bunu hep birlikte hiç unutulmayacak güzellikler yaşadık. Şampiyonluk kupası ilimizde yükselirken de, stadımızda Şampiyonlar Ligi müziğini duyduğumuzda da aynı gururu yaşadık. Ben maç kaybetmekten daha çok Bursasporlularla kurduğumuz bu gönül bağının kopmasından korktum. Tabi ki görev süremizde bizlerin de hatası olmuştur. Eksiklikleri olmuştur. Ama kimse Ertuğrul Hoca ve ekibi bizi kötü temsil etti dememiştir. Her platformda sorumluluğunu üzerimize aldığımız şehre yakışır bir duruş sergiledik."

BİRBİRİMİZDEN HER GEÇEN GÜN UZAKLAŞIYORDUK

Bazen kendilerini tam olarak ifade edemediklerini belirten başarılı çalıştırıcı, şöyle devam etti:
"Örneğin, yenilgilerin iç dünyamızda yarattığı etkiyi anlatmak pek mümkün olmadı. Şunu samimi şekilde söylemek istiyorum. Twente ve en son aldığımız Büyükşehir Belediyesi mağlubiyetlerinde de hep sorumluluğu üzerimize aldık. Yeri gelmişken taraftarlarımızda da bu yenilgiler nedeniyle özür dilemek istiyorum. Şampiyonluk sırasında da şunu öne çıkarttık. Şehrimizin ileri gelenleri, şehrimiz, bize destek olan herkes bizim yanımızda olursa bu başarıları devam ettirebiliriz. Bu kadar basitti söylediğimiz. Ama maalesef son 2 sezon bu bütünlüğü sağlayamadık. Bu bütünlüğün bir türlü sağlayamamanın sonucunda camiamızda heyecan eksikliği ve güven kaybı oldu. Buna dur diyemediğimiz ve birbirimizden her geçen gün uçaklaştığımız bu durumda bir karar vermek durumundaydık."

Son dakikada kaybedilen maçlar ve şanssız yenen goller olmasa ligde çok daha iyi bir yerde olabileceklerinin altını çizen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son günlerde yaşanan olumsuzluklarda bütün sorumluğunu üzerime aldığımı, kimseyi suçlamadığımı ifade etmek istiyorum. Bizden sonrası için de çok iyi bir takım bıraktığımızı, Bursaspor'un gelenek haline getirdiği Avrupa Kupalarına katılma hayalinin gerçekleşeceğine eminim. Ziraat Türkiye Kupasında iddiası devam eden, ligde 6. sırada bulunan ve ikinci ile 4 puan fark olun bir takım bırakıyoruz."

"BU BİR VEDA DEĞİL"

Başarılı teknik adam, "Herkes şunu her halde kabul eder ki, Ertuğrul Sağlam ile Bursaspor ilişkisi sıradan bir teknik direktör ilişkisi değildir. Bursaspor'dan istifa kararını alırken de Bursaspor'un menfaatlerini ön planda tutum. Başta İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu arkadaşlarına, kulüp personelimize, sayın Valimiz Şahabettin Harput'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye, diğer belediye başkanlarımıza, emniyet müdürüne, futbolcu kardeşlerimize hepinizin huzurunda tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu süre zarfında istemeyerek kırdığımız kim varsa özür dilerim. Bu bir veda değil. İlerleyen dönemlerde hayatımızın en güzel günlerini geçirdiğim bu camiaya yenide gelmek adına bir ara vermektir. Evet ileride yeniden gelmek için şimdi gidiyoruz. Hakkınızı helal edim."

TARAFTAR: ÇOCUKLARIMIZA ADINI VERDİK, 30 KİŞİ İÇİN YAPMA

Sağlam, yerel bir gazetecinin, "Size güvenen insanlar ne olacak, bir sürü Bursalı isminizi verdi. Şehir çok üzgün. 25 - 30 kişi için bunu yapmayın." şeklindeki sözlerine ise teşekkür ederek yanıt verdi.

Bir gazetecinin, "Başkan İbrahim Yazıcı ile sorun yaşadınız mı, ayrılmanızda payı var mı?" şeklindeki soruya şu karşılığı verdi: "Bu güne kadar çok uyumlu şekilde çalıştık. Zaman zaman tartışmalar oldu, Bursaspor menfaati adına, doğruyu bulma adına fikir ayrılığına düştük ama birbirimizi incitmeden çalıştık."

KARARI BİR ANDA ALMADIK, ÇOK DÜŞÜNDÜK

Oldukça duygulanan Sağlam, geri dönme gibi bir ihtimal olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi:
"Biz bu takımı nerelerden aldığımızı biliyorsunuz. Büyüttük bir yerlere getirdik. Futbolcu arkadaşlarımızla da toplandılar, kararımı değiştirmemi istediler. Ama şunu açık söylemek istiyorum. Bu kararı çok kolay almadık. Belediye maçından sonra almadık. Belli dönemde yaşanan sorunların bir yansımasıdır. Çok düşündük, bazı şeyleri masaya yatırdık. Bursaspor menfaatleri ve geleceği açısından bu kararı Bursaspor'a katkı sağlayacağına inandığımız için."


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.