SON DAKİKA
Hava Durumu

Şampiyonluk Karadeniz Güven'e çok yakıştı

Ömer Karakaya Bursa 1.Amatör 3.Grup’ta mücadele eden Karadeniz Güvenspor, bitime iki hafta kala

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şampiyonluk Karadeniz Güven'e çok yakıştı
Ömer Karakaya
Bursa 1.Amatör 3.Grup’ta mücadele eden Karadeniz Güvenspor, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek, sezona damgasını vurdu. 16 haftada sadece 1 yenilgi alan İnegöl temsilcisi, gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.
 

Bursa Amatör Küme’de Karadeniz Güvenspor, fırtınası esti. Mücadele ettiği 1. Amatör 3. Grupta bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden İnegöl temsilcisi oynadığı futbolla da taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Şu ana kadar oynadığı 16 karşılaşma da sadece 1 yenilgi alan Karadeniz Güvenspor, 6. haftada devraldığı liderlik koltuğundan sezon sonuna kadar inmedi. Şampiyonluğun öyküsünü Bursa Şehir Gazetesi ile paylaşan Karadeniz Güvenspor’un deneyimli antrenörü Mehmet Şengeldi, “Kulübümüz kuruluşunun 40. yılında böyle bir şampiyonluk yaşamak hepimizi gururlandı. Kazanılan bu başarıda herkesin çok emeği var. Başkanımız İbrahim Oğuzay’a ve yönetim kuruluna bize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Başarının mimarı futbolcularımı ve teknik ekibi de bizlere yaşattıkları bu sevinçten dolayı tek tek tebrik ediyorum” dedi.
İYİ BAŞLADI İYİ BİTTİ
Sezon başında takımın kendine emanet edilmesinden sonra gerçekçi hedefler koyduklarını belirten Şengeldi, 1979 yılında kurulan Karadeniz Güvenspor’un son yıllarda tarihine yakışmayan talihsiz başarısızlıklar yakaladığını ve bununla beraber üst üste küme düşme olaylarının yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Kulüp yeni yapılanma içine girdikten sonra sportif direktörlüğe getirilen Sadullah kaldırımın ilettiği görüşme teklifine icabet ederek İnegöl’e geldim. Başkanımız İbrahim Oğuzay ve yönetici bir kaç arkadaş ile yemekte buluşup görüştüğümüzde her iki tarafında hedef beklentisinin olduğunu gördüm ve kısa bir süre görüştükten sonra anlaşma sağladık. Böylelikle Karadeniz Güvenspor içinde benim içinde yeni bir dönem başlamıştı. Kolları hemen sıvayarak kısa, orta ve uzun vade planları hazırlayarak, yönetime sundum. Ortak kararlar da buluşarak kulübün üzerindeki ölü toprağını atıp altyapısının cıvıl cıvıl yetenekli oyuncuların çalıştığı bacasız fabrika üst yapının da hedefe oynayan ve alttaki genç oyunculara rol model olacak bir yapılanma sürecine girdik. İç transfer de elde 3-4 İnegöllü arkadaş kalmıştı. Bizde kulübe yüksek maliyetler getirmeyecek hedefi üst liglere gitmek olan genç oyuncuların yanına karakterleri ile gençlere örnek olacak, ağabeylik yapacak 4-5 tecrübeli oyuncuyu katarak 30 Ağustos’ta sezon çalışmalarına start verdik. Hazırlık dönemi ve özel karşılaşmalardan sonra lig deki ilk maçımızda deplasmanda Altınsabanspor’u 5-0 yenerek bu işte doğru yolda olduğumuzu gördük. Sonrasında iç sahadaki şampiyonluk adayı Gedelekgücü ile 1-1 kaldıktan sonra 9 hafta üst üste galibiyetlerle oturduğumuz liderlik koltuğunu sezon sonuna kadar bırakmadan şampiyon olduk ve Süper Amatör Lig’e kulübün 40. yılında çıkmanın sevincini tüm camiaya yaşattık.”
CENTİLMENLİKTE DE LİDER
Zor bir grupta mücadele etmelerinin yaşanan şampiyonluğu daha anlamlı kıldığını belirten Şengeldi, “1.kümedeki 8 grup içinde en çekişmeli ve denk kuvvetler grubu bizimkisi olmuştur. Gruptaki 9 takımdan 6’sının son haftaya kadar şampiyonluk yarışı içinde kalması bu başarımızı daha da anlamlı hale sokmuştur.” dedi.  Gruptaki bütün istatistiklerde büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizen deneyimli antrenör, “Bu güçlü grupta en çok galip gelen, en çok gol atan, en az yenilgi alan ve en az gol yiyen takım olurken, hiç bir oyuncumuzun kırmızı kart görerek oyun dışı kalmaması da takımın ne kadar kişilikli, karakterli oyunculardan kurulduğunun göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

 
“İNEGÖL’ÜN FUTBOLDA AYRI BİR YERİ VAR”
İnegöl’ün Bursa futbolunda çok önemli bir yer olduğuna dikkati çeken Şengeldi, “İnegöl futbol ile yatıp futbol ile kalkan ilçelerinden birisi olmakla beraber çok farklı kültürlerin birlikte yaşadığı bir ilçedir. Benim içinde antrenörlük hayatımda güzel bir yeri olmuştur. Daha önce çalıştığım takımlarda 4 yılda 4 şampiyonluk yaşamama rağmen bu 5. şampiyonluğun yeri ve önemi çok daha farklı. Karadeniz Güvenspor kulübünün antrenman sahası içinde bulunan tesisi ile kalıcı gelirleri planlandığında çok daha üst ligleri kaldırabilecek taraftara ve candan destek veren camia olabilecek ruha sahip olduğunu görüyorum. Bu şampiyonluğu yaşamamızda başkan, yönetim, sporcu kadrosu, teknik ekip, taraftarlarımızın yan ısıra İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkürlerimizi sunarım. Kulübümüze Süper Amatör küme hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.