SON DAKİKA
Hava Durumu

Süper Kupa Galatasaray'ın

TFF Süper Kupa maçında Galatasaray, normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek, kupanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2013 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Süper Kupa Galatasaray'ın
TFF Süper Kupa maçında Galatasaray, normal süresi 0-0 biten mücadelenin uzatma bölümünde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek, kupanın sahibi oldu.
 










TFF Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray, normal süresi 0-0 sona eren mücadelenin uzatma bölümünde Drogba'nın ayağından bulduğu golle Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

İkinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 63. dakikada Alves'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında baskısını daha da artırdı. Özellikle ceza sahası dışından çekilen şutlarla rakip kalede gol arayan sarı-kırmızılı ekip, yakalanan önemli fırsatları ise normal sürede değerlendiremedi. Uzatma bölümünde Drogba'nın kafayla attığı golle öne geçen Galatasaray, elindeki skor avantajını kalan sürede koruyarak kupaya uzandı.


Alves'in 5 dakika içinde gördüğü iki sarı kart sonucu kırmızı kartla oyun dışı kalması, Fenerbahçe'nin oyun planını ikinci yarıda büyük ölçüde bozdu. Sahada 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, üst üste gelen Galatasaray  ataklarına normal süre içinde dirense de, uzatmada Drogba'nın attığı gol maçın skorunu belirledi. Yenik duruma düştükten sonra özellikle Sow ile önemli fırsatlar yakalayan Fenerbahçe takımı, sarı-kırmızılı file bekçisi Muslera'yı geçemedi.

53.  dakikada Sneijder'in, yaklaşık 30 metreden kaleye gönderdiği şutta, kaleci Mert topu son anda kornere çeldi.

67. dakikada Hamit Altıntop'un ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

70. dakikada sol kanattan Amrabat'ın ceza sahasına ortasında, topa iyi yükselen Drogba'nın vuruşunda top kaleci Mert'in kucağında kaldı.

71. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, Kuyt topu ceza yayı üzerindeki Sow'a aktardı. Bu oyuncunun şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

78. dakikada Drogba'nın sol kanattan ortasında, arka direkte boş kalan Selçuk İnan'ın plasesinde top az farkla yandan auta  gitti.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı ve uzatma dakikalarına geçildi.

97. dakikada Galatasaray'da kazanılan serbest vuruşu Drogba kullandı. Bu futbolcunun şutunda, kaleci Mert iki hamlede meşin yuvarlağa sahip olarak gole izin vermedi.

99. dakikada Galatasaray, Drogba'nın golüyle eşitliği bozdu. Sol kanattan Hakan Balta'nın yaptığı ortada, Drogba topu kafayla filelere göndererek takımını öne geçirdi: 1-0

105. dakikasında ceza alanına yapılan ortada, Kuyt'un voleyle kaleye gönderdiği topu Muslera son anda kornere tokatladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, maçtan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Terim 16'ncı kupasını kazandı

Galatasaray'da üçüncü dönemini geçiren teknik direktör Fatih Terim, TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetle kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi ve sarı-kırmızılı ekibin başında 16'ncı kupasına ulaştı.

Kupayı bakanlar verdi

TFF Süper Kupa'yı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek kazanan Galatasaray, kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın elinden aldı.

Karşılaşmanın ardından saha içinde sevinç yumağı oluşturarak zaferini kutlayan sarı-kırmızılılara, daha sonra protokol tribününde gerçekleştirilen törende madalyaları ve kupası takdim edildi.

Cezası nedeniyle maçı locadan takip eden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 15 dakikalık bekleme süresini doldurduktan sonra sahaya inerek taraftarları selamladı ve kupa sevincine ortak oldu. Teknik direktör Terim'in de sahaya inmesinin ardından Galatasaray takımı oyuncuları, teknik heyeti ve çalışanları birlikte basın mensuplarına poz verdiler.

Selçuk Yula unutulmadı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yetkilileri, kısa bir süre önce hayatını kaybeden Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarınında forma giymiş eski milli futbolcu ve spor yazarı Selçuk Yula'nın anısına basın tribünündeki bir masaya çiçeklerle süslenmiş fotoğrafını yerleştirdi.

Fotoğrafın üstünde "kalbimizdesin" yazdığı görüldü.

Karşılaşmanın başında, kısa bir süre önce hayatlarını kaybeden eski milli futbolcu ve spor yazarı Selçuk Yula, milli takım ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Nazmi Bilge ile eski Gençlerbirliği yöneticilerinden Ekrem Üstündağ için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Davala: Lige başlamadan önce bize iyi bir moral oldu

Galatasaray Antrenörü Ümit Davala, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, yeni sezona kupa kazanarak başlamalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kazanılan kupa, lige başlamadan önce bize iyi bir moral oldu. Artık bundan sonra lige odaklanacağız" dedi.

Davala, Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasının kendilerine avantaj sağladığını belirterek, karşılaşmada bir çok gol pozisyonunda kurtarışlar yapan Fenerbahçe kalecisi Mert Günok'u da kutladı.

Yanal: Bu maçı alabilecek kadromuz vardı

Fenerbahçe  Teknik Direktörü Ersun Yanal ise maç içinde her iki takımın da üstünlük kurduğu dönemler olduğunu kaydederken, "Mazeretlere sığınmak istemiyorum. Bu maçı alabilecek kadromuz vardı. Bizim de gol atabileceğimiz pozisyonlar vardı, rakibimizin de vardı. Sezon başı olmasına rağmen her iki takım da kazanmak için çok istekliydi" diye konuştu.

Şampiyonluk yarışında ve Avrupa'da büyük hedefleri olduğunu kaydeden Yanal, bundan sonraki çalışmalarının bu yönde olacağını ifade etti.

Taraftarlar Taksim Meydanı'nda toplandı

Galatasaray'ın, TFF Süper Kupa'yı kazanmasının ardından, Taksim Meydanı'ndaki sarı-kırmızılı taraftarlar sevinç gösterilerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan tebrik mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe'yi yenerek Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray Kulübü'nün Başkanı Ünal Aysal'a kutlama mesajı gönderdi.

Bakan Kılıç: Kazanan Türk futboludur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Futbolda kazanmak da kaybetmek de var. Şampiyon bir tane. Bir takım kupayı müzeye götürebiliyor. Kaybedeni yok bu işin, kazanan Türk futboludur" dedi.

Bakan Yıldız: Centilmence bir maç oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise açıklamasında, Kayseri'nin ev sahipliğinde, genel manada centilmence bir maç olduğunu söyleyerek, "Ezeli rekabet içinde birbirine karşı olgunluk gösterdiler. Her iki başkanın da şeref tribününde beraber olmasını bir artı olarak değerlendiriyorum. Taraftarlarına verdikleri bir mesajdır" ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de "Kulüpler deplasman yasağının kaldırılmasını isterse, biz hemen kabul ederiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.