SON DAKİKA
Hava Durumu

'Yeşil Beyaz Devrim'le destek çağrısı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor Kulübü tarafından hazırlanan ve ‘Yeşil Beyaz Devrim’ adı verilen ansiklopedinin tanıtım topl

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor Kulübü tarafından hazırlanan ve ‘Yeşil Beyaz Devrim’ adı verilen ansiklopedinin tanıtım toplantısında, “Bursaspor’u sevenlerin imtihan vaktidir. Herkesi desteğe bekliyoruz” dedi.


Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ile birlikte ‘Yeşil Beyaz Devrim’ adı verilen ansiklopedinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bursa Valiliği’nde düzenlenen basın toplantısında yeşil beyazlı kulübün tarihini ele alan ve 5 bin TL bedel verilen ansiklopedinin tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, "Bursaspor’umuzun profesyonel takım olarak başarılarının devam etmesi için elbette bazı şeyler olmazsa olmazdır. Profesyonel takımların ciddi bütçeler ayırdığını biliyoruz. Türkiye liglerinde bir oyuncuya 50 trilyon veriliyor. Böyle bir ligde Bursaspor’un devler arasında başarıyı sürdürmesi bütçe olarak güçlü olması gerekir. Bu bütçeyle alakalı Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve diğer kurumlar olarak bugüne kadar Bursaspor’u ayakta tutmak için çalışıldı ve bir yerlere geldik. Bursaspor’un yeni gelirlere ihtiyacı var. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı desteklerin yanında otoparklardan bazılarının Bursaspor’a verilmesi yönünde projeler var.

’TRİLYONLUK REKLAM YAPSAK TANITAMAZDIK’

Bursaspor’un şampiyon olmasıyla beraber Bursa adının her yerde duyulmaya başlandığını belirten Vali Harput, “Bursa’nın iyi tanıtılması için trilyonluk reklam yapsak bu kadar tanıtamazdık. Bursaspor, şampiyonluk ile birlikte dünyanın sayılı takımları arasına girdi. Bursaspor yönetimi bu onuru yaşattı. Vefa görevimizi yapma adına tarihi bir çağrı yapıyorum. ‘Yeşil Beyaz Devrim’ adı verilen ve Bursaspor’un şampiyonluk öyküsünü anlatan adeta ansiklopedi niteliğinde her şeyin yer aldığı bu kitabı biz geçtiğimiz yıl Bursaspor kulübü olarak bastırdık. Biz 5000 TL gibi bir bedel koyduk. Bu eseri Bursa’nın iş adamlarına, sanayicilerine, Bursa’da kazanan, Bursa ile övünen, Bursalıyım diyen herkese tanıtıyoruz. Bursalıyım diyenlerin, Bursasporluyum diyenlerin imtihan vaktidir. Herkesin huzurunda tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Kitabın iş adamlarına, sanayicilere ve çeşitli kurumlara mektup gönderilerek destek isteneceğini ifade eden Harput, eserin ilgi göreceğini umduğunu söyledi.

ALTEPE: ’FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bursalı iş adamlarının bugüne kadar olduğu gibi Bursaspor’un yanında olacağına inanıyoruz. Bursa’mızın tüm birikimleri ortaya çıkıyor. Yatırımlarımız sürüyor. Spor yatırımlarımızda dev adımlarla yürüyor. Bursa’mızın bu çok yönlü tanıtımı olan en önemli gücümüz Bursaspor. Bursa ile birlikte anılıyor. Şampiyonluk sonunda tüm dünya Bursa’yı öğrenmiş oldu. Bizlerde Bursaspor’un devamlı güçlü olması ve kentimizin Bursaspor’la marka olması için çalışıyoruz. İnşallah hedefimiz stadyumu da en kısa zamanda tamamlamak. Hedefimiz Bursaspor’un Avrupa takımı olması. Fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Bu eser ile birlikte Bursalıların gereken desteği vereceğini bekliyorum. Bursaspor’un cefakar taraftarlarının, iş adamlarının bu çalışmaya destek vereceğine inanıyoruz” dedi.

Bu imkanı kendilerine hazırladıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput’a teşekkür ettiğini ifade eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ise, “Bursaspor şampiyon olduğu zaman tesadüf dediler. Sonraki seneler zirvede kaldı. Bu manzarayı görmek beni mutlu ediyor. Bursaspor başarılı kulüp olmasa böyle bir ortamı bulamayız. Galatasaray Avrupa şampiyonluğunda dönemin çocukları Galatasaraylı oldu. O dönem hangisi şampiyon olursa Bursa’da kutlama olurdu. Şampiyonluğumuzdan sonraki dönemde sokaklarda başka kulübün bayrağını görmedim. Bursa, kulübüne sahip çıkıyor. Yüksek bütçeli takımların dörtte biri kadar bütçeye sahip olsak her sene şampiyonluğa oynarız. Bursaspor’un geliri eksik. Bugün yeni çıkan takımlarının gelirinin Bursaspor’dan fazla.

’BURSASPOR HEP ZİRVE TAKIMI OLACAKTIR’

Kalıcı gelir ile ilgili çalışmaların sağlanması durumunda Bursaspor’un hep zirve takımı olacağını ifade eden Yazıcı, “Bursaspor’un kalıcı gelir kaynaklarıyla ilgili çalışmalar var. Bu sağlanırsa Bursaspor hep zirvede kalır. Gelin hep beraber buna destek olalım. Ben inanıyorum bundan sonrada zirve takımı olacağız. Bu kitabın gelirleri düşündüğümüz gibi olursa ona göre transfer yaparız. Bu sene taraftar kendine göre haklı tabi ama biz kendimizi savunamıyoruz. Futbolcuların maliyetleri çok büyük rakamlar. Biz bu paraları sokağa atamayız. İnce eleyip, sık dokuyoruz. Geciken transfer yok. Taraftar haklı olarak sitemde bulunuyor. Bu sene maalesef bugün Twente’ye yenilmek bize yakışmadı. Şokunu atlatamadık. Ama inanıyorum ki Bursaspor önümüzdeki sene aynı şeyleri yapacaktır. Biz kalıcı değiliz. Bursaspor hep zirvede olacaktır. Sayın Valime ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.