SON DAKİKA
Hava Durumu

Galatasaray son dakikada yıkıldı!

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'a 90+5'te yediği golle 2-1 mağlup oldu. Milli araya Kasımpaşa mağlubiyeti ile giren sarı kırmızılar, bu sonuçla üst üstte ikinci mağlubiyetini alırken, zorlu deplasmandan üç puanla ayrılan Aytemiz Alanyaspor da liderliğini devam ettirdi. Galatasaray'da Oghenekaro Etebo, 45+2'de kırmızı kart görünce ikinci yarıda bir kişi eksik oynadı. 

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Galatasaray son dakikada yıkıldı!

Sarı kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, ligdeki son maçın ilk 11'ine göre 6 değişiklik yaptı. Terim, Kasımpaşa müsabakasına ilk 11'de başlayan Omar Elabdellaoui, Younes Belhanda, Emre Taşdemir, Arda Turan, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne'ye Alanyaspor maçının başlangıç kadrosunda görev vermedi. Terim, bu futbolcuların yerine Linnes, Saracchi ve Emre Akbaba, Emre Kılınç, Babel ve Falcao'yu tercih etti.

Norveç Milli Takımı'nda döndüğünde yorgunluğa bağlı ağrıları bulunan Elabdellaoui, 21 kişilik maç kadrosuna alınmazken, Kasımpaşa mücadelesine ilk 11 başlayan diğer 5 futbolcu yedek kulübesinde görev bekledi.

Galatasaray'da arka arkaya yaşadığı sakatlıklarla boğuşan Emre Akbaba, 88 gün sonra sonra sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı nedeniyle son 4 maçta görev yapmayan Uruguaylı sol bek Marcelo Saracchi,  Alanyaspor karşılaşmasıyla sahaya döndü.

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan da, son oynanan Atakaş Hatayspor maçının 11'ine göre tek değişiklik yaptı. A Milli Takım'dan sakat dönen ve ligdeki son Atakaş Hatayspor müsabakasına ilk 11'de başlayan Efecan Karaca, Galatasaray'a karşı görev yapamadı. Milli futbolcunun yerine Khouma Babacar müsabakanın başlangıç kadrosunda mücadele etti.

Türk Telekom'daki maçın 33. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahasına gelen topa elle müdahale edince hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı kararı verdi. 34. dakikada penaltıyı kullanan Falcao, meşin yuvarlağı ortadan ağlara gönderdi: 1-0.

43. dakikada konuk takım beraberliği yakaladı. Ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören yerde kazanılan faulü Babacar kullandı. Bu oyuncunun yaklaşık 25 metre uzaktan şutunda top kaleci Fatih Öztürk'ün sağından ağlara gitti: 1-1

45+2. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. Maçın 30. dakikasından sarı kartı bulunan Etebo, Sahil Uçan ile girdiği ikili mücadelede faul yapınca ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Bu kart sarı kırmızılıların bu sezonki ilk kırmızı kartı oldu.

Müsabakanın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı.

Galatasaray'ın 70. dakikada Belhanda ile bulduğu gol VAR'dan döndü. Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu, VAR incelemesinin ardından Babel'in ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etitğini belirerek gol kararını iptal etti. Aytemiz Alanytaspor, ikinci yarıdaki en net pozisyonunu 86. dakikada yakaladı. Derinlemesine atılan pasta topla buluşan Davidson'un şutunda top az farkla auta çıktı. Aytemiz Alanyaspor, 90+5'te Davidson'un golüyle 2-1 öne geçti ve bu gol aynı zamanda maçında skoru oldu. 

Bu sonuçla puanını 13'e yükselten Aytemiz Alanyaspor liderlik koltuğundaki yerini korurken, Galatasaray 7 puanda kaldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.