SON DAKİKA
Hava Durumu

Suç demokrasininmiş!

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 21:15
Yıllarca demokrasi diye diye dillerinde tüy bitti. Şimdi baktılar ki bu demokrasi kendi başlarına iş açıyor, lafı değiştirmeye, nana gibi kıvırmaya başladılar. O pek sarıldıkları demokrasiye göre halk bunları seçecekti güya ama iş öyle gelişmedi. İletişim araçlarının gelişmesi, daha çok da internet sayesinde gerçekleri görmeye başlayınca bunları değil de diğerlerini seçti. Artık halkı korkutup, sindirip gözlerini boyayamadıkları için de bir türlü iktidara gelemiyorlar. Bu gidişle sittin sene de gelemeyecekler.

Demokratik sistemde halkın çoğunluğu bunları seçmeyip “diğerlerini” seçince bu sistem de “tu kaka” oldu. Hal böyle olunca da demokrasiye çamur atmaya başladılar. Önce bir şarkıcı bozuntusu çıktı “Demokrasi eğitimsizlere göre değilmiş.” Dedi. Bu isyan malum kanalın malum programında tehditler savunan Metin Akpınar ile devam etti “Aslında demokrasi öyle değildir.” Kıvırmasına dönüştü.

Öyle anlaşılıyor ki bunlara talimat öyle gelmiş. O yüzden yeni terane bu. Şimdi de BBC o kadını çıkartmış saatlerce bas bas bağırttırıyor. Yeni bir kitap mı yazmış nedir? Çıkmış o eskiden pek savundukları demokrasiyi yerin dibine batırıyor.

Ece Temelkuran’dan bahsediyorum. BBC Radyosu buna çıkartıp saatlerce konuşturdu. Hatuna göre demokrasi iyi değilmiş meğer. İnsanlar uyurgezer gibi bu demokrasiyi takip edip baskıcı liderleri seçiyorlarmış. Üstelik internet de buna çanak tutuyormuş. İnternet bazı kişilerin, dev şirketlerin elindeymiş de onlar bu baskıcı liderin iktidarda kalmasına destek veriyorlarmış…

Anlattı da anlattı…

Tam İngiliz politikasına geçmişti ki BBC’nin aportta bekleyen deneyimli spikeri atılıp “Ben size bir şey soracağım, Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı ‘Kadınlar uluorta gülmemeli’ demişti. Siz de gülmüştünüz.” Deyip gündemi değiştirmeye çalıştı. Bülent Arınç’ın sözleriyle mevzu değiştirmek hayli ilginç geldi tabii.

Neyse adam kan ter içinde konuyu İngiltere’den falan uzaklaştırdı.

Bunlar hep böyle. O savunurken mangalda kül bırakmadıkları demokrasi sadece bunlar seçilirse demokrasi oluyor.

Aslında en güzelini bizim Kemal yapıyor. Baksanıza ağababası gibi vurdu masaya yumruğu istediklerini aday gösterdi. Buna dikte ettirenler olduğunu da biliyoruz ya belki onlardan güç alıyordur.

CHP bitti gider.

Birader fesihten başka çözümünüz yok. Bu Kemal ile ilelebet kalırsınız. Gerçek bir muhalefet yapamazsınız.

Aslında bizim de işimize geliyor. Eğleniyoruz ne güzel.

Yakında mizah yazmaya başlayacağım sayesinde malzemesi bol bunun…

İlahi Kemal…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.