SON DAKİKA
Hava Durumu

Tahir Elçi'yi nasıl bilirsiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2015 09:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 09:55
 

Diyarbakır’da 28 Kasım 2015 Cumartesi günü PKK’lıların saldırısı ile önce Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur adlı polisler, sonra da Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi öldürülmüştür. Her ne kadar bu cinayetler çok sayıda kameranın önünde işlenmiş olsa da, katillerin olay yerinde ölü veya diri yakalanamamış olması, bu olayı kimin yaptığı hakkında tartışmalara neden olmuştur.

PKK tarafı her zaman olduğu gibi “olay devletin işidir” diyerek katliam suçunu devletin üzerine yıkmaya çalışmıştır. Bu kadarı ile de yetinmeyen Demirtaş “Tahir Elçi’yi devletsizlik öldürmüştür” diyerek olayın bambaşka bir tarafını göstermiştir. PKK’nın “artık ayrılıkçı olmadığı” iddialarının ortalıkta dolaştığı bir hengamede Demirtaş; “bizim de bir devletimiz olsaydı, Elçi öldürülmezdi” diyerek, hem ayrı bir devlet isteğini seslendirmiş hem de katliam suçunu PKK’nın üzerinden atmaya çalışmıştır. Böylece PKK, Kürdün dirisini olduğu kadar ölüsünü de istismar ettiğinin yeni bir örneğini  vermiştir.  PKK çevrelerinin seslendirdiği “Türkiyelileşme” iddialarının nasıl bir aldatma ve ayrılıkçılığı örtme çabası olduğunu da ortaya koymuştur.

Bu cinayetle birlikte Tahir Elçi’nin de “aslında ayrılıkçılığa karşı olduğu, birlikte yaşamayı savunduğu hatta PKK şiddetine karşı olduğu için öldürüldüğü” iddiaları da sıkça yazılır söylenir oldu. Oysa kısa bir süre önce 25 Ekim 2015 günü CNN Türk’te Tahir Elçi; “PKK terör örgütü değildir” dediği için hakkında dava açılmış ve uzun bir süre de haber konusu olmuştur.

Tahir Elçi bir avukattır, hukuk adamıdır ama PKK’yı terör örgütü değil “silahlı siyasi bir hareket” diye tanımlayarak kendince, PKK’ya bir meşruiyet kazandırmaya çalışmıştır. Uluslar arası pek çok kuruluşun PKK’yı “terör örgütü” saymasına da önem vermemiştir. Oysa başka konularda o uluslar arası kuruluşların görüşlerini, raporlarını Tahir Elçi’nin çok değerli bildiğinin örnekleri vardır. Gece vakitlerinde köylerin basılarak, katliamların yapılması, caddelerde, sokaklarda parça tesirli bombalar patlatarak sivillerin topluca öldürülmeleri, yollara pusu kurularak, mayın döşenerek, askerlerin, polislerin, yoldan geçen sivillerin tek tek veya topluca katledilmeleri bile Elçi’ye göre terör olayı değildir. Aslında Elçi bu görüşünde yalnız değildir. medyada üstlenmiş pek çok kişi PKK’yı “Kürt Siyasi hareketi” diye adlandırarak onu meşru görmektedirler.

Tahir Elçi, ünlü siyasetçi Şerafettin Elçi’nin yeğenidir. Elçi ailesinin seyyidlik iddiası da vardır. Bir aile nasıl hem seyyid (Arap) hem de Kürt olabilir? Ama Elçi ailesi böyle iddiası olan ailelerdendir. Tahir Elçi aynı zamanda Marksist birisidir, Kürt milliyetçisidir. Marksizm ve Milliyetçilik biri biri ile uyuşmayan iki ayrı görüş olmasına karşılık Elçi hem Marksist hem de Kürt milliyetçisidir.

Hiçbir insan görüşleri yanlış diye öldürülmeyi hak etmez. Öldürülme ya da idam cezası ancak “bir cana karşılık” olur. PKK’nın yol açtığı büyük yıkımlara, katliamlarına rağmen Elçi’nin onu terör örgütü saymayışı ne PKK’yı terör örgütü olmaktan çıkarır ne de bu yanlış görüşlerinden dolayı Elçi ölümü hak etmiş olur. Üstelik Elçi’nin PKK’lıların saldırıları sonunda öldürülmesi de ayrı bir ibretlik olaydır. Milyonların önünde “PKK terör örgütü değildir” diyen bir Elçi bile PKK’lılarca öldürülürken, PKK’ya karşı olan, kimi kimsesi olmayan insanların PKK karşısında ne kadar savunmasız ve çaresiz oldukları da hesaba katılmalıdır.

Son 30 yıllık süre içinde PKK’nın etkili olduğu yerlerde önce Kürt olmayan, Türk, Arap ve Zaza nüfusu PKK saldırıları ile tehcir edildi. Pek çok yerde adeta bir etnik temizlik yaşandı. Buralarda nüfus tekleştirildi, homojenleştirildi. Son yıllarda Kürt olduğu halde PKK’lı olmayanların da tehcir edilmesiyle birlikte buralarda artık yalnızca bir “PKK Aşireti” ya da “PKK Toplumu” oluşturuldu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.