SON DAKİKA
Hava Durumu

Tansal: "Akkuş'la ittifak yapmam"

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2019 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 21:20

CHP Bursa’da delege seçimleri devam ediyor. Delege seçimleri sürerken ilçe ve il başkanlığı hesapları da bütün CHP’lilerin ana gündemi durumunda.

Yarışın ciddi bir çekişmeye sahne olduğu Nilüfer’de bugün ilçe başkanlığına aday olan isimlerden biri olan Fırat Yılmaz’ın mahallesinde kritik bir seçim olacak.

Fırat Yılmaz İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve eski ilçe başkanlarından Mehmet Turan Tansal’ın da ilçe başkanlığı için desteklediği isim olarak biliniyor.

Birbirine oldukça mesafeli iki isim olan Turan Tansal ve Hüseyin Akkuş’un aynı isimde buluşması, işbirliği yapıyorlar iddialarını gündeme getirmişti.

Dün Mehmet Turan Tansal’la konuştuk. Hüseyin Akkuş’la ortak hareket etme gibi bir durumun olmadığını ve asla olmayacağını söyledi.

Fırat Yılmaz’ı desteklediğini ve ilçe başkanlığını yapacağına inandığını söyledi Tansal.

An itibariyle hiçbir yere aday olmadığını ve bir beklentisinin de oluşmadığını anlatan Mehmet Turan Tansal, bu çerçevede kimseyle işbirliği ya da ittifak yapmasının bir anlamı olmadığı gibi yapmadığını da ekledi.

Bu tür zamanlarda bu tür ittifakların kurulmasını da doğru bulmadığını dile getiren Tansal, 2 dönem ilçe başkanlığı yaptığının altını çizdi o dönemde de Mustafa Bozbey’den ne öneri aldığını ne de kendisinin gidip isim sorduğunu vurguladı.

Kendi ilçe başkanlığı döneminde Turgay Erdem’in dahi il delegesi olmadığını hatırlatan Tansal, bu tür ittifaklara da karşı olduğunu sözlerine ekledi.

Muhatabının ağzından bu konuya bir netlik gelmiş oldu.

Bakalım Nilüfer’de ciddi iddiası olan Fırat Yılmaz bugün kendi mahallesinde delege olacak mı? Delege olmaması durumunda ilçe başkanlığı adaylığı ciddi şekilde sorgulanacaktır…

Yani ismi yıpranacak. Ancak delege çıkması durumunda en güçlü aday olduğunu da belirtelim.

Samimiyetin dili Aktaş…

Dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gazetecilerle bir araya gelerek hem projeleri anlattı hem de gündemi değerlendirdi.

Ne siyaset yaptı ne hamaset. Ne varsa heybesinde onları samimiyetle ortaya döktü. Öyle siyasi manevralarla soruları geçiştirmedi. Ne düşünüyorsa onu pat diye söyledi.

Uzun zamandır Ankara Bursa arası mekik dokuduğunu biliyoruz. Bursa için mücadele ettiğini biliyoruz. İşte meyvelerini topluyor olmanın mutluluğu da vardı Başkan Aktaş’ta.

Önemli projelerin detaylarını verdi. Bugün gazetemizdeki haberde okuyabilirsiniz.

Özellikle sorunlu projelerle ilgili tüm detayları samimiyetle paylaştı. T2 hattında yaşananları anlatırken, “Ben olsam oradaki dönüşüm tamamlandıktan sonra planlardım buradaki toplu taşıma sistemini” dedi. Birçok alternatifi değerlendirdiklerini ve şeffaf olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Stadyumu ile ilgili uzun zamandır devam eden süreci anlatırken, “Nereye gitsem timsahın kafasını soruyorlar” diyerek, çözümü için uğraştıkları konuda ne kadar baskılandıklarını anlattı. Timsahın kafasıyla ve diğer eksiklerle ilgili çalışmaların yasal prosedürün tamamlanmasıyla yeniden başladığını da açıkladı.

Mudanya’da Stadyumun kaldırılarak katlı otopark ve üstüne de yaşam alanı yapacaklarını söyledi.

Kaçak yapılaşmaya karşı bir tavır sergilediklerini ve bundan taviz vermeyeceklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaşadıkları bir diyalogu da örnek vererek anlattı.

Hanlar Bölgesi Projesi’nin heyecanını yaşadığını gösterdi anlatırken. Önümüzdeki günlerde yeni projelerin de ardı ardına geleceğini duyurdu.

Projeler, hedefler, yapılanlar ve yapılmayanlar bir tarafa, o sloganda olduğu gibi samimiyetini her ortamda gösteriyor. Samimiyeti de insanları ikna ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.