SON DAKİKA
Hava Durumu

Taş Mektep üniversite olsa!

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2021 20:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 20:28

Trilye’de Ali Turan’ın belediye başkanlığı döneminde belediyeye kazandırılan ve belediyenin kapatılmasından sonra Mudanya Belediyesi’ne devrolan Tarihi Taş Mektep Binası, Bursa Valiliği’nin sağladığı ciddi kaynakla Mudanya Belediyesi tarafından restore ettirildi. 
Tarihi Taş Mektep’in restorasyonu tamamlandı. 
Belediye sergi merkezi ve müze gibi kullanmayı planlıyor ancak tam da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Oysa bu muhteşem yapı gerçekten bölgeye değer katacak bir kullanımla hizmet vermeli. 


Yıllar önce Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde Mudanya için kurulmuştu Güzel Sanatlar Fakültesi
Bugün otopark olarak kullanılan eski tütün depolarının olduğu alan da fakültenin yapımı için tahsis edildi. Hatta o dönem ciddi bir ödenek de çıkarıldı. Ancak dönemin Rektörü Mustafa Yurtkuran, ideolojik saplantıları nedeniyle bu binanın yapılmasını engelledi. 
Sonrasında ise kimse sahiplenmedi ve bir bina bulunamadı Güzel Sanatlar Fakültesi için. Su deposunun oradaki binada sıkışıp kaldı. 
Sonra yarısını alıp götürdüler Görükle Kampüsüne siyasiler ne bürokratlar oralı bile olmadı. Oysa aynı zamanda Hukuk Fakültesi kurulan Gemlik üniversite kenti oldu. Sahip çıktılar açılan fakültelerine ve yenilerinin açılmasına da imkan sağladılar. 
Bugün bile kimsenin aklına gelmiyor ve zoruna gitmiyor Güzel Sanatlar Fakültesi’ne sahip çıkılamamış olması. 
Şimdi dün İhlâs Haber Ajansı tarafından geçilen bir habere dikkati çekmek istiyorum. Samimiyetle samimiyetsizlik arasındaki farkı göstermek açısından önemli! Mudanya’daki sahne sanatları bölümünde çok az sayıda öğrenci eğitim görüyor. Yani Mudanya’da öğrencilerin barınma sorunu falan yaşadıkları yok. 
Ancak son günlerde üniversiteyi yeni kazanan gençlerle ilgili barınma sorunu malum ilgi görüyor ve reyting alıyor. Başkanın danışmanları da bu rüzgardan biz de biraz yelken dolduralım demişler diye anlıyorum. Buyurun o haber;  Mudanya Belediyesi, Güzelyalı’daki Gençlik Kültür Merkezi’nin bir bölümünü üniversite öğrencileri için konuk evi yapma kararı aldı.

Mudanya Belediyesi, üniversite öğrencilerinin konaklama sıkıntısı için harekete geçti. Güzelyalı’daki Gençlik Kültür Merkezi’nin bir bölümü, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için yenilenip hizmete açılacak. Gençlik ve Kültür Merkezi’nin bir bölümünü ihtiyacı olan öğrenciler için yatakhane, yemekhane, dinlenme ve çalışma salonu olarak kısa sürede öğrencilere tahsis edeceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğimiz ilçemizde hizmet halkamıza üniversite öğrencilerini de dâhil ediyoruz. Yarınlarımızı önemsiyor eğitime destek veriyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve ömür boyu eğitimin önünü açmak için birbirinden değerli projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin ihtiyaçlarını tek bir çatı altında karşılayabilmek için konuk evimizi çok kısa süre içerisinde Güzel Sanatlar Fakültesi ile temas hâlinde olarak hizmete açacağız” diye konuştu.
Şimdi her lafında bilimin ışığında bilmem ne diye başlayan Hayri Türkyılmaz’a yapabileceği en iyi işlerden birini önermek istiyorum. Taş Mektep, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tahsis edilse… Nasıl güzel bir hizmet olur. Müze falan kesmez o binayı. Eğitim bilim merkezi olsun. Hatta buraya Mimarlık Fakültesi kurulsun. 
Düşünsenize muhteşem bir bina, muhteşem bir belde ve tam göbeğinde bir ilim irfan yuvası. 
Adı kültür merkezi ya da müze olan eş dost alışverişte görsün işi yerine gençlere ve geleceğe hizmet edecek bir fakülte…
Türkyılmaz’ın 7 yılda elle tutulur bir hizmetinin olmadığı Mudanya’da adını yıllarca yaşatacak da bir eser olur. Bir kez olsun doğru olanı yapsa keşke Hayri başkan.
Burada bir fotoğraf yayınlıyorum.  CHP’nin il başkanı ve milletvekilleri de var fotoğrafta.  Eminim onlar da bu tarihi binanın üniversite olmasına tam destek verirler. Malum bilim, aydınlanma, eğitim CHP’nin önceliği öyle değil mi? 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.