SON DAKİKA
Hava Durumu

Tasarruf…

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2021 21:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 21:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının ardından Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kamudaki tasarruf tedbirleri, uzun zamandır kamuda rayından çıkan harcamalar noktasında çok önemli bir adım oldu. 
Özellikle son yıllarda işi gücü bırakıp lüks bina peşine düşen, lüks makamlar ve lüks araçlarla adeta saltanat sürme sevdasına düşen kamu kurumlarının bir frene ihtiyacı vardı ve bu çok önemli bir müdahale oldu. 


Kamu kurumlarının birinci görevi vatandaşa hizmet etmektir. Dahası görevi nedeniyle özel durumu olan bir kaç kamu kuruluşu dışındakilerde standart donanım uygulaması da yapılmalıdır. 
Özellikle Avrupa ülkelerinde kamu kurumlarındaki sadelik gösterişten uzak donanım ve mütevazi araç kullanımı göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’de kamu kurumlarının israf ve lüks arayışını izah etmek mümkün değildir. 
Bugün sadece Bursa’ya baktığımızda çok sayıda boş kamu binası olmasına rağmen, bir çok kamu kurumunun lüks binalarda kirada olduğunu görüyoruz. 
Dahası, bu kurumlarda bunca şatafata rağmen vatandaşın işinin yürümesi noktasında sıkıntılar yaşandığı da bir gerçek. 
Türkiye genelinde ortaya çıkan bu tabloya müdahale gelmesi kaçınılmazdı. Şimdi o kurumlar artık bina kiralayamayacağı gibi yeni bina yapılmasına da müsaade yok. 


Yine kamu araçları için ciddi bir disiplin ve azaltma söz konusu. Yani artık tanımlanan görevler dışında ki görevler için Audi, Mercedes, BMV, lüks cip kullanımı sona eriyor. 
Temsil ağırlama ve ziyafet işleri de artık yalan oldu. Öyle lüks otellerde seminer adı altında milletin imkanları ile tatil dönemi de kapanıyor. 
Sokaktaki vatandaşı rahatsız eden bu görüntüleri artık görmeyeceğiz anlamına gelen tasarruf tedbirleri ile artık milletin parasıyla alınan lüks araçlarla tatile giden bürokrat, milletin olanakları ile 5 yıldızlı otellerde ziyafet, milletin imkanları ile lüks binalarda şatafatlı yaşam dönemi son bulacak. 


Devletin sağladığı imkanları kendi keyfine harcamaya alışan bürokrat tayfasının rahatı bozuluyor yani. Tabi bu durum kamuda çalışan kahır ekseriye milletin delikli kurusunun kıymetini bilen bürokrat ve çalışanların dışında, aslında çok olmayan ancak çok görünen bir zümreyi kapsıyor. 
Yani bin yıllık devlet aklıyla milletin imkanlarını millete sefer edenlerin oranı bu bahsettiğimiz hastalıklı yapının kat be kat üstünde. 
Şimdi kamu kurumları olması gerekene, yani kamu kaynaklarının kuruşunun bile hesabını yaparak millete hizmet etmenin gayretine dönecek. Devlet standart imkanlarla millete üst seviyede hizmet vermenin gayreti içine girecek inşallah
Bu açıdan çok önemli ve çok yerinde bir karar olan tasarruf tedbirleri, umuyoruz ki çok sıkı takiple uygulanır. Bundan sonraki aşamada da devlette çalışanlar için bir nerden buldun yasası isabetli olacaktır.  


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.