SON DAKİKA
Hava Durumu

“Temsil ağırlama iddia değil iftiradır!”

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2020 23:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 23:23

Bursa’da özellikle son bir yıldır Millet İttifakı’nın ortaklarından CHP ve İP’in  bir kısım rant odaklarıyla kol kola vererek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti’yi yıpratmaya yönelik algı ve iftira kampanyalarına malum her gün bir yenisi ekleniyor. 

İşte onlardan biri de temsil ağırlama bütçesinden Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanı için yapılan ödemeler üzerinden yapılıyor son birkaç gündür. 

Bu kez yöntemlerini de yenileyen CHP ve İP’in yanı sıra rant ve algı çeteleri, önce Murat Ağırel ya da ODA TV gibi yayınlara bu algı operasyonuna dönüştürülmek istenen bilgileri aktarıyor, sonra bunlardan aldıkları sufle ile kamuoyunda hezeyan oluşturmaya çalışıyorlar.

Ancak her defasında olduğu gibi gerçekler o gün bitmeden net bir şekilde ortaya çıkıyor. Dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine de yine aynı konu muhalefet tarafından getirildi. 

Meclisi yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyu muhalefet meclis üyelerine tane tane anlattı. 

Söz konusu meydanın 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 77 oyla kabul edilen kararla yapıldığını, ödemesinin de kendilerine nasip olduğunu kaydetti.

Bu algıyı oluşturmaya çalışanlara da sert sözlerle yüklenen Aktaş, “Sanki burada Bursa bütçesini zarara uğratıyormuşum gibi bir algıyı tüm Türkiye’ye yaymak, en hafif tabiriyle iftiradır” dedi. Başkan Aktaş, net bir şekilde kendisine yapılanların açık seçik bir şekilde iftira olduğunun altını çizdi. 

Yine medyaya verilen destek konusunda da Bursa’nın tanıtımı açısından farklı medya kuruluşlarına objektif bir şekilde muhtelif desteklerin verildiğini anlatan Aktaş, bu uygulamanın ülkenin her tarafından benzerlerinin olduğuna bir kez daha işaret etti.

İşin ilginç yanı ise CHP meclis üyeleri kendi partileri ve belediyeleriyle ilgili tartışmalara fırsat vermemek için büyük bir mücadele veriyorlar. 

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Büyükşehir belediye Meclis Üyesi Zafer Yıldız, rahatsızlığını göstererek Başkan Aktaş’a seslenerek her konuşmasında İstanbul İzmir’i örneklediğini ifade eti. 

CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve İP İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun son günlerde temsil ağırlama bütçesi üzerinden yaptıkları negatif algı çalışmasını göz ardı eden Yıldız, Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Bütçesi ve NİLVAK konularının gündeme gelmesinden rahatsızlığını ifade etti. 

Aktaş, Yıldız’a NİLVAK’ın kimin olduğunu sordu Yıldız’da bildiği kadarıyla Mustafa Bozbey ve ailesine ait olduğunu ifade etti. Yıldız yine Nilüfer Özel Kalem Bütçesi’nin 15 milyon değil 6 milyon civarında olduğunu öne sürdü. 

Yıldız’ın yanlış bilgilerle yanlış algılar oluşturmaktan vazgeçin sözlerine de yanıt veren Aktaş, “siz onları kendi il başkanınız ve ilçe başkanınıza. İP il başkanına söyleyin” ifadelerini kullandı. 

İşte bu noktadan sonra sözü alan Başkan Aktaş, oldukça net cümlelerle CHP ve İP grubuna yanıt verdi. Aktaş, özel kalem bütçesi dışında müdürlüklere aktarılan temsil ağırlama giderlerini bildiklerini ve istenirse onların hepsini Nilüfer’in bütçesinden çıkararak göstereceklerini kaydetti. 

NİLVAK’ın yıllarca imar işlerini yapılan müteahhitler tarafından bağışlarla hem de ciddi bağışlarla bugüne geldiğini vurgulayan Aktaş, yıllarca Nilüfer Vakfı olarak bilinen bir kuruluş bugün aile vakfına dönüşüyorsa bunu sorgulamak gerektiğini ifade etti. 

Aktaş, temsil ağırlama bütçesiyle ilgili Büyükşehir Bütçesinin yüzde 15’i kadar olan Nilüfer Bütçesi’nden ayrılan devasa kaynağın nereye harcandığının kamuoyuna açıklanması gerektiğini vurgularken, yine NİLVAK’ın gelir giderinin de kamuoyu tarafından merak edildiğini, şeffaflıktan bahseden CHP ve Nilüfer’in bunlara açıklık getirmesi gerektiğin vurguladı. 

Aktaş, Rize’ye yapılan meydanla ilgili belgelerin gizli gizli çekilerek servis edilip lansman yapılmasının ve burada bir iftira kampanyasına dönüştürüldüğünü ve bunu yapanların müfteri olduğunu söyledi. 

Toplantının ilerleyen bölümünde ise Zafer Yıldız’ın sözlerinden tatmin olmamış olacak ki CHP Grup Sözcüsü bir kez daha lafı Nilüfer Belediyesi’nin temsil ağırlama bütçesine getirdi. 

Oradan farklı hizmetler yapıldığını gerekirse bunları açıklayabileceklerin ifade eden Ayradilli’nin Nilüfer Belediyesi’nin gündemde tartışılmasından oldukça rahatsız olduğu da gözlendi. 

Her mecliste gerek genel gerekse yerel siyasetin konuşulduğu Büyükşehir Meclisi’nde CHP ve CHP belediyelerinin gündeme gelmesinden rahatsızlığı zaman zaman mecliste tansiyonun yükselmesine yol açtı. 

Meclisteki tartışmalar da bir kez daha gözleri Nilüfer’e çevirdi. Nilüfer Belediyesi temsil ağırlama kalemindeki bütçesini nereye harcadığını kamuoyuna açıklayacak mı?

Yine NİLVAK üzerindeki gizem kalkacak mı?

İP İl Başkanlığı, Rize’deki meydana aktarılan kaynağa olan hassasiyetini Nilüfer Belediyesi’nin astronomik temsil ağırlama bütçesi için de gösterecek mi?

Daha birçok soru yanıtlanmayı bekliyor. Nilüfer Belediyesi ise suskunluğunu koruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.